Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Vjersha për fëmijë. Show all posts
Showing posts with label Vjersha për fëmijë. Show all posts

Gimi u lag - vjershë

Gimi u lag

Pata bën ga, ga, ga
Kërkon bibat ku i ka
Rosa bën mak, mak, mak
Rosë e vogël eja pak.

Patat, rosat u larguan,
Një ujë lumi u freskuan.
Ga, ga, ga e mak, mak, mak,
Gimi i vogël, pse u lag ?


vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,gimin,rosat,patat,bibat,

loading...
Gimi u lag

Pata bën ga, ga, ga
Kërkon bibat ku i ka
Rosa bën mak, mak, mak
Rosë e vogël eja pak.

Patat, rosat u larguan,
Një ujë lumi u freskuan.
Ga, ga, ga e mak, mak, mak,
Gimi i vogël, pse u lag ?


vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,gimin,rosat,patat,bibat,

Eli, Eli - vjershë

Eli, Eli -vjershë

Eli, Eli
Ç'thotë tuneli?

Unë kam treqind
Thasë me terr
Mirëpo gjumi
Nuk më merr...

Si t'më marrë
gjumi i mirë
Kur plot drita
Fjaufojnë

E sirenat
Alarmojnë ?


vjersha per tunelin,vjershe per tunellin,vjershe per tunel,poezi per tunelin,tuneli vjershe,vjersha per tunel
loading...
Eli, Eli -vjershë

Eli, Eli
Ç'thotë tuneli?

Unë kam treqind
Thasë me terr
Mirëpo gjumi
Nuk më merr...

Si t'më marrë
gjumi i mirë
Kur plot drita
Fjaufojnë

E sirenat
Alarmojnë ?


vjersha per tunelin,vjershe per tunellin,vjershe per tunel,poezi per tunelin,tuneli vjershe,vjersha per tunel

Stinët - vjershë

Stinët  - vjershë

Me të shtatë ngjyrat
mbi letrën e bardhë
vizatoj natyrën
si piktor i rrallë.

Fushën gjëlbëroj
dhe çel luleshqerrën
kështu në mes tonë
unë sjell pranverën!

Gjithë kalamajtë
plazheve i mbledh
zverdh grurin e artë
dhe verën sjell....

Rrushin pjek në vreshta
zogjtë larg i shpie
dhe papritur vjersha
përmbi letër bie...

Erën vë të fryjë
edhe retë t'ikin
ujin bëj të ngrijë
dhe kam sjell... dimrin.

vjershe per stinet e vitit,vjersha per stinen,vjershe per pranveren,veren,vjeshten,dimrin,poezi per stinet,poezi per stinet e vitit
loading...
Stinët  - vjershë

Me të shtatë ngjyrat
mbi letrën e bardhë
vizatoj natyrën
si piktor i rrallë.

Fushën gjëlbëroj
dhe çel luleshqerrën
kështu në mes tonë
unë sjell pranverën!

Gjithë kalamajtë
plazheve i mbledh
zverdh grurin e artë
dhe verën sjell....

Rrushin pjek në vreshta
zogjtë larg i shpie
dhe papritur vjersha
përmbi letër bie...

Erën vë të fryjë
edhe retë t'ikin
ujin bëj të ngrijë
dhe kam sjell... dimrin.

vjershe per stinet e vitit,vjersha per stinen,vjershe per pranveren,veren,vjeshten,dimrin,poezi per stinet,poezi per stinet e vitit

Pry pry delëza

Pry pry delëza

Pry, pry,delëza
Kaçurrelëza

ç'do më japësh sot ?
Qengja që të luash
qumësht sa të duash
edhe gjalpë plot!

Pry pry delëza
kaçu-kaçurrelëza
s'ke tjetër peshqesh?

Do të mbledh nga delet
gjithë kaçurrelet
dhe do të të vesh!

pry pry delëza
ti ç'do,shoqja ime ?

