Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Shkolla. Show all posts
Showing posts with label Shkolla. Show all posts

Rëndësia e shkollës - shkruar nga Xhevahire Jakupi - Kaçanik

                         
                                     ''Rëndësia e shkollës''

Jeta e një njeriu është si varka e një peshkatari që mundohet të gjejë rrugën e duhur për të peshkuar.

Kështu edhe ne mundohemi të kemi një jetë sa më të lumtur për ta jetuar. Por që të kemi një jetë të lumtur, truri ynë duhet të jetë i pasuruar me dituri, e cila na ndihmon t’i kapërcejmë më lehtë vështirësitë në jetë. Për këtë arsye shkollat janë dhurata më e shtrenjtë për njerëzimin. Shkolla na ndihmon të fitojmë dituri të reja dhe aftësi mendore për të jetuar sa më mirë.

Shih edhe: Ese të ndryshme shqip

Kohë më parë shqiptarët nuk e kishin të drejtën e shkollimit. Së pari na penguan turqit, ndërsa serbët arritën deri në atë shkallë sa të mbyllin të gjitha shkollat, në mënyrë që shqiptarët t’i mbulonte padituria dhe mjerimi. Por, shqiptarët nuk ndaluan  dhe mësimin e organizuan nëpër shtëpitë - shkolla..E sot? Shqiptarët  e Kosovës janë të lirë dhe gëzojnë të drejtën e shkollimit. Shkollat hapin dyert e së ardhmes sonë. Njeriu i paarsimuar është si një dru i pagdhendur, ndërsa dituria është ushqim për trurin tonë.

Shkruar nga Xhevahire Jakupi - Kaçanik

Fjali të bukura të përdorura në këtë ''ese'' apo ''hartim'':

''Shkollat hapin dyert e së ardhmes sonë''

''Njeriu i paarsimuar është si një dru i pagdhendur''

''Dituria është ushqim për trurin tonë''

Nëse ju ka pëlqyer edhe ndonjë fjali tjetër e bukur nga kjo ese apo hartim ju mund ta shkruani në komente.

Stafi: Rapitful 

ese per shkollen,hartime per shkollen,shkolla hartim,dita e pare e shkolles,ese per shkollen time,shkolla ime hartim,hartime shqip per shkollen,shkolla ese apo hartim,hartim i bukur per shkollen,shkolla ese shqip,ese te ndryshme per shkollen,shkolla shkrime,shkrime per shkollen,shkolla ese shqip
loading...
                         
                                     ''Rëndësia e shkollës''

Jeta e një njeriu është si varka e një peshkatari që mundohet të gjejë rrugën e duhur për të peshkuar.

Kështu edhe ne mundohemi të kemi një jetë sa më të lumtur për ta jetuar. Por që të kemi një jetë të lumtur, truri ynë duhet të jetë i pasuruar me dituri, e cila na ndihmon t’i kapërcejmë më lehtë vështirësitë në jetë. Për këtë arsye shkollat janë dhurata më e shtrenjtë për njerëzimin. Shkolla na ndihmon të fitojmë dituri të reja dhe aftësi mendore për të jetuar sa më mirë.

Shih edhe: Ese të ndryshme shqip

Kohë më parë shqiptarët nuk e kishin të drejtën e shkollimit. Së pari na penguan turqit, ndërsa serbët arritën deri në atë shkallë sa të mbyllin të gjitha shkollat, në mënyrë që shqiptarët t’i mbulonte padituria dhe mjerimi. Por, shqiptarët nuk ndaluan  dhe mësimin e organizuan nëpër shtëpitë - shkolla..E sot? Shqiptarët  e Kosovës janë të lirë dhe gëzojnë të drejtën e shkollimit. Shkollat hapin dyert e së ardhmes sonë. Njeriu i paarsimuar është si një dru i pagdhendur, ndërsa dituria është ushqim për trurin tonë.

