Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Informata. Show all posts
Showing posts with label Informata. Show all posts

Si quhen garat me barka?

Si quhen garat me barka?

Garat me barka quhen Regatta

Garat me varka, Gara me barka, Udhetime me barka
Si quhen garat me barka?

Garat me barka quhen Regatta

Garat me varka, Gara me barka, Udhetime me barka

Cilat jane shenjat dhe simptomat e semundjes se veshkave ?


Shenjat dhe simptomat e semundjes se veshkave jane:


Sistemi tretës: Anoreksia, pështjellimi, të vjella.

Gjaku: Hemorragjia si pasojë e keqfunksionimit të trombociteve.

Çrregullime të volumit intravaskular që janë pasojë e humbjes së aftësisë të veshkave për të rregulluar përqendrimin e urinës.

Anemia është pasojë e mosprodhimit të eritropoetinës.

Djersitja e vazhdueshme

Fryrja e trupit

Ethet

Dobësia apo plogeshtia

Urina e turbullt me erë të keqe

Temperatura.

Cilat jane shenjat dhe simptomat e semundjes se veshkave ?Shenjat dhe simptomat e semundjes se veshkave

Shenjat dhe simptomat e semundjes se veshkave jane:


Sistemi tretës: Anoreksia, pështjellimi, të vjella.

Gjaku: Hemorragjia si pasojë e keqfunksionimit të trombociteve.

Çrregullime të volumit intravaskular që janë pasojë e humbjes së aftësisë të veshkave për të rregulluar përqendrimin e urinës.

Anemia është pasojë e mosprodhimit të eritropoetinës.

Djersitja e vazhdueshme

Fryrja e trupit

Ethet

Dobësia apo plogeshtia

Urina e turbullt me erë të keqe

Temperatura.

Cilat jane shenjat dhe simptomat e semundjes se veshkave ?Shenjat dhe simptomat e semundjes se veshkave

Cilat jane shenjat dhe simptomat e hipertiroidizmit ?


Shenjat dhe simptomat e hipertiroidizmit jane:

Të rrahura të shpeshta të zemrës apo tahikardia

Humbja e peshës

Plogështi trupore

Nuk durojnë të nxehtin

Gjumë i çrregullt apo edhe pagjumësi

Temperatura e lartë trupore

Djersitja e theksuar trupore

Aritmia e zemrës

Probleme me sy apo shikim.

Cilat jane shenjat dhe simptomat e hipertiroidizmit ?,kush jane simptomat e tireotoksikozes, tireotoksikoza shenjat dhe simptomat,tiroidea prodhimi i shtuar

Shenjat dhe simptomat e hipertiroidizmit jane:

Të rrahura të shpeshta të zemrës apo tahikardia

Humbja e peshës

Plogështi trupore

Nuk durojnë të nxehtin

Gjumë i çrregullt apo edhe pagjumësi

Temperatura e lartë trupore

Djersitja e theksuar trupore

Aritmia e zemrës

Probleme me sy apo shikim.

Cilat jane shenjat dhe simptomat e hipertiroidizmit ?,kush jane simptomat e tireotoksikozes, tireotoksikoza shenjat dhe simptomat,tiroidea prodhimi i shtuar

Cilat jane simptomat e gureve ne tëmth ?


Simptomat e gureve ne tëmth jane:

Tëmthi shkakton dhimbje në hipokondrin e djathtë, poshtë brinjëve.

Kur demtohet edhe pjesa e diafragmës që ka kontakt me tëmthin, dhimbja ndihet apo paraqitet edhe në shpatullën e djathtë (diafragma inervohet nga nervat C3-C4-C5, ashtu si dhe shpatulla).

Guri në tëmth mund të shkaktoj dhimbje (ose mund të shfaqë mbindjesi) në segmentin midis brinjës së VII dhe IX që nga sternumi deri tek shtylla kurrizore ( apo columna vertebralis).

Inflamacioni i tëmthit rrezatohet apo percillet edhe në shpatullën e djathtë.

Cilat jane simptomat e gureve ne tëmth ?.kush jane shenjat dhe simptomat e gureve ne idhez,guret ne idhez shenjat dhe simptomat,simptomat e gurve ne idhez,shenjat,

Simptomat e gureve ne tëmth jane:

Tëmthi shkakton dhimbje në hipokondrin e djathtë, poshtë brinjëve.

Kur demtohet edhe pjesa e diafragmës që ka kontakt me tëmthin, dhimbja ndihet apo paraqitet edhe në shpatullën e djathtë (diafragma inervohet nga nervat C3-C4-C5, ashtu si dhe shpatulla).

