Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Pedosfera

Çka është Pedosfera ?

 Çka është Pedosfera ? Pedosfera (Gre: pedon - dheu), është mbështjellës i dheut - tokës, gjegjësisht shtresës së imët të punueshme të Korës së Tokës. Toka (dheu) është shtresa e hollë e shkriftë e sipërfaqes së Tokës, e cila punohet dhe paraqet bazën për zhvillimin e bujqësisë, sepse shfrytëzohet për kultivimin e bimëve të ndryshme.  Formimi i kësaj shtrese të tokës- dheut, varet nga disa faktorë: klima, relievi, përbërja gjeologjike e shkëmbinjve, bota bimore e shtazore dhe nga vet aktiviteti i njeriut. cfare eshte pedosfera, pedosfera shqip, cka quajme pedosfere, ceshte pedosfera, pedosfera shqip, pedosfera ne gjuhen shqipe, pedosfere shqip, cka paraqet pedosfera, cfare paraqet pedosfera

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more