Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Dialog. Show all posts
Showing posts with label Dialog. Show all posts

Dialog mes atij dhe asaj

Dialog mes atij dhe asaj

I tha asaj: Falenderoj Allahun që të kam takuar ty princesha ime..

Ajo i tha: Kush te drejtoj ty për te unë?!

I tha asaj: Allahu, në namazin tim.

Gjithmonë thoja: “O Allah, më marto me një grua të cilën e pranon bashkëshorte për robin Tënd”

Ajo i tha: Kam qenë në pritjen tënde.

Ai i tha: Si??

Tha: Unë lutesha në namazin tim “O Allah, më bëj bashkëshorte për një njeri të cilin e pranon Ti si robin Tënd.

Insha Allah e praktikojne te rinjte tane kete lutje
Burimi:Adem Ramadani
 
Dialog mes atij dhe asaj

I tha asaj: Falenderoj Allahun që të kam takuar ty princesha ime..

Ajo i tha: Kush te drejtoj ty për te unë?!

I tha asaj: Allahu, në namazin tim.

Gjithmonë thoja: “O Allah, më marto me një grua të cilën e pranon bashkëshorte për robin Tënd”

Ajo i tha: Kam qenë në pritjen tënde.

Ai i tha: Si??

Tha: Unë lutesha në namazin tim “O Allah, më bëj bashkëshorte për një njeri të cilin e pranon Ti si robin Tënd.

Insha Allah e praktikojne te rinjte tane kete lutje
Burimi:Adem Ramadani
 

Dialogu dhe Monologu

Në veprën dramatike kompozicioni është më i ndërlikuar. 

Aty mbizotëron dialogu dhe monologu, si formë e të shprehurit të aktorit.

Dialog është bashkëbisedimi që zhvillohet ndërmjet dy personazheve, ndërsa monolog quhet biseda që e zhvillon një personazh duke folur me vetveten ose që u drejtohet lexuesve, dëgjuesve a shikuesve në një shfaqje teatrale. 

cka eshte monologu,cfare eshte monologu,cka eshte dialogu,monologu shqip,monolgu shqip,cfare eshte dialogu,dialogu shqip,monologu shqip
Në veprën dramatike kompozicioni është më i ndërlikuar. 

Aty mbizotëron dialogu dhe monologu, si formë e të shprehurit të aktorit.

Dialog është bashkëbisedimi që zhvillohet ndërmjet dy personazheve, ndërsa monolog quhet biseda që e zhvillon një personazh duke folur me vetveten ose që u drejtohet lexuesve, dëgjuesve a shikuesve në një shfaqje teatrale. 

cka eshte monologu,cfare eshte monologu,cka eshte dialogu,monologu shqip,monolgu shqip,cfare eshte dialogu,dialogu shqip,monologu shqip

Namazi

Syzat