Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Inflamacioni. Show all posts
Showing posts with label Inflamacioni. Show all posts

Shenjat klinike të inflamacionit

Çfarë është abscesi ?
Çfarë është abscesi ?
  
Abscesi është inflamacion i qelbosur akut i lokalizuar, i cili mund të zhvillohet në indin nënlëkuror, por edhe në indet e thella dhe në organe të brendshme.

qka eshte abscesi,absecet shqip,qka jane absceset,absces shqip,cfare eshte abscesi Çfarë është abscesi ?
  
Abscesi është inflamacion i qelbosur akut i lokalizuar, i cili mund të zhvillohet në indin nënlëkuror, por edhe në indet e thella dhe në organe të brendshme.

qka eshte abscesi,absecet shqip,qka jane absceset,absces shqip,cfare eshte abscesi 

Cilët janë mediatorët kimik të inflamacionit ?


Cilët janë mediatorët kimik të inflamacionit ?

Mediatorët kimik të inflamacionit janë:histamina,serotonina,sistemi i kininës,sistemi i komplementit dhe sistemi i koagulimit.

Cilët janë mediatorët kimik të inflamacionit ?

Mediatorët kimik të inflamacionit janë:histamina,serotonina,sistemi i kininës,sistemi i komplementit dhe sistemi i koagulimit.

Cilat janë shenjat klinike të inflamacionit ?


Cilat janë shenjat klinike të inflamacionit ?

Shenjat klinike të inflamacionit janë: rubor(skuqja),tumor(edem),calor(temperatura),dolor(dhimbje), functio laesa(çrregullim i funksionit).

shenjat e inflamcionit shqip,inflamacioni dhe shenjat,kush jane shenjat e inflamacionit,inflamacioni simptomat

Cilat janë shenjat klinike të inflamacionit ?

Shenjat klinike të inflamacionit janë: rubor(skuqja),tumor(edem),calor(temperatura),dolor(dhimbje), functio laesa(çrregullim i funksionit).

shenjat e inflamcionit shqip,inflamacioni dhe shenjat,kush jane shenjat e inflamacionit,inflamacioni simptomat

Cilat janë elementet qelizore të inflamacionit kronik ?


Cilat janë elementet qelizore të inflamacionit kronik ?

Elementet qelizore të inflamacionit kronik janë: makrofagët,limfocitet dhe plazma-qelizat apo monocitet.

Cilat janë elementet qelizore të inflamacionit kronik ?

Elementet qelizore të inflamacionit kronik janë: makrofagët,limfocitet dhe plazma-qelizat apo monocitet.

Cilat janë elementet qelizore të inflamacionit akut ?


Cilat janë elementet qelizore të inflamacionit akut ?

Elementet qelizore të inflamacionit akut janë: Leukocitet.

Cilat janë elementet qelizore të inflamacionit akut ?

Elementet qelizore të inflamacionit akut janë: Leukocitet.

Çka përmban inflamacioni serofibrinoz ?


Çka përmban inflamacioni serofibrinoz ?

Inflamacioni serofibrinoz përmban:lëng seroz dhe fibrinoz.


qka permban inflamacioni serofibrinoz,inflamcioni seroz dhe fibrinoz elementet

Çka përmban inflamacioni serofibrinoz ?

Inflamacioni serofibrinoz përmban:lëng seroz dhe fibrinoz.


qka permban inflamacioni serofibrinoz,inflamcioni seroz dhe fibrinoz elementet

Cilat jane elementet qelizore te inflamacionit ?


Cilat jane elementet qelizore te inflamacionit ?

Elementet qelizore te inflamacionit jane:

Qelizat intravaskulare si:leukocitet,limfocitet,monocitet,trombocitet.

Qelizat e indit lidhor:mastocitet,fibroblastet dhe makrofaget.


kush jane elementet qelizore te inflamacionit,qelizat e inflamacionit,inflamacioni dhe qelizat

Cilat jane elementet qelizore te inflamacionit ?

Elementet qelizore te inflamacionit jane:

Qelizat intravaskulare si:leukocitet,limfocitet,monocitet,trombocitet.

Qelizat e indit lidhor:mastocitet,fibroblastet dhe makrofaget.


kush jane elementet qelizore te inflamacionit,qelizat e inflamacionit,inflamacioni dhe qelizat

Çka permban inflamacioni fibrozopurulent ?


Çka permban inflamacioni fibrozopurulent ?

Inflamacioni fibrozopurulent permban keto elemente: eksudatin fibrinoz dhe eksudatin purulent.

Çka permban inflamacioni fibrozopurulent ?

Inflamacioni fibrozopurulent permban keto elemente: eksudatin fibrinoz dhe eksudatin purulent.

Çka është Pneumonia ?

Pneumonia është sëmundje infektive e mushkërive e karakterizuar nga inflamacioni akut;bronket mbushen me sekrecione, të cilat ndërveprojnë me shkëmbimin e gazrave dhe mund t’i paraprijnë infeksionit.

cka eshte pneumonia,ceshte pneumonia,cfare eshte pneumonia,pneumonia shqip,qka eshte pneumonia,qfare eshte pneumonia
Pneumonia është sëmundje infektive e mushkërive e karakterizuar nga inflamacioni akut;bronket mbushen me sekrecione, të cilat ndërveprojnë me shkëmbimin e gazrave dhe mund t’i paraprijnë infeksionit.

cka eshte pneumonia,ceshte pneumonia,cfare eshte pneumonia,pneumonia shqip,qka eshte pneumonia,qfare eshte pneumonia

Çka është inflamacioni apo pezmatimi ?

 Çka është inflamacioni apo pezmatimi ?

