Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Thenie per lirine

“Liria me disa fjali!”

- “Përfundon liria, atëherë kur dora jote e zgjatur, prek hundën e tjetrit”

- “Mos u bë rob i tjetrit, kur Allahu të bëri të jesh i lirë.”

- “Nuk është marre të bujmë (ta kalojmë natën) në burg, sigurisht që marre do të jetë të bujmë robër.”

- “Liridashësi refuzon ta shes ndërgjegjen, edhe me tërë pasurinë e Tokës.”

- “O liri, sa e sa krime po bëhen në emrin tënd?!”

- “Jo, nuk ka liri të plotë, ngase kemi robër të lirive të tyre.”

- “Nuk është logjike të mburresh me liri, kur ti je i lidhur me prangat e logjikës.”

- “Asnjë nuk pranon kufizimin (prangat), po sikur kjo të jetë edhe nga ari.”
-
- “Më mirë të vdesësh i uritur e i lirë, sesa ti rob i trashë.”

- “Nuk ka liri pa përgjegjësi.”

- “Liria dhe përgjegjësia janë si dy binjak.”

- “Liria pa rregulla, nuk është tjetër vetëm se një vërshim shkatërrues.”

(përkthim)Ulvi Fejzullahu

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more