Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Mejoza

Mejoza

Qelizat seksuale-gametet, krijohen me ndarje mejotike. Secili kromozom dyfishohet para ndarjes qelizore. Veçimi i kromozomeve bëhete posakrijuara, përkatësisht në katër qelizat seksuale. Si rezultat secila qelizë ka numër të përgjysmuar kromozomesh. Kështu në bërthamën e qelizave vezë dhe të spermatozoideve te njeriu ka 23 kromozome. Prandaj, rëndësia e mejozës është në mbajtjen konstante të numrit të kromozomeve nëpër gjenerata të organizmave që shumohen në mënyrë seksuale. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala,mejoza,mejoze,mejoza,ndarja mejotike,mejoze


Çka është mejoza ?

 Çka është mejoza ?

Mejoza është ndarje e ndërlikuar e qelizës gjatë së cilës nga një qelizë mëmë fitohen katër qeliza të reja. 
Në këtë mënyrë, te qelizat e reja të posa fituara fitohet materiali trashëgues-kromozomet numri të cilave është për gjysmë më pak prej numrit të kromozomeve të qelizave të cilat janë fituar me mitozë. 
Me mejozë ndahen vetëm qelizat seksuale.

cka eshte mejoza, cfare eshte mejoza, qka eshte mejoza, q'eshte mejoza, qka osht mejoza, ceshte mejoza, c'eshte mejoza, cfare eshte mejoza, mejoza shqip, mejoze shqip

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more