Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Analiza e poemës '' Liria''. Show all posts
Showing posts with label Analiza e poemës '' Liria''. Show all posts

Poema Liria nga Ndre Mjeda -kritikë apo analizë letrare

Shkruar më 1901,përfunduar më 1911 dhe botuar më 1937(në kohën më aktuale të lirisë së popullit shqiptarë). 

Tema:Domosdoshmëria e lirisë për popullin shqiptar.

Tema e tillë shtrohet në mënyrë asociative ngase flet për lirinë që fituan amerikanët të udhëhequr nga Xh.Uashingtoni luftë kjo me kolonizatorët anglez dhe këtu asocon me luftën që duhet ta fitojnë me forcë edhe shqiptarët. 


Nëse doni analiza letrare të veprave tjera kliko mbi analiza letrare 

Poema Liria nga Ndre Mjeda -kritikë apo analizë letrare,Poema liria analiza,Analiza e pomes liria,Liria analize,poema liria analize letrare,analiza letrare shqip,poema analiza,analiza per poema,poema shqip,analiza
Shkruar më 1901,përfunduar më 1911 dhe botuar më 1937(në kohën më aktuale të lirisë së popullit shqiptarë). 

Tema:Domosdoshmëria e lirisë për popullin shqiptar.

Tema e tillë shtrohet në mënyrë asociative ngase flet për lirinë që fituan amerikanët të udhëhequr nga Xh.Uashingtoni luftë kjo me kolonizatorët anglez dhe këtu asocon me luftën që duhet ta fitojnë me forcë edhe shqiptarët. 


Nëse doni analiza letrare të veprave tjera kliko mbi analiza letrare 

Poema Liria nga Ndre Mjeda -kritikë apo analizë letrare,Poema liria analiza,Analiza e pomes liria,Liria analize,poema liria analize letrare,analiza letrare shqip,poema analiza,analiza per poema,poema shqip,analiza

Namazi

Syzat