Të jesh djal i mbarë
në mësim i parë
gjithë lavdërime!


vjersha per delet,vjershe per delen,delja vjershe,poezi per delet,poezi per delen
loading...
Pry pry delëza

Pry, pry,delëza
Kaçurrelëza

ç'do më japësh sot ?
Qengja që të luash
qumësht sa të duash
edhe gjalpë plot!

Pry pry delëza
kaçu-kaçurrelëza
s'ke tjetër peshqesh?

Do të mbledh nga delet
gjithë kaçurrelet
dhe do të të vesh!

pry pry delëza
ti ç'do,shoqja ime ?

Të jesh djal i mbarë
në mësim i parë
gjithë lavdërime!


vjersha per delet,vjershe per delen,delja vjershe,poezi per delet,poezi per delen

Nëna ime lan tesha me një gisht

Nëna ime lan tesha me një gisht

Nëna ime
lan tesha me një gisht
Saora,saora
Dhe bardh,bardh
Sikur bora.

Tik!
Me një gisht
prek sustën në makinë
Dhe lan
i shpërlan
Dhe i than.


vjersha per lavatriqen,vjershe per maqinen e rrobave,vjershe per makinen e larjes se rrobave,vjershe per lavatricen,lavatriçen,poezi,poezi per lavatriçe
loading...
Nëna ime lan tesha me një gisht

Nëna ime
lan tesha me një gisht
Saora,saora
Dhe bardh,bardh
Sikur bora.

Tik!
Me një gisht
prek sustën në makinë
Dhe lan
i shpërlan
Dhe i than.


vjersha per lavatriqen,vjershe per maqinen e rrobave,vjershe per makinen e larjes se rrobave,vjershe per lavatricen,lavatriçen,poezi,poezi per lavatriçe

Kam një qengj, që ha bar

Kam një qengj që ha bar
Me një zile në qafë varë

kam një qengj, një larosh
që ma quajnë bukurosh.

Giçi-giçi plot me gaz
unë e ndjell, ai vjen pas

be-be-be blegërim
vjen nga prapa e m'arrin.

E me brirë, dap e dap
do të më hedhë m'u në trap

po s'më hedh, se më ka shok
prandaj lozim të dy tok.


vjersha per qengjin,qengji,vjersha,vjersha per qengj,poezi per qengjin
loading...
Kam një qengj që ha bar
Me një zile në qafë varë

kam një qengj, një larosh
që ma quajnë bukurosh.

Giçi-giçi plot me gaz
unë e ndjell, ai vjen pas

be-be-be blegërim
vjen nga prapa e m'arrin.

E me brirë, dap e dap
do të më hedhë m'u në trap

po s'më hedh, se më ka shok
prandaj lozim të dy tok.


vjersha per qengjin,qengji,vjersha,vjersha per qengj,poezi per qengjin

Shiu - vjershë

Shi, shi, o baba-shi
bjer, bjer o me furi

shi shi o baba shi
jepi tokës pak freski

Shi shi o baba shi
Ku ke qenë gjer tani ?

Presin arat
plot me grurë
presin pyjet
plot me drurë
presin lulet, trëndafilat
jaseminët, karafilat
presin rosat edhe patat
sqepkuqet,qafëgjatat.

vjershe per shiun,poezi per shiu,per femije,vjersha per shi,vjersha kur bjen shiu,shiu shiu
loading...
Shi, shi, o baba-shi
bjer, bjer o me furi

shi shi o baba shi
jepi tokës pak freski

Shi shi o baba shi
Ku ke qenë gjer tani ?

Presin arat
plot me grurë
presin pyjet
plot me drurë
presin lulet, trëndafilat
jaseminët, karafilat
presin rosat edhe patat
sqepkuqet,qafëgjatat.

vjershe per shiun,poezi per shiu,per femije,vjersha per shi,vjersha kur bjen shiu,shiu shiu

Ç'ke harruar moj valbonë - vjershë

Ç'ke harruar moj valbonë - vjershë

Ç'ke harruar moj valbonë ?