Guri në tëmth mund të shkaktoj dhimbje (ose mund të shfaqë mbindjesi) në segmentin midis brinjës së VII dhe IX që nga sternumi deri tek shtylla kurrizore ( apo columna vertebralis).

Inflamacioni i tëmthit rrezatohet apo percillet edhe në shpatullën e djathtë.

Cilat jane simptomat e gureve ne tëmth ?.kush jane shenjat dhe simptomat e gureve ne idhez,guret ne idhez shenjat dhe simptomat,simptomat e gurve ne idhez,shenjat,

Cilat jane simptomat e Artitit reumatik ?Simptomat dhe shenjat   e Artitit reumatik jane:

Kyçet apo nyjet e duarve ose të këmbëve ënjten

Kyçet ose nyjet dhembin dhe në rastin e inflamacionit te madh ato bëhen të nxehta

Inflamacioni çon në veshtiresi në kyçe, sidomos kur njeriu zgjohet në mëngjes apo ka ndenjur në vend për një kohë të gjatë.

Inflamacioni apo pezmatimi nis në indet e kupës së kyçit.

Nëse inflamacioni vazhdon për një kohë të gjatë mund të dëmtojë pjesë të ndryshme në kyç dhe rreth tij si kërcet e kyçit, kockat, gilcat dhe ligamentet.

Lëvizshmëria në kyçe apo nyje keqësohet dhe kyçi në disa raste mundet të keqvendoset.

Në raste të rralla mundet që edhe organe të tjera në trup të pezmatohen apo preken nga procesi inflamator, si për shembull pleura, cipa e zemrës, enët e gjakut dhe sytë.

Cilat jane simptomat e artitit reumatik ?,kush jane shenjat dhe simptomat e artriti reumatik,artrit,shenjat e semundjes se artritit


Simptomat dhe shenjat   e Artitit reumatik jane:

Kyçet apo nyjet e duarve ose të këmbëve ënjten

Kyçet ose nyjet dhembin dhe në rastin e inflamacionit te madh ato bëhen të nxehta

Inflamacioni çon në veshtiresi në kyçe, sidomos kur njeriu zgjohet në mëngjes apo ka ndenjur në vend për një kohë të gjatë.

Inflamacioni apo pezmatimi nis në indet e kupës së kyçit.

Nëse inflamacioni vazhdon për një kohë të gjatë mund të dëmtojë pjesë të ndryshme në kyç dhe rreth tij si kërcet e kyçit, kockat, gilcat dhe ligamentet.

Lëvizshmëria në kyçe apo nyje keqësohet dhe kyçi në disa raste mundet të keqvendoset.

Në raste të rralla mundet që edhe organe të tjera në trup të pezmatohen apo preken nga procesi inflamator, si për shembull pleura, cipa e zemrës, enët e gjakut dhe sytë.

Cilat jane simptomat e artitit reumatik ?,kush jane shenjat dhe simptomat e artriti reumatik,artrit,shenjat e semundjes se artritit

Cilat jane simptomat e anemise ?


Shenjat dhe simptomat e anemise jane :

Lodhja

Takikardi apo rrahja e shpejte e zemres

Zbehja

Gjendje apo ndjesi e të fikëtit

Cilat jane simptomat e anemise ?,kush jane shenjat dhe simptomat e anemise apo pagjaksise,shenjat e semundjes se gjakut,Shenjat e sëmundjes së gjakut

Shenjat dhe simptomat e anemise jane :

Lodhja

Takikardi apo rrahja e shpejte e zemres

Zbehja

Gjendje apo ndjesi e të fikëtit

Cilat jane simptomat e anemise ?,kush jane shenjat dhe simptomat e anemise apo pagjaksise,shenjat e semundjes se gjakut,Shenjat e sëmundjes së gjakut

Cilat jane simptomat e sëmundjes së sheqerit ?


Simptomat e sëmundjes së sheqerit:

Dhimbja e barkut

Frymëmarrje të ngadalta e të thella

Prani e ketoneve në gjak dhe në urinë

Pacientët me diabet duhet të kontrollojnë peshën(shtimi i peshes ndikon ne paraqitjen e diabetit)

Shtojnë në peshë, për këtë duhet të kufizojnë sheqernat e rafinuara

Kanë mungesë ekuilibri, e për këtë duhet të rrisin sasinë e fibrave në dietë

Ndonjëherë kolesteroli i tyre rritet shumë, për këtë yndyrat duhet të jenë vajra me një lidhje dyfishe

Cilat jane simptomat e sëmundjes së sheqerit ?,cilat jane shenjat dhe simptomat e diabetit,diabeti dhe semundja,shenjat e sheqerit ne shak,simptomat e sheqerit ne gjak

