Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label 5. Show all posts
Showing posts with label 5. Show all posts

5 arsye se pse duhet ta deaktivizoni Facebook-un menjëherë

 5 arsye se pse duhet ta deaktivizoni Facebook-un menjëherë

 

Facebook gjatë gjithë kohës është duke shtuar vizitorë të ri, por edhe duke humbur shumë nga vizitorët e saj

Pos që Facebook i fshin llogaritë dublikate apo të rrejshme, ka edhe shumë njerëz të cilët me vullnetin e plotë janë duke i mbyllur llogaritë e tyre.
Disa këtë e bëjnë për një periudhë të shkurtë kohore, disa edhe e bëjnë përgjithmonë.
Megjithatë, lajmi.net më poshtë i transmeton për ju 5 arsyet se pse është mirë ta mbyllni Facebook:
1) Facebook të bën të mjerueshëm
http://behaviorandmotivation.com/wp-content/uploads/2010/06/iStock_000012493520XSmall.jpg
Përdorimi i Facebook-ut mund të shkaktoj që ju të krijoni inat ndaj të tjerëve si dhe të ndiheni të vetmuar, sipas disa studimeve të Chicago Tribune në janar të vitit 2013.
Raportet shkruanin se një e 3-ta e përdoruesve të Facebook-ut ndihej më keq pasi që shikonte fotot e të tjerëve.
Fotot e të tjerëve në pushime, dasma etj., shkaktonte që të tjerët të depresionohen dhe të kenë zili.
2) Çdo gjë rreth jush regjistrohet atyhttps://static-ssl.businessinsider.com/image/5408d383ecad041a789d3037-3543-2362/luleadatacenter5.jpgPërveç nëse privatësia juaj është shumë e siguruar, gjasat janë të mëdha që shumë nga fotot e tua të cilat i keni bërë duke festuar, apo komentet e këqija kundër fesë, politikës dhe problemeve shoqërore, do të shfaqen tek njerëzit të cilët ju nuk keni dashur që ti shohin ndonjëherë.
Kur ju aplikoni për një punë të re, një e 3-ta e punëdhënësve do të kontrollojnë profilin tënd në Facebook para se të marrin një vendim.
3) Çdo njeri i din punët tuaja
https://affotd.files.wordpress.com/2011/08/obama-spock.jpg
Ndonjëherë ata i din punët tuaja para se ju ti merrni vesh për vete!
Ndarjet, sëmundjet dhe shumë gjëra të tjera personale e familjare do të jenë të hapura që të shihen nga çdo njeri tjetër.
Një studim ka treguar se 40% e të anketuarve nuk kishin ndonjë kundërshtim për tu ndarë me partnerin e tyre në rrjete sociale, ndërsa 33% veçse ishin ndarë përmes Facebook-ut.
Kur ke periudha të këqija në jetën tënde dhe e bën të ditur në Facebook, ti veçse je duke ua mundësuar të tjerëve të të poshtërojnë kur ndihesh keq.
4) Ti je punëtor i Facebook-uthttp://www.careerealism.com/wp-content/uploads/2011/12/co-workers-facebook-friends.jpg
Facebook është duke të shfrytëzuar ty, besojeni apo jo.
Sipas kushteve të Facebook, ata janë pronar të çdo gjëje që ti e poston në Facebook-un tënd.
Sipas këtij fakti, ti duhesh që të postosh sa më shpesh sepse nëse jo, administratorët e Facebook-ut e kanë të drejtën ta heqin llogarinë tuaj.
Kjo i bie që ti je duke punuar për Facebook si një punëtor që nuk paguhet, por që ndihmon që kompania të fitoj sa më shumë që mundet.
5) Është bërë pjesë e jetës tënde
‘Facebook’ të ka bërë të varur ndaj tij.
Sipas një studimi, një person shpenzon të paktën 20 orë në javë në Facebook, por natyrisht që disa persona shpenzojnë shumë më shumë kohë se këta.
Shumë njerëz thonë se pasi që aktivizohen në Facebook ata përfundojnë së kontrolluari të rejat dhe fotot e statusat e miqve të tyre dhe kështu përfundojnë me orë të tëra në Facebook.
Facebook është duke të shpërqendruar për çdo gjë dhe duke ta vështirësuar punën për të mësuar dhe për të punuar.

 5 arsye se pse duhet ta deaktivizoni Facebook-un menjëherë

 

Facebook gjatë gjithë kohës është duke shtuar vizitorë të ri, por edhe duke humbur shumë nga vizitorët e saj

Pos që Facebook i fshin llogaritë dublikate apo të rrejshme, ka edhe shumë njerëz të cilët me vullnetin e plotë janë duke i mbyllur llogaritë e tyre.
Disa këtë e bëjnë për një periudhë të shkurtë kohore, disa edhe e bëjnë përgjithmonë.
Megjithatë, lajmi.net më poshtë i transmeton për ju 5 arsyet se pse është mirë ta mbyllni Facebook:
1) Facebook të bën të mjerueshëm
http://behaviorandmotivation.com/wp-content/uploads/2010/06/iStock_000012493520XSmall.jpg
Përdorimi i Facebook-ut mund të shkaktoj që ju të krijoni inat ndaj të tjerëve si dhe të ndiheni të vetmuar, sipas disa studimeve të Chicago Tribune në janar të vitit 2013.
Raportet shkruanin se një e 3-ta e përdoruesve të Facebook-ut ndihej më keq pasi që shikonte fotot e të tjerëve.
Fotot e të tjerëve në pushime, dasma etj., shkaktonte që të tjerët të depresionohen dhe të kenë zili.
2) Çdo gjë rreth jush regjistrohet atyhttps://static-ssl.businessinsider.com/image/5408d383ecad041a789d3037-3543-2362/luleadatacenter5.jpgPërveç nëse privatësia juaj është shumë e siguruar, gjasat janë të mëdha që shumë nga fotot e tua të cilat i keni bërë duke festuar, apo komentet e këqija kundër fesë, politikës dhe problemeve shoqërore, do të shfaqen tek njerëzit të cilët ju nuk keni dashur që ti shohin ndonjëherë.
Kur ju aplikoni për një punë të re, një e 3-ta e punëdhënësve do të kontrollojnë profilin tënd në Facebook para se të marrin një vendim.
3) Çdo njeri i din punët tuaja
https://affotd.files.wordpress.com/2011/08/obama-spock.jpg
Ndonjëherë ata i din punët tuaja para se ju ti merrni vesh për vete!
Ndarjet, sëmundjet dhe shumë gjëra të tjera personale e familjare do të jenë të hapura që të shihen nga çdo njeri tjetër.
Një studim ka treguar se 40% e të anketuarve nuk kishin ndonjë kundërshtim për tu ndarë me partnerin e tyre në rrjete sociale, ndërsa 33% veçse ishin ndarë përmes Facebook-ut.
Kur ke periudha të këqija në jetën tënde dhe e bën të ditur në Facebook, ti veçse je duke ua mundësuar të tjerëve të të poshtërojnë kur ndihesh keq.
4) Ti je punëtor i Facebook-uthttp://www.careerealism.com/wp-content/uploads/2011/12/co-workers-facebook-friends.jpg
Facebook është duke të shfrytëzuar ty, besojeni apo jo.
Sipas kushteve të Facebook, ata janë pronar të çdo gjëje që ti e poston në Facebook-un tënd.
Sipas këtij fakti, ti duhesh që të postosh sa më shpesh sepse nëse jo, administratorët e Facebook-ut e kanë të drejtën ta heqin llogarinë tuaj.
Kjo i bie që ti je duke punuar për Facebook si një punëtor që nuk paguhet, por që ndihmon që kompania të fitoj sa më shumë që mundet.
5) Është bërë pjesë e jetës tënde
‘Facebook’ të ka bërë të varur ndaj tij.
Sipas një studimi, një person shpenzon të paktën 20 orë në javë në Facebook, por natyrisht që disa persona shpenzojnë shumë më shumë kohë se këta.
Shumë njerëz thonë se pasi që aktivizohen në Facebook ata përfundojnë së kontrolluari të rejat dhe fotot e statusat e miqve të tyre dhe kështu përfundojnë me orë të tëra në Facebook.
Facebook është duke të shpërqendruar për çdo gjë dhe duke ta vështirësuar punën për të mësuar dhe për të punuar.

Namazi

Syzat