Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Vjersha per plepin

Plepi dhe rrëkeja

PLEPI DHE RRЁKEJA

Kur kish plepi pak nevojë
për të pirë nga rrëkeja,
ajo befas i dredhoi,
rrodhi tutje edhe shkoi.

Mirpo plepi nuk u tha.
Shtriu rrënjët nëpër tokë
dhe u rrit me mend në kokë.

Përsëri u kthye vapa.
Toka thithte me lakmi
çdo pikë uji. S'kishte shi.
Dje rrëkeja po shteronte.

I tha plepit ta dëgjonte:
-Zgjat një degë dhe më mbulo,
se po thahem nga ky zheg,
do të zhdukem ne hendek.

Foli plepi i zemëruar:
-Shumë vonë je kujtuar.
Kur të desha pranë meje,
krahet s'duhej të mi ktheje.

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more