Simptomat e sëmundjes së sheqerit:

Dhimbja e barkut

Frymëmarrje të ngadalta e të thella

Prani e ketoneve në gjak dhe në urinë

Pacientët me diabet duhet të kontrollojnë peshën(shtimi i peshes ndikon ne paraqitjen e diabetit)

Shtojnë në peshë, për këtë duhet të kufizojnë sheqernat e rafinuara

Kanë mungesë ekuilibri, e për këtë duhet të rrisin sasinë e fibrave në dietë

Ndonjëherë kolesteroli i tyre rritet shumë, për këtë yndyrat duhet të jenë vajra me një lidhje dyfishe

Cilat jane simptomat e sëmundjes së sheqerit ?,cilat jane shenjat dhe simptomat e diabetit,diabeti dhe semundja,shenjat e sheqerit ne shak,simptomat e sheqerit ne gjak

Cilat janë simptomat e sëmundjes së zemrës ?


Simptomat e sëmundjes së zemrës janë:

Shenja të shtrëngimit të fortë ne kraheror

Ndjesi peshe në kraharor

Shtrëngime të dhimbshme në qendër të gjoksit, të cilat zgjasin disa minuta

Shenjat mund të shfaqen dhe zhduken herë pas here

Dhimbje të forta që përhapen edhe përgjatë krahëve, shpatullave dhe duarve, në qafë, në stomak

Ndjesi të ftohti

Pengim frymëmarrjeje

Këto simptoma mund të shoqërohen me ndjesi të fikëti.

Cilat janë simptomat e sëmundjes së zemrës ? ,Zemra dhe semundjet e saj shenjat dhe simptomat e saj

Simptomat e sëmundjes së zemrës janë:

Shenja të shtrëngimit të fortë ne kraheror

Ndjesi peshe në kraharor

Shtrëngime të dhimbshme në qendër të gjoksit, të cilat zgjasin disa minuta

Shenjat mund të shfaqen dhe zhduken herë pas here

Dhimbje të forta që përhapen edhe përgjatë krahëve, shpatullave dhe duarve, në qafë, në stomak

Ndjesi të ftohti

Pengim frymëmarrjeje

Këto simptoma mund të shoqërohen me ndjesi të fikëti.

Cilat janë simptomat e sëmundjes së zemrës ? ,Zemra dhe semundjet e saj shenjat dhe simptomat e saj

Çka eshte Acidi nukleik ?Acidi nukleik eshte zinxhir molekular i përbërë nga monomerë që quhen nukleotide.

Në acidet nukleike përfshihen : acidi ribonukleik (ARN) dhe acidi dezoksiribonukleik (ADN).

qka eshte acidi nukleik,cfare eshte acidi nukleik,qka jane acidet nukleike


Acidi nukleik eshte zinxhir molekular i përbërë nga monomerë që quhen nukleotide.

Në acidet nukleike përfshihen : acidi ribonukleik (ARN) dhe acidi dezoksiribonukleik (ADN).

qka eshte acidi nukleik,cfare eshte acidi nukleik,qka jane acidet nukleike

Çka eshte Acetiltransferaza ?Acetiltransferaza eshte një nga grupet e enzimave që katalizon transferimin e grupeve acetil.


Acetiltransferaza eshte një nga grupet e enzimave që katalizon transferimin e grupeve acetil.

Çka eshte acetilimi ?

 
Acetilimi eshte procesi i shtimit të një grupi acetil në një molekulë të dhënë apo te caktuar.

qka eshte acetilimi,qfare eshte acetilimi,acetilimi shqip,ceshte acetilimi
 
Acetilimi eshte procesi i shtimit të një grupi acetil në një molekulë të dhënë apo te caktuar.

qka eshte acetilimi,qfare eshte acetilimi,acetilimi shqip,ceshte acetilimi

Çka eshte Acetil koenzima A (Acetil CoA) ?


Acetil koenzima A (Acetil CoA) eshte një acetil tioesterazë e koenzimës A, e cila prodhohet gjatë zbërthimit të karbohidrateve(sheqernave), të disa aminoacideve si dhe gjatë oksidimit të acideve lyrorë.

Acetil koenzima A është një transportues i rëndësishëm i grupit acetil të shumë reaksioneve metabolike.

 Çka eshte Acetil koenzima A (Acetil CoA) ?,kur prodhohet acetil koenzima A,pse eshte i rendesishem acetil konezima a,cfare roli apo funksioni ka Acetil Koenzima A

Acetil koenzima A (Acetil CoA) eshte një acetil tioesterazë e koenzimës A, e cila prodhohet gjatë zbërthimit të karbohidrateve(sheqernave), të disa aminoacideve si dhe gjatë oksidimit të acideve lyrorë.