Shkruar nga Xhevahire Jakupi - Kaçanik

Fjali të bukura të përdorura në këtë ''ese'' apo ''hartim'':

''Shkollat hapin dyert e së ardhmes sonë''

''Njeriu i paarsimuar është si një dru i pagdhendur''

''Dituria është ushqim për trurin tonë''

Nëse ju ka pëlqyer edhe ndonjë fjali tjetër e bukur nga kjo ese apo hartim ju mund ta shkruani në komente.

Stafi: Rapitful 

ese per shkollen,hartime per shkollen,shkolla hartim,dita e pare e shkolles,ese per shkollen time,shkolla ime hartim,hartime shqip per shkollen,shkolla ese apo hartim,hartim i bukur per shkollen,shkolla ese shqip,ese te ndryshme per shkollen,shkolla shkrime,shkrime per shkollen,shkolla ese shqip

Kujtimet shkollore-Agon Gashi
Kujtimet shkollore-Agon Gashi

Vitet ikin
Çdo gjë plaket,
Shumë gjëra kujtohen
Asnjëherë nuk harrohen

Kujtimet shkollore
Mbetën përherë,
Nga mendja e njeriut
Nuk fshihen asnjëherë


 vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,kujtimet shkollore,agon gashi,per shkollen,shkolla,shkolle,shkollen,shkolla shqip,vjersha shqip,vjersha per parashkollore
loading...Kujtimet shkollore-Agon Gashi

Vitet ikin
Çdo gjë plaket,
Shumë gjëra kujtohen
Asnjëherë nuk harrohen

Kujtimet shkollore
Mbetën përherë,
Nga mendja e njeriut
Nuk fshihen asnjëherë


 vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,kujtimet shkollore,agon gashi,per shkollen,shkolla,shkolle,shkollen,shkolla shqip,vjersha shqip,vjersha per parashkollore

Shkolla më thërret- vjershë nga Ardian ToraShkolla më thërret

Mësuesi im i dashur më pret

Presin gjithë shokët

A ka më lezetMbarësi më dëshirojnë

Kur dal nga shtëpia

Kthehem më i pasur

Me pesëat e mia

vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,shkollen,shkolla shqip,vjersha per shkollen,vjershe per shkollen, vjersha per shkolle, shkolla, vjersha shkolla jone, vjersha per femije per shkollen, shkolla poezi, poezi per shkolle
loading...


Shkolla më thërret

Mësuesi im i dashur më pret

Presin gjithë shokët

A ka më lezetMbarësi më dëshirojnë

Kur dal nga shtëpia

Kthehem më i pasur

Me pesëat e mia

vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,shkollen,shkolla shqip,vjersha per shkollen,vjershe per shkollen, vjersha per shkolle, shkolla, vjersha shkolla jone, vjersha per femije per shkollen, shkolla poezi, poezi per shkolle

Dita e parë e shkollës - vjershë nga Uranik Jonuzi
Dita e parë në shkollë
U gëzova shumë
Se mami e babi
Më përqafuan shumë

Kur u nisa në shkollë
Kisha faqet si mollë
Në derë të klasës më priti
Mësuesja ime belëhollë

vjershe per shkollen, vjersha per shkolle, shkolla, vjersha shkolla jone, vjersha per femije per shkollen, shkolla poezi, poezi per shkolle,vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,shkollen,shkolla,shkollen,shkolla vjershe,vjersha per shkollen
loading...Dita e parë në shkollë
U gëzova shumë
Se mami e babi
Më përqafuan shumë

Kur u nisa në shkollë
Kisha faqet si mollë
Në derë të klasës më priti
Mësuesja ime belëhollë

vjershe per shkollen, vjersha per shkolle, shkolla, vjersha shkolla jone, vjersha per femije per shkollen, shkolla poezi, poezi per shkolle,vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,shkollen,shkolla,shkollen,shkolla vjershe,vjersha per shkollen

Shkolla ime - vjershë nga Arta Mjeku
Vendi ku gjejmë ngrohtësi
Vendi që na jep dashuri

Vendi që na fal njohuri

Je ti shkollë - plot madhështiSecili arsimtar na fal dritë

Dituri e këshilla në jetë

Që të bëhemi të urtë të mirë

Porosinë ta çojmë në vendKur të rritem do të kujdesem

Për prind e për gjithë njerëzinë

Vendit tim do i falë djersën

Që të jetë gjithmonë i lirë.

 vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,shkollen time,shkollen,shkolla,shkoll,shkollat
loading...Vendi ku gjejmë ngrohtësi
Vendi që na jep dashuri

Vendi që na fal njohuri

Je ti shkollë - plot madhështiSecili arsimtar na fal dritë

Dituri e këshilla në jetë

Që të bëhemi të urtë të mirë

Porosinë ta çojmë në vendKur të rritem do të kujdesem

Për prind e për gjithë njerëzinë

Vendit tim do i falë djersën

Që të jetë gjithmonë i lirë.

 vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,shkollen time,shkollen,shkolla,shkoll,shkollat

Shkolla - vjershë nga Era Avdyli
Shumë të dua
Ti ishe e do të jesh
Gjëja më me vlerë
Për mua..

Njohuritë,dituritë
Në ty i mësova
Kohën më të mirë
Aty e kalova.

 vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,shkolle,shkollen,shkolla,shkolla shqip,vjersha per shkollen,shkolla,
loading...Shumë të dua
Ti ishe e do të jesh
Gjëja më me vlerë
Për mua..

Njohuritë,dituritë
Në ty i mësova
Kohën më të mirë
Aty e kalova.

 vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,shkolle,shkollen,shkolla,shkolla shqip,vjersha per shkollen,shkolla,

Shkolla ime - vjershë nga Rexhep HoxhaPosa të zbardhë drita
I marr librat me nxitim
Nisem për në shkollën time
që më jep dije dhe mësim

Plot hare, plot gaz lumnije
Daja Dinë me zile thërret
Të gjithë rrokemi për dore
Hyjmë në klasën që na pret

Marrim këngën më të bukur
Presim mësuesin me ardhë
Lum e lum, oj shkolla ime
Ti për ne je fat i bardhë.

vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,shkolla ime,shkollen time,shkollat,shkollen,shkolle
loading...


Posa të zbardhë drita
I marr librat me nxitim
Nisem për në shkollën time
që më jep dije dhe mësim

Plot hare, plot gaz lumnije
Daja Dinë me zile thërret
Të gjithë rrokemi për dore
Hyjmë në klasën që na pret

Marrim këngën më të bukur
Presim mësuesin me ardhë
Lum e lum, oj shkolla ime
Ti për ne je fat i bardhë.

vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,shkolla ime,shkollen time,shkollat,shkollen,shkolle

Çka është shkolla ?

Çka është shkolla ?

Shkolla është institucion arsimor ku mëson dhe edukohet në mënyrë të organizuar brezi i ri apo gjenerata e re.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala,shkolla,shkolle,shkollat,shkoll

loading...
Çka është shkolla ?

Shkolla është institucion arsimor ku mëson dhe edukohet në mënyrë të organizuar brezi i ri apo gjenerata e re.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala,shkolla,shkolle,shkollat,shkoll

Vjersha për shkollën


Nese doni vjersha per shkollen atehere mund ti gjeni ketu  


Kliko mbi titullin e vjershës që doni

Poezi per shkollen  shkruar nga Ardiana Tusha


Në klasë të parë

Shkolla jonë

Festa e shkollës

Shkolla më thërret

Dita e parë e shkollës 

Shkolla ime

Shkolla

Shkolla ime

Nëse doni akoma Vjersha atëherë klikoni mbi Vjersha

 

loading...