Sot kur shkonim për në shkollë

pse u ktheve si veri ?

Ç’ke harruar moj Valbonë

Ç'ke harruar në shtëpi?

Mos vallë stilolapsin

a mos bojërat në kuti?

Ç'ke harruar, moj valbonë

që u ktheve si veri?

Thotë Valbona e gëzuar:

Asnjë gjë s'kisha harruar

po, kur ika, u nxitova

gjyshen nuk e përqafova


vjersha per respektin,vjershe per respektin ndaj gjyses,vjersha per gjyshen,vjershat per gjysherit
loading...
Ç'ke harruar moj valbonë - vjershë

Ç'ke harruar moj valbonë ?

Sot kur shkonim për në shkollë

pse u ktheve si veri ?

Ç’ke harruar moj Valbonë

Ç'ke harruar në shtëpi?

Mos vallë stilolapsin

a mos bojërat në kuti?

Ç'ke harruar, moj valbonë

që u ktheve si veri?

Thotë Valbona e gëzuar:

Asnjë gjë s'kisha harruar

po, kur ika, u nxitova

gjyshen nuk e përqafova


vjersha per respektin,vjershe per respektin ndaj gjyses,vjersha per gjyshen,vjershat per gjysherit

Buqja - vjershë

Buqja - vjershë

Sa ëmbël qeshet
e vogla Buqe
i ka blerë baca
sandale të kuqe!
ia urojnë shoqet
e shokët e vet:
''Sa të bukura Buqe
t'i mbash me shëndet!''
Ëmbël qesh Buqja
si lulja në degë
me sy e faqe
të kuqe si shegë...

vjersha per buqen,buqja,poezi per buqen
loading...
Buqja - vjershë

Sa ëmbël qeshet
e vogla Buqe
i ka blerë baca
sandale të kuqe!
ia urojnë shoqet
e shokët e vet:
''Sa të bukura Buqe
t'i mbash me shëndet!''
Ëmbël qesh Buqja
si lulja në degë
me sy e faqe
të kuqe si shegë...

vjersha per buqen,buqja,poezi per buqen

Duart tona - vjershë

Duart tona - vjershë

Pa shikoni
duart tona
sa të vogla
sa të njoma!

Duart tona
punëtore
vizatojnë
në fletore

Presin bukur
me gërshërë
qepin kopsa
me gjilpërë.

mbajnë tulla
mbajnë gurë
duart tona s'lodhen kurrë.


vjersha per duart,dora,vjersha per doren,vjersha per duar,poezi per duar,poezi per duar,duart,duar,vargje per duar
loading...
Duart tona - vjershë

Pa shikoni
duart tona
sa të vogla
sa të njoma!

Duart tona
punëtore
vizatojnë
në fletore

Presin bukur
me gërshërë
qepin kopsa
me gjilpërë.

mbajnë tulla
mbajnë gurë
duart tona s'lodhen kurrë.


vjersha per duart,dora,vjersha per doren,vjersha per duar,poezi per duar,poezi per duar,duart,duar,vargje per duar

Për një shkronjë - vjershë

Për një shkronjë - vjershë 

Për një ''d''
që ti s'e vë
fjala derë
bëhet erë
dhe shtëpia ngel pa derë

Për një ''m''
që ti s'e vë
fjala mik
bëhet ik

Ç'bën kështu
more besnik
ai thuhet
mikut ik ?


vjersha per shkronjat,vjershe per shkronjen,poezi per shkronjat,poezi per shkronjen,shkronjat vjershe,vjershe shkronjat
loading...
Për një shkronjë - vjershë 

Për një ''d''
që ti s'e vë
fjala derë
bëhet erë
dhe shtëpia ngel pa derë

Për një ''m''
që ti s'e vë
fjala mik
bëhet ik

Ç'bën kështu
more besnik
ai thuhet
mikut ik ?


vjersha per shkronjat,vjershe per shkronjen,poezi per shkronjat,poezi per shkronjen,shkronjat vjershe,vjershe shkronjat

