Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Korbi

Çka është elegjia

Çka është elegjia

Elegji – fjalë greke: elegos, elegon – këngë me të qara.

Elegjia është një vjershë lirike me të cilën poeti shpreh pikëllimin e thellë në lidhje me një ngjarje të pikëllueshme. 

Elegji të bukura në letërsinë shqiptare kemi: „O moj Shqypni“ të Vaso Pashës, „Syrgjyn vdekur“ dhe „Shpella e Dragobisë“ të Nolit, ndërsa në letërsinë botërore „Korbi“ të Alan Posë etj.

ceshte elgjia, qka eshte elegjia, cfare eshte elegjia, kuptimi i elegjise, cka eshte elegjia,Çka është elegjia

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more