Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Agjërimi

12 vepra që nuk e prishin agjërimin

Sot gjendemi në ditën e parë të Muajit të Ramazanit. Mbarë botën, miliona myslimanë i përkushtohen këtij riti fetar i cili zgjat për një muaj. Dhe shpeshherë ekzistojnë disa dilema rreth asaj se çfarë mund ta prish agjërimin. Këto janë 12 vepra që nuk ua prishin agjërimin:

1. Të ngrënët, të pirët dhe marrëdhëniet seksuale me harresë

2. Të vjellët pa provokim: Kjo bazohet në hadithin e përmendur më lart.

3. Futja e pluhurit, grimcave të rërës apo e ndonjë insekti pa dashje në stomak: Dihet që është shumë e vështirë që njeriu të ruhet prej këtyre gjërave. Gjithashtu në këtë logjikë futet edhe mbajtja e ndonjë sendi në gojë, si laps, gomë apo ndonjë gjë tjetër, por me kusht që të mos ketë shije, ngjyrë apo erë që arrin në fyt.

4. Përdorimi i misvakut (shkopit pastrues të dhëmbëve) nuk e prish agjërimin

5. Përdorimi i gjilpërave jo ushqyese për trupin, të cilat vendosen në damar ose në mish: Kjo gjë nuk e prish agjërimin për arsye sepse nuk konsiderohet si ushqyes për trupin. Në kët…

Çka është Agjërimi ?

 Çka është Agjërimi ?
Agjërimi është shtylla e tretë e islamit.
Muaji rama­zan agjërohet nga të rriturit, të shë­n­doshët fizikisht dhe men­d­ë­r­i­sht, të aftit. 
Agjërimi pri­shet nga ngrënia e ushqimit, nga ma­rrë­dh­ëniet intime etj.prej syfy­rit e deri në iftar.
ceshte agjerimi,cka eshte agjerimi,agjerimi shqip, cka quajme agjerim, agjerim shqip, c'eshte agjerimi,shtylla e trete e islamit, agjerim shqip,

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more