Acetil koenzima A është një transportues i rëndësishëm i grupit acetil të shumë reaksioneve metabolike.

 Çka eshte Acetil koenzima A (Acetil CoA) ?,kur prodhohet acetil koenzima A,pse eshte i rendesishem acetil konezima a,cfare roli apo funksioni ka Acetil Koenzima A

Çka eshte Acetabularia ?

 
Acetabularia eshte algë njëqelizore qe ka nje bërthamë të vetme dhe e cila arrin në disa centimetra.

Acetabularia përdoret në studimet mbi rolin apo funksionin e bërthamës në trashëgimi.
Çka eshte Acetabularia ?,qka eshte acetabularia,cfare eshte acetabularia,sa qeliza i ka acetabularia, sa berthama i ka,ku perdoret acetabularia,pse perdoret acetabularia
 
Acetabularia eshte algë njëqelizore qe ka nje bërthamë të vetme dhe e cila arrin në disa centimetra.

Acetabularia përdoret në studimet mbi rolin apo funksionin e bërthamës në trashëgimi.
Çka eshte Acetabularia ?,qka eshte acetabularia,cfare eshte acetabularia,sa qeliza i ka acetabularia, sa berthama i ka,ku perdoret acetabularia,pse perdoret acetabularia

Kur u botua vepra ''Meshari'' ?


Kur u botua vepra ''Meshari'' ?

Vepra ''Meshari'' u botua në vitin 1555.

Kur u botua vepra ''Meshari'' ?

Vepra ''Meshari'' u botua në vitin 1555.

Kush e shkroi veprën ''Dekameroni'' ?


Kush e shkroi veprën ''Dekameroni'' ?

Veprën ''Dekameroni'' e shkroi Xhovani Bokaçio.

Kush e shkroi veprën ''Dekameroni'' ?

Veprën ''Dekameroni'' e shkroi Xhovani Bokaçio.

Kush e bëri udhëtimin e parë rreth botës ?


Kush e bëri udhëtimin e parë rreth botës ?

Udhëtimin e parë rreth botës e bëri Magelani në vitet 1519-1522.Kush e bëri udhëtimin e parë rreth botës ?,cili e beri udhetimin e pare perreth botes,udhetimi i pare ne bote

Kush e bëri udhëtimin e parë rreth botës ?

Udhëtimin e parë rreth botës e bëri Magelani në vitet 1519-1522.Kush e bëri udhëtimin e parë rreth botës ?,cili e beri udhetimin e pare perreth botes,udhetimi i pare ne bote

Stresi kronik paraqet më së shpeshti bazë për zhvillimin të sëmundjeve


Stresi kronik paraqet më së shpeshti bazë për zhvillimin të sëmundjeve:

-Psikosomatike

Lexo me shume: Sëmundjet psikosomatike

qka jane semundjet psikosomatike shqip

Stresi kronik paraqet më së shpeshti bazë për zhvillimin të sëmundjeve:

-Psikosomatike

Lexo me shume: Sëmundjet psikosomatike

qka jane semundjet psikosomatike shqip

Lokalizimi struktural i proçeseve afektive(emocioneve) në tru është në


Lokalizimi struktural i proçeseve afektive(emocioneve) në tru është në:

-sistemin limbik


Lokalizimi struktural i proçeseve afektive(emocioneve) në tru është në,Ku lokalizohen emocionet, emocionet dhe lokalizimi i tyre

Lokalizimi struktural i proçeseve afektive(emocioneve) në tru është në:

-sistemin limbik


Lokalizimi struktural i proçeseve afektive(emocioneve) në tru është në,Ku lokalizohen emocionet, emocionet dhe lokalizimi i tyre

Në formimin e personalitetit rol vendimtar ka sistemi i triadës e cila në vete ka


Në formimin e personalitetit rol vendimtar ka sistemi i triadës e cila në vete ka:

-nënë-fëmijë-baba.

Në formimin e personalitetit rol vendimtar ka sistemi i triadës e cila në vete ka:

-nënë-fëmijë-baba.

E vetëdijshme ka mënyrën specifike të punës.Kjo mënyrë quhet


E vetëdijshme ka mënyrën specifike të punës.Kjo mënyrë quhet:

-Sistemi sekondar i të menduarit.

E vetëdijshme ka mënyrën specifike të punës.Kjo mënyrë quhet:

-Sistemi sekondar i të menduarit.

Namazi

Syzat