Nese doni vjersha per shkollen atehere mund ti gjeni ketu  


Kliko mbi titullin e vjershës që doni

Poezi per shkollen  shkruar nga Ardiana Tusha


Në klasë të parë

Shkolla jonë

Festa e shkollës

Shkolla më thërret

Dita e parë e shkollës 

Shkolla ime

Shkolla

Shkolla ime

Nëse doni akoma Vjersha atëherë klikoni mbi Vjersha

 

Dita e parë e shkollës - Edmond de Amiçis

 Dita e parë e shkollës -  Edmond de Amiçis

Sot është dita e parë e shkollës. Tre muajt e pushimeve kaluan
nëpër fusha e kodra si nëpër ëndrra. Sot në mëngjes shkova me
mamanë në shkollë që të regjistrohesha në klasën e katërt. Udhët e
qytetit zienin nga zërat e fëmijëve që mbanin çanta në duar. Libraritë
ishin mbushur me prindër që blinin libra e fletore për fëmijët e tyre.
Edhe përpara shkollës kishte aq njerëz, sa mezi hymë brenda. Në
korridore pashë plot prindër që bisedonin me mësuesit, nxënës që
qeshnin me njëri-tjetrin; mësues me regjistra në dorë që kalonin nga
një klasë në tjetrën. Mësuesja ime e klasës së tretë më përshëndeti te
dera dhe tha:
- Enrik, sivjet do të shkosh në katin e sipërm dhe do të kesh një
mësues tjetër, - dhe më shikoi me trishtim. Edhe unë u trishtova. Pranë
nesh, drejtorin e kishin vënë në mes disa mama shumë të mërzitura.
Ato nuk gjenin vende të lira për fëmijët e tyre. Disa nga shokët ishin
zgjatur dhe shëndoshur. Vetëm në orën dhjetë arritëm të futemi në
klasë. Gjithsejt ishim pesëdhjetë e katër veta. Ndërsa mësuesi i ri filloi
mësimin, unë mendoja me vete: “Sot është dita e parë. Edhe nëntë
muaj të tjerë! Sa punë e sa provime do të kemi!”
- Kur dola nga shkolla, po më priste mamaja. Ajo e kuptoi
shqetësimin tim dhe më tha:
- Guxim e zemër, Enrik. Edhe unë do të të ndihmoj.
Fjalët e saj më gëzuan. Por përsëri ndihesha i trishtuar që nuk do të
kisha më mësuesen time.
loading...
 Dita e parë e shkollës -  Edmond de Amiçis

Sot është dita e parë e shkollës. Tre muajt e pushimeve kaluan
nëpër fusha e kodra si nëpër ëndrra. Sot në mëngjes shkova me
mamanë në shkollë që të regjistrohesha në klasën e katërt. Udhët e
qytetit zienin nga zërat e fëmijëve që mbanin çanta në duar. Libraritë
ishin mbushur me prindër që blinin libra e fletore për fëmijët e tyre.
Edhe përpara shkollës kishte aq njerëz, sa mezi hymë brenda. Në
korridore pashë plot prindër që bisedonin me mësuesit, nxënës që
qeshnin me njëri-tjetrin; mësues me regjistra në dorë që kalonin nga
një klasë në tjetrën. Mësuesja ime e klasës së tretë më përshëndeti te
dera dhe tha:
- Enrik, sivjet do të shkosh në katin e sipërm dhe do të kesh një
mësues tjetër, - dhe më shikoi me trishtim. Edhe unë u trishtova. Pranë
nesh, drejtorin e kishin vënë në mes disa mama shumë të mërzitura.
Ato nuk gjenin vende të lira për fëmijët e tyre. Disa nga shokët ishin
zgjatur dhe shëndoshur. Vetëm në orën dhjetë arritëm të futemi në
klasë. Gjithsejt ishim pesëdhjetë e katër veta. Ndërsa mësuesi i ri filloi
mësimin, unë mendoja me vete: “Sot është dita e parë. Edhe nëntë
muaj të tjerë! Sa punë e sa provime do të kemi!”
- Kur dola nga shkolla, po më priste mamaja. Ajo e kuptoi
shqetësimin tim dhe më tha:
- Guxim e zemër, Enrik. Edhe unë do të të ndihmoj.
Fjalët e saj më gëzuan. Por përsëri ndihesha i trishtuar që nuk do të
kisha më mësuesen time.

Shkolla jonë - vjershë nga Fejzi Bojku

Shkolla jonë -  vjershë nga Fejzi Bojku

Porsi zogjtë n'çerdhen e vet
Ne kthehemi përsëri,
Të freskuar – gaz e shëndet,
Ti na pret me dashuri.

