Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Dialogu dhe Monologu

Në veprën dramatike kompozicioni është më i ndërlikuar. 

Aty mbizotëron dialogu dhe monologu, si formë e të shprehurit të aktorit.

Dialog është bashkëbisedimi që zhvillohet ndërmjet dy personazheve, ndërsa monolog quhet biseda që e zhvillon një personazh duke folur me vetveten ose që u drejtohet lexuesve, dëgjuesve a shikuesve në një shfaqje teatrale. 

cka eshte monologu,cfare eshte monologu,cka eshte dialogu,monologu shqip,monolgu shqip,cfare eshte dialogu,dialogu shqip,monologu shqip
Në veprën dramatike kompozicioni është më i ndërlikuar. 

Aty mbizotëron dialogu dhe monologu, si formë e të shprehurit të aktorit.

Dialog është bashkëbisedimi që zhvillohet ndërmjet dy personazheve, ndërsa monolog quhet biseda që e zhvillon një personazh duke folur me vetveten ose që u drejtohet lexuesve, dëgjuesve a shikuesve në një shfaqje teatrale. 

cka eshte monologu,cfare eshte monologu,cka eshte dialogu,monologu shqip,monolgu shqip,cfare eshte dialogu,dialogu shqip,monologu shqip
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat