Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Cilat jane simptomat e Artitit reumatik ?Simptomat dhe shenjat   e Artitit reumatik jane:

Kyçet apo nyjet e duarve ose të këmbëve ënjten

Kyçet ose nyjet dhembin dhe në rastin e inflamacionit te madh ato bëhen të nxehta

Inflamacioni çon në veshtiresi në kyçe, sidomos kur njeriu zgjohet në mëngjes apo ka ndenjur në vend për një kohë të gjatë.

Inflamacioni apo pezmatimi nis në indet e kupës së kyçit.

Nëse inflamacioni vazhdon për një kohë të gjatë mund të dëmtojë pjesë të ndryshme në kyç dhe rreth tij si kërcet e kyçit, kockat, gilcat dhe ligamentet.

Lëvizshmëria në kyçe apo nyje keqësohet dhe kyçi në disa raste mundet të keqvendoset.

Në raste të rralla mundet që edhe organe të tjera në trup të pezmatohen apo preken nga procesi inflamator, si për shembull pleura, cipa e zemrës, enët e gjakut dhe sytë.

Cilat jane simptomat e artitit reumatik ?,kush jane shenjat dhe simptomat e artriti reumatik,artrit,shenjat e semundjes se artritit


Simptomat dhe shenjat   e Artitit reumatik jane:

Kyçet apo nyjet e duarve ose të këmbëve ënjten

Kyçet ose nyjet dhembin dhe në rastin e inflamacionit te madh ato bëhen të nxehta

Inflamacioni çon në veshtiresi në kyçe, sidomos kur njeriu zgjohet në mëngjes apo ka ndenjur në vend për një kohë të gjatë.

Inflamacioni apo pezmatimi nis në indet e kupës së kyçit.

Nëse inflamacioni vazhdon për një kohë të gjatë mund të dëmtojë pjesë të ndryshme në kyç dhe rreth tij si kërcet e kyçit, kockat, gilcat dhe ligamentet.

Lëvizshmëria në kyçe apo nyje keqësohet dhe kyçi në disa raste mundet të keqvendoset.

Në raste të rralla mundet që edhe organe të tjera në trup të pezmatohen apo preken nga procesi inflamator, si për shembull pleura, cipa e zemrës, enët e gjakut dhe sytë.

Cilat jane simptomat e artitit reumatik ?,kush jane shenjat dhe simptomat e artriti reumatik,artrit,shenjat e semundjes se artritit
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat