Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Farmakologjia

Çka është aplikimi parenteral?

Çka është aplikimi parenteral? Kur bari gjatë hyrjes së parë në qarkullim e menjanon qarkullimin portal, dhe përgjithesisht ka veprim më të shpejt , mirëpo përdoret edhe për t’i ikur aciditetit të lukthit dhe enzimeve të TGI

Pyetje nga Farmakologjia

Numëro mangësitë e injektimit intravenoz: Efekti më i shpeshtë dhe më serioz anësor i terapisë insulinke është Numëro mangësitë e aplikimit oral të barnave: Cila është arsyeja e aplikimit të barnave me rrugë sublinguale? Si bëhet dozimi i Enfluranit ? Cilat janë efektet anësore të Enfluranit ? Cilat janë indikacionet e Enfluranit ? Cilat janë format farmaceutike dhe dozat e Dantrolenit ? Cilat janë efektet anësore të Dantrolenit ? Cilat janë kundërindikacionet e Dantrolenit ? Cilat janë indikacionet e Dantrolenit ? Cilat janë indikacionet e Alfentanilit ? Cilat janë efektet anësore të paracetamolit ? Cilat janë kundërindikacionet e paracetamolit ? Cilat janë indikacionet e paracetamolit ? Cilat janë indikacionet e lidokainës ? Cila nga gjendjet e poshtëshënuara nuk është indikacion terapeutik i Estrogjeneve: Cilat janë barnat kundër ulçerës peptike ? Cilat janë inhibitorët e pompës proteinike ? Cilat janë barnat kundër vjelljes ? Antidiaroikët Absorbentët Barnat kundër motilitetit Ku l

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more