Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Adelina Mamaqi. Show all posts
Showing posts with label Adelina Mamaqi. Show all posts

Ku dhe kur lindi Adelina Mamaqi ?Ku dhe kur lindi Adelina Mamaqi ?

Adelina Mamaqi ka lindur në vitin 1939 në Tiranë.

Lexo më shumë: Adelina Mamaqi


Ku dhe kur lindi Adelina Mamaqi ?

Adelina Mamaqi ka lindur në vitin 1939 në Tiranë.

Lexo më shumë: Adelina Mamaqi

Çerdhen do ta ruaj - vjershë nga Adelina Mamaqi

Çerdhen do ta ruaj - vjershë nga Adelina Mamaqi

Dallëndyshe moj
Udh'e mbarë moj !
Në pranverë për ty
Çerdhe do ndërtoj

Djal' i vogël o
duarshkathët o
çerdhe tjetër s'dua
ti këtë ma mbro!

Në pranverë prap
do të vij me vrap
zoçkëza të reja
këtu do të hap

Moj krahshigjetë
fluturo e qetë
çerdhen do ta ruaj
si të ishe vetë!


Postime të ngjashme:


Adelina Mamaqi- Biografia dhe Veprat
Milingona -vjershë nga Adelina Mamaqi
Mësuesja - vjershë nga Adelina Mamaqi
 


vjersha per dallendyshen,dallëndyshja,poezi per dallendyshe,dallendyshja poezi,vjershe,vjersha nga adelina mamaqi,poezi nga Adelina Mamaqi

Çerdhen do ta ruaj - vjershë nga Adelina Mamaqi

Dallëndyshe moj
Udh'e mbarë moj !
Në pranverë për ty
Çerdhe do ndërtoj

Djal' i vogël o
duarshkathët o
çerdhe tjetër s'dua
ti këtë ma mbro!

Në pranverë prap
do të vij me vrap
zoçkëza të reja
këtu do të hap

Moj krahshigjetë
fluturo e qetë
çerdhen do ta ruaj
si të ishe vetë!


Postime të ngjashme:


Adelina Mamaqi- Biografia dhe Veprat
Milingona -vjershë nga Adelina Mamaqi
Mësuesja - vjershë nga Adelina Mamaqi
 


vjersha per dallendyshen,dallëndyshja,poezi per dallendyshe,dallendyshja poezi,vjershe,vjersha nga adelina mamaqi,poezi nga Adelina Mamaqi

Mësuesja - vjershë nga Adelina Mamaqi

 Mësuesja - vjershë nga Adelina Mamaqi

Nëse doni akoma vjersha për mësuesen kliko mbi Vjersha për mësuesen 


Dhe sot ia dëgjoj zërin e ëmbël,
Dhe sot ia vështroj sytë zjarr.
E desha, o miq, me gjithë zemër,
Mësuesen e klasës së parë.

Ajo më mësoi si të shkruaj
Dy emrat: Atdhe e Nënë,
Këshillat, qortimet e saj,
Ç’mbresa n’shpirt m’kanë lënë!

Një tufë me vjollca e lila
Gjithmonë ia vë mbi varr,
N’zemër me zgjohet dëshira
Ta kem at’ pranë Si më parë.

Ajo zë e flet sërish me mua
Ashtu si kur isha fëmijë!
Në gjirin e kohës së shkuar
Kthehem me mall përsëri.

Dhe dorën që dridhej nga pak
Ndër flokë sërish e ndiej,
Endërrimet e mia miturake
Në sytë e saj prapë i gjej.

Ah, ç’gaz kur dëgjoj zën’ e ëmbël,
Këshillat e saj kur kujtoj!
E desha, o miq, me gjithë zemër
Dhe s’mundem askurr’ ta harroj. Postime të ngjashme:

Adelina Mamaqi- Biografia dhe Veprat

Milingona -vjershë nga Adelina Mamaqi

Çerdhen do ta ruaj - vjershë nga Adelina Mamaqi  

Nëse doni akoma vjersha atëhere kliko mbi Vjersha
vjershe per musuesen e klases se pare, vjersha per mesusin, vjershe per msuse, vjershe per mesuese, mesuesja vjershe, vjersha mesuesja, mesuese vjershe, vjersha shqipe per mesuse, vjersha shqip per mesuese

 Mësuesja - vjershë nga Adelina Mamaqi

Nëse doni akoma vjersha për mësuesen kliko mbi Vjersha për mësuesen 


Dhe sot ia dëgjoj zërin e ëmbël,
Dhe sot ia vështroj sytë zjarr.
E desha, o miq, me gjithë zemër,
Mësuesen e klasës së parë.

Ajo më mësoi si të shkruaj
Dy emrat: Atdhe e Nënë,
Këshillat, qortimet e saj,
Ç’mbresa n’shpirt m’kanë lënë!

Një tufë me vjollca e lila
Gjithmonë ia vë mbi varr,
N’zemër me zgjohet dëshira
Ta kem at’ pranë Si më parë.

Ajo zë e flet sërish me mua
Ashtu si kur isha fëmijë!
Në gjirin e kohës së shkuar
Kthehem me mall përsëri.

Dhe dorën që dridhej nga pak
Ndër flokë sërish e ndiej,
Endërrimet e mia miturake
Në sytë e saj prapë i gjej.

Ah, ç’gaz kur dëgjoj zën’ e ëmbël,
Këshillat e saj kur kujtoj!
E desha, o miq, me gjithë zemër
Dhe s’mundem askurr’ ta harroj. Postime të ngjashme:

Adelina Mamaqi- Biografia dhe Veprat

Milingona -vjershë nga Adelina Mamaqi

Çerdhen do ta ruaj - vjershë nga Adelina Mamaqi  

Nëse doni akoma vjersha atëhere kliko mbi Vjersha
vjershe per musuesen e klases se pare, vjersha per mesusin, vjershe per msuse, vjershe per mesuese, mesuesja vjershe, vjersha mesuesja, mesuese vjershe, vjersha shqipe per mesuse, vjersha shqip per mesuese

Qukapik o qukapik- vjershë nga Adelina Mamaqi


Qukapik o qukapik- vjershë nga Adelina Mamaqi

Qukapik o qukapik
të kam shok e të kam mik
pik-pik-pik Ç'po bën kështu ?
Gëlltis krimba dru më dru

Kribmin unë e kam armik
sepse është shumë i lig
se ha gjethe e lëkurë
nëpër lule nëpër drurë

qukapik o qukapik, vjersha per qukapikun, vjershe per qukapikun, shqip, qukapiku shqip, vjersha per qukapik

Qukapik o qukapik- vjershë nga Adelina Mamaqi

Qukapik o qukapik
të kam shok e të kam mik
pik-pik-pik Ç'po bën kështu ?
Gëlltis krimba dru më dru

Kribmin unë e kam armik
sepse është shumë i lig
se ha gjethe e lëkurë
nëpër lule nëpër drurë

qukapik o qukapik, vjersha per qukapikun, vjershe per qukapikun, shqip, qukapiku shqip, vjersha per qukapik

Namazi

Syzat