Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Biokimia klinike. Show all posts
Showing posts with label Biokimia klinike. Show all posts

Çka është pesha specifike e urinës dhe sa është tek personat e shëndoshë ?

Çka është pesha specifike e urinës dhe  sa është tek personat e shëndoshë ?

Te personat e shëndoshë, në dietë të zakonshme, pesha specifike e urinës së mbledhur për 24 orë është 1014-1026.
 
Pesha specifike tregon aftësinë e veshkës për hollim ose përqendrim të urinës, varësisht nga nevojat e organizmit për ujë.
 
Matet me urinometrin e Vogel-it.

pesha specifike e urines, cka eshte pesha specifike e urines, urina dhe pesha specifike, cfare eshte pesha specifike e urines, sa eshte pesha e urines, urina dhe pesha, pesha e urines, urina specifike, urina pesha specifike mjekesi, mjekesi urina
Çka është pesha specifike e urinës dhe  sa është tek personat e shëndoshë ?

Te personat e shëndoshë, në dietë të zakonshme, pesha specifike e urinës së mbledhur për 24 orë është 1014-1026.
 
Pesha specifike tregon aftësinë e veshkës për hollim ose përqendrim të urinës, varësisht nga nevojat e organizmit për ujë.
 
Matet me urinometrin e Vogel-it.

pesha specifike e urines, cka eshte pesha specifike e urines, urina dhe pesha specifike, cfare eshte pesha specifike e urines, sa eshte pesha e urines, urina dhe pesha, pesha e urines, urina specifike, urina pesha specifike mjekesi, mjekesi urina

Namazi

Syzat