Inflamacioni (Inflamatio) është njëra nga përgjigjet më të shpeshta dhe më të dukshme të organizmit ndaj veprimit të faktorëve të ndryshëm etiologjikë

Ky është një reaksion i indit të gjallë ndaj dëmtimit dhe përfshin një varg ndryshimesh në enët e gjakut, në gjak dhe në indin lidhor. 

Që të gjitha këto ndryshime, kanë për qëllim eliminimin e faktorit të dëmshëm dhe shërimin e indit të dëmtuar. 

Përshkruhen pesë shenjat kryesore të inflamacionit:
skuqja (rubor),
ënjtja (tumor),
temperatura e lartë (calor,)
dhembja (dolor) dhe
rënia e funksionit (functio laesa).

Këto shenja janë shumë më të dukshme në inflamacionin akut të lëkurës dhe mukozave. 

Si shembull i reaksionit inflamator, mund të merret angina apo inflamacioni i grykës, ku vërehet të skuqurit e mukozës së grykës (rubor), gjëndrat limfatike të zmadhuara dhe ëntje e indit përreth (tumor), gëlltitja e vështirësuar (functio laesa) për shkak të dhembjeve përcjellëse (dolor), ndërsa temperaturës së ngritur lokale (calor) i bashkangjitet edhe ngritja e temperaturës së trupit. 

Ose, një shembull tjetër: inflamacioni i gishtit përcillet me skuqjen e lëkurës së gishtit të përfshirë, i cili është i enjtur dhe më i nxehtë sesa gishtërinjtë tjerë dhe ka ndieshmëri të shtuar të dhembjes, kurse lëvizshmëria e tij është e kufizuar.

cka eshte inflamacioni, cfare eshte inflamacioni, ceshte inflamacioni. qka eshte inflamacioni, qeshte inflamacioni, qka kuptojme me inflamacion, inflamacioni shqip, ceshte pezmatimi, cfare eshte pezmatimi, cka eshte pezmatimi, inflamacioni i indit, inflamacion indor, qka kuptojme me inflamacion,
 Çka është inflamacioni apo pezmatimi ?

Inflamacioni (Inflamatio) është njëra nga përgjigjet më të shpeshta dhe më të dukshme të organizmit ndaj veprimit të faktorëve të ndryshëm etiologjikë

Ky është një reaksion i indit të gjallë ndaj dëmtimit dhe përfshin një varg ndryshimesh në enët e gjakut, në gjak dhe në indin lidhor. 

Që të gjitha këto ndryshime, kanë për qëllim eliminimin e faktorit të dëmshëm dhe shërimin e indit të dëmtuar. 

Përshkruhen pesë shenjat kryesore të inflamacionit:
skuqja (rubor),
ënjtja (tumor),
temperatura e lartë (calor,)
dhembja (dolor) dhe
rënia e funksionit (functio laesa).

Këto shenja janë shumë më të dukshme në inflamacionin akut të lëkurës dhe mukozave. 

Si shembull i reaksionit inflamator, mund të merret angina apo inflamacioni i grykës, ku vërehet të skuqurit e mukozës së grykës (rubor), gjëndrat limfatike të zmadhuara dhe ëntje e indit përreth (tumor), gëlltitja e vështirësuar (functio laesa) për shkak të dhembjeve përcjellëse (dolor), ndërsa temperaturës së ngritur lokale (calor) i bashkangjitet edhe ngritja e temperaturës së trupit. 

Ose, një shembull tjetër: inflamacioni i gishtit përcillet me skuqjen e lëkurës së gishtit të përfshirë, i cili është i enjtur dhe më i nxehtë sesa gishtërinjtë tjerë dhe ka ndieshmëri të shtuar të dhembjes, kurse lëvizshmëria e tij është e kufizuar.

cka eshte inflamacioni, cfare eshte inflamacioni, ceshte inflamacioni. qka eshte inflamacioni, qeshte inflamacioni, qka kuptojme me inflamacion, inflamacioni shqip, ceshte pezmatimi, cfare eshte pezmatimi, cka eshte pezmatimi, inflamacioni i indit, inflamacion indor, qka kuptojme me inflamacion,

Çka është inflamacioni

 Çka është inflamacioni

Inflamacioni është reakcion apo përgjigjje e indit të gjallë në lëndim, kurse përfshinë një varg ndryshimesh të rrjetës përfundimtare enore, gjakut dhe indit lidhor.

 Të gjitha këto ndryshime, janë të drejtuara në largimin e faktorit të dëmshëm dhe shërimin e indit të dëmtuar. 

Shenjat e inflamacionit: skuqja, të enjturit, dhembja dhe temperatura,. dëmtimi i funksionit (functio laesa).

cka eshte inflamacioni, ceshte inflamacioni, c'eshte inflamacioni, cfare eshte inflamacioni, qka osht inflamacioni, qka jane inflamimet, qka eshte inflamacioni, inflamacioni definicioni
 Çka është inflamacioni

Inflamacioni është reakcion apo përgjigjje e indit të gjallë në lëndim, kurse përfshinë një varg ndryshimesh të rrjetës përfundimtare enore, gjakut dhe indit lidhor.

 Të gjitha këto ndryshime, janë të drejtuara në largimin e faktorit të dëmshëm dhe shërimin e indit të dëmtuar. 

Shenjat e inflamacionit: skuqja, të enjturit, dhembja dhe temperatura,. dëmtimi i funksionit (functio laesa).

cka eshte inflamacioni, ceshte inflamacioni, c'eshte inflamacioni, cfare eshte inflamacioni, qka osht inflamacioni, qka jane inflamimet, qka eshte inflamacioni, inflamacioni definicioni

Namazi

Syzat