Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Mali i Rogoznës. Show all posts
Showing posts with label Mali i Rogoznës. Show all posts

Mali i Rogoznës

 Mali i Rogoznës

Mali i Rogoznës shtrihet prej majës së Lipovicës ( 972 m ) në veri e deri te Mitrovica në jug.

Përfshinë një brez të ngushtë midis Rogoznës në perëndim dhe lumit Ibër në lindje. Relievi i

Rogoznës bie gradualisht në drejtim të luginës së Ibrit.

Në krahasim me malin e Kopaonikut, kjo e Rogoznës është më pak dinamike.

Lumenjtë Sanjska dhe Jashanica, degë të majta të Ibrit, me lugina të ngushta e të thella paraqesin pjesët më të ulëta të relievit, përkundër Rogoznës ( 1505m )së lartë.
 Mali i Rogoznës

Mali i Rogoznës shtrihet prej majës së Lipovicës ( 972 m ) në veri e deri te Mitrovica në jug.

Përfshinë një brez të ngushtë midis Rogoznës në perëndim dhe lumit Ibër në lindje. Relievi i

Rogoznës bie gradualisht në drejtim të luginës së Ibrit.

Në krahasim me malin e Kopaonikut, kjo e Rogoznës është më pak dinamike.

Lumenjtë Sanjska dhe Jashanica, degë të majta të Ibrit, me lugina të ngushta e të thella paraqesin pjesët më të ulëta të relievit, përkundër Rogoznës ( 1505m )së lartë.

Namazi

Syzat