Erdhëm, erdhëm, shkolla jonë
Shkoi vera dhe pushimet,
Zëri i zileve po jehon
Përsëri nisin mësimet.

Mësuesja jonë, ja ku jemi!
Si një nënë të kemi sy,
Fjalët tua s'i harruam
Ne kudo folëm për ty.

Erdhi vjeshta, zverdhi gjethet
Shpezët ikin me shpejtësi,
Ne tubohemi nga çdo anë
Ta kthejmë jetën përsëri....


Postime të ngjashme:

Festa e shkollës vjershe
Vjersha për pranverën
Vjersha patriotikeNëse doni akoma Vjersha atëherë klikoni mbi Vjersha


vjershe nga Fejzi Bojku, vjershe per shkollen, vjersha per shkolle, shkolla, vjersha shkolla jone, vjersha per femije per shkollen, shkolla poezi, poezi per shkolle, shkolla jone vjershe, shkolle vjershe
loading...
Shkolla jonë -  vjershë nga Fejzi Bojku

Porsi zogjtë n'çerdhen e vet
Ne kthehemi përsëri,
Të freskuar – gaz e shëndet,
Ti na pret me dashuri.

Erdhëm, erdhëm, shkolla jonë
Shkoi vera dhe pushimet,
Zëri i zileve po jehon
Përsëri nisin mësimet.

Mësuesja jonë, ja ku jemi!
Si një nënë të kemi sy,
Fjalët tua s'i harruam
Ne kudo folëm për ty.

Erdhi vjeshta, zverdhi gjethet
Shpezët ikin me shpejtësi,
Ne tubohemi nga çdo anë
Ta kthejmë jetën përsëri....


Postime të ngjashme:

Festa e shkollës vjershe
Vjersha për pranverën
Vjersha patriotikeNëse doni akoma Vjersha atëherë klikoni mbi Vjersha


vjershe nga Fejzi Bojku, vjershe per shkollen, vjersha per shkolle, shkolla, vjersha shkolla jone, vjersha per femije per shkollen, shkolla poezi, poezi per shkolle, shkolla jone vjershe, shkolle vjershe

Festa e shkollës vjershë shkruar nga Agim Beqiraj

Festa e shkollës vjershë shkruar nga Agim Beqiraj

E bukur është festa
Që ne sot festojmë,
Dhe në çdo vjetorë
do ta festojmë.
Gëzuar shkolla ime
Festën me shumë gëzime
Urime ju mësues
kësaj shkollës sime
E gëzofsh këtë ditë
Ti moj shkolla ime,
Të dëshiroj nga zemra
shumë vjet urime.

Nese doni akoma vjersha per shkollen kliko mbi Vjersha për shkollën

Postime të ngjashme:

Shkolla jonë  vjershe
Vjersha për pranverën
Vjersha patriotike

 

Nëse doni akoma Vjersha atëherë klikoni mbi Vjersha


vjersha per shkollen,vjersha shqip per shkolle,vjersha per shkolla,vjersha per mesuesin,vjersha per shkoll,vjershe per shkolle,vjersha per femije,vjershe per femije

loading...
Festa e shkollës vjershë shkruar nga Agim Beqiraj

E bukur është festa
Që ne sot festojmë,
Dhe në çdo vjetorë
do ta festojmë.
Gëzuar shkolla ime
Festën me shumë gëzime
Urime ju mësues
kësaj shkollës sime
E gëzofsh këtë ditë
Ti moj shkolla ime,
Të dëshiroj nga zemra
shumë vjet urime.

Nese doni akoma vjersha per shkollen kliko mbi Vjersha për shkollën

Postime të ngjashme:

Shkolla jonë  vjershe
Vjersha për pranverën
Vjersha patriotike

 

Nëse doni akoma Vjersha atëherë klikoni mbi Vjersha


vjersha per shkollen,vjersha shqip per shkolle,vjersha per shkolla,vjersha per mesuesin,vjersha per shkoll,vjershe per shkolle,vjersha per femije,vjershe per femije

Namazi

Syzat