Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Hekuri

Autosaldues ''Roni'' - Bëjmë saldimin e të gjitha materialeve

Autosaldues ''Roni'' - Bëjmë saldimin e të gjitha materialeve Bëjmë saldimin e të gjitha materialeve Bëjmë saldimin e të gjitha materialeve: Alumin Hekur Mesing Bakër Gus Çmime shumë të volitshme. Na shkruani në viber për më shumë: +37745228535

Cilat janë vetitë e hekurit të pastër?

Cilat janë vetitë e hekurit të pastër? Hekuri i pastër është metal i bardh me shkëlqim të argjendtë , është i farkueshëm dhe ferromagnetik që i ruan vetitë magnetike edhe nëse në të vepron fusha magnetike . Është i qëndrueshëm në ajër pa lagështi dhe në ujë në të cilin nuk ka oksigjen të tretur.

Në cilin grup të metaleve bën pjesë hekuri si është i përhapur në natyrë dhe si ndodhet më së shpeshti ?

Në cilin grup të metaleve bën pjesë hekuri si është i përhapur në natyrë dhe si ndodhet më së shpeshti ? Hekuri është metal që bën pjesë në grupin e metaleve kalimtare. Ai është metali më i përhapur nga të gjitha metalet që gjenden në tokë. Më se shpeshti ndodhet ne formë te xeheve okside ,karbonate dhe sulfure.

Vitamina C ose acidi askorbik

Vitamina C ose acidi askorbik Vitamina C është shumë e rëndësishme për mbajtjen e proceseve vitale në organizëm.  Koncentrimet më të mëdha të kësaj vitamine ndodhen në organet ku prodhohen hormonet steroide (ka rolin e sintezës).  Është i domosdoshëm për funksionimin normal të hijaluronidazës gjatë krijimit të kolagjenit si dhe metabolizmin e acidit folik, kobaltit, dhe hekurit; procesin e fagocitozës që rrit imunitetin kundër infeksioneve të ndryshme, shpejton eliminimin e kolesterolit nga mëlçia duke marrë pjesë në sintezën e acideve të idhzës dhe kolesterolit ku parandalon proceset e ateromatozës dhe ndryshimeve degjenerative të sistemit kardiovaskular.  Burim kryesor për vitaminën C janë prodhimet nga origjina bimore (krijohet gjatë procesit të fotosintezës). Si psh. te specat gjendet rreth 135-185 mg/100 g; në domate 10-60 mg/100 g; patate të reja (qershor-korrik) 20.8 mg %, në tetor-dhjetor 15.0mg % ndërsa janar-mars 9.3 mg %. Te pemët: më të pasura jane frutat jugo

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more