Kukulla ime -vjershë nga Etleva Durmishi

Kukulla ime -vjershë nga Etleva Durmishi

Kam një kukull

Shumë të bukur

Rri në mur

Si një piktur

Gërshetat e gjata

Te këpucët e larta

Me te në treg

Dola dje

Dhe një fustan për aheng

I kam ble !


vjersha per kuklla,vjershe per kukell,kukllat vjersha,poezi per kuklla,poezi per kukell,kuklla vjershe,vjersha per kuklla,vargje per kuklla
loading...
Kukulla ime -vjershë nga Etleva Durmishi

Kam një kukull

Shumë të bukur

Rri në mur

Si një piktur

Gërshetat e gjata

Te këpucët e larta

Me te në treg

Dola dje

Dhe një fustan për aheng

I kam ble !


vjersha per kuklla,vjershe per kukell,kukllat vjersha,poezi per kuklla,poezi per kukell,kuklla vjershe,vjersha per kuklla,vargje per kuklla

Miku im - vjershë nga Etleva Durmishi

Miku im - vjershë nga Etleva Durmishi

O miku im mbi ibër

Mos nbaj hidhërim

Futu pak në libër

Të gjesh gëzim!

Aty ka shumë fshehtësi

Po edhe dashuri.

Do të njihesh me shumë histori

Vetëm bëju mik i tij.


vjersha per librin,vjersha per miku,poezi per librin,poezi per libra,poezi per liber,vjershe per liber,vjersha per libra,libr vjershe,vjersha per femije,vjershe per femije
loading...
Miku im - vjershë nga Etleva Durmishi

O miku im mbi ibër

Mos nbaj hidhërim

Futu pak në libër

Të gjesh gëzim!

Aty ka shumë fshehtësi

Po edhe dashuri.

Do të njihesh me shumë histori

Vetëm bëju mik i tij.


vjersha per librin,vjersha per miku,poezi per librin,poezi per libra,poezi per liber,vjershe per liber,vjersha per libra,libr vjershe,vjersha per femije,vjershe per femije

Çerdhen do ta ruaj - vjershë nga Adelina Mamaqi

Çerdhen do ta ruaj - vjershë nga Adelina Mamaqi

Dallëndyshe moj
Udh'e mbarë moj !
Në pranverë për ty
Çerdhe do ndërtoj

Djal' i vogël o
duarshkathët o
çerdhe tjetër s'dua
ti këtë ma mbro!

Në pranverë prap
do të vij me vrap
zoçkëza të reja
këtu do të hap

Moj krahshigjetë
fluturo e qetë
çerdhen do ta ruaj
si të ishe vetë!


Postime të ngjashme:


Adelina Mamaqi- Biografia dhe Veprat
Milingona -vjershë nga Adelina Mamaqi
Mësuesja - vjershë nga Adelina Mamaqi
 


vjersha per dallendyshen,dallëndyshja,poezi per dallendyshe,dallendyshja poezi,vjershe,vjersha nga adelina mamaqi,poezi nga Adelina Mamaqi

loading...
Çerdhen do ta ruaj - vjershë nga Adelina Mamaqi

Dallëndyshe moj
Udh'e mbarë moj !
Në pranverë për ty
Çerdhe do ndërtoj

Djal' i vogël o
duarshkathët o
çerdhe tjetër s'dua
ti këtë ma mbro!

Në pranverë prap
do të vij me vrap
zoçkëza të reja
këtu do të hap

Moj krahshigjetë
fluturo e qetë
çerdhen do ta ruaj
si të ishe vetë!


Postime të ngjashme:


Adelina Mamaqi- Biografia dhe Veprat
Milingona -vjershë nga Adelina Mamaqi
Mësuesja - vjershë nga Adelina Mamaqi
 


vjersha per dallendyshen,dallëndyshja,poezi per dallendyshe,dallendyshja poezi,vjershe,vjersha nga adelina mamaqi,poezi nga Adelina Mamaqi

Qershia - vjershë

 Qershia

Si sy fëmije
Sy vocrraku
Qesh qershia
Kuq si gjaku

E kur e ha
Ah, sa lezet
Thuaj e ke larë
Me shërbet.

E Qefserja
N'vesh e var
Duket sikur
Margaritar.


vjersha per qershine,vjershe qershi,qershia vjershe per femije,vjersha per qershijen,qershi vjershe,
loading...
 Qershia

Si sy fëmije
Sy vocrraku
Qesh qershia
Kuq si gjaku

E kur e ha
Ah, sa lezet
Thuaj e ke larë
Me shërbet.

E Qefserja
N'vesh e var
Duket sikur
Margaritar.


vjersha per qershine,vjershe qershi,qershia vjershe per femije,vjersha per qershijen,qershi vjershe,

Trëndafili - vjershë

Trëndafili

Kam ngjyrë të bardhë
Të kuqe, të verdhë
Jetoj ndër kopshte
Ku lëshoj shumë erë.

Në verë lulëzoj
Për bukuri
Zemrat e njerëzve
I mbush kënaqësi.

Jam simbol i paqës
Lule e lirisë
Tërë bota më mbajnë
Në shenjë të lumturisë.

vjersha per trendafilin,trendafili vjershe,vjersha per trendafil,poezi per trendafilin,trendafili vjershe
loading...
Trëndafili

Kam ngjyrë të bardhë
Të kuqe, të verdhë
Jetoj ndër kopshte
Ku lëshoj shumë erë.

Në verë lulëzoj
Për bukuri
Zemrat e njerëzve
I mbush kënaqësi.

Jam simbol i paqës
Lule e lirisë
Tërë bota më mbajnë
Në shenjë të lumturisë.

vjersha per trendafilin,trendafili vjershe,vjersha per trendafil,poezi per trendafilin,trendafili vjershe

Dëshira - vjershë


Kam dëshirë
Të jem mësuese
Nxënësit t'i mësoj
Me këngë t'i gëzoj

Kam dëshirë
Të jem mjek
Fëmijët t'i shëroj
Të luajnë t'i liroj

Kam dëshirë
Të jem poet
Me vargjet e mia
Të kënaqen fëmija.

 vjersha per femije,vjershe per femije,deshira,vjersha per deshirat,deshira shqip,vjershe per deshiren,deshira vjershe
loading...

Kam dëshirë
Të jem mësuese
Nxënësit t'i mësoj
Me këngë t'i gëzoj

Kam dëshirë
Të jem mjek
Fëmijët t'i shëroj
Të luajnë t'i liroj

Kam dëshirë
Të jem poet
Me vargjet e mia
Të kënaqen fëmija.

 vjersha per femije,vjershe per femije,deshira,vjersha per deshirat,deshira shqip,vjershe per deshiren,deshira vjershe

Nëna - vjershë

Nëna

Nëna ime e dashur
Sa fort që të dua
Se ti moj lule
U kujdese për mua

Ti për mua je
Yll që shkëlqen
Dhe diell i ngrohtë
Që në zemër më fle .

vjersha per nenen,nena vjershe,vjershe per nenen,poezia per nenen,nena poezi,nena vjershe,vjershat per nenen,shqip,vjershe per nenen,vjersha per maman,mamin
loading...
Nëna

Nëna ime e dashur
Sa fort që të dua
Se ti moj lule
U kujdese për mua

Ti për mua je
Yll që shkëlqen
Dhe diell i ngrohtë
Që në zemër më fle .

vjersha per nenen,nena vjershe,vjershe per nenen,poezia per nenen,nena poezi,nena vjershe,vjershat per nenen,shqip,vjershe per nenen,vjersha per maman,mamin

Plepi - vjershë

Plepi

I ka ngritur duart
Dhe i ka kapur retë
Sa hije që i ka
Këmisha e blertë.

Mbi kokë rri
Lejleku këmbëgjatë
Dhe sodit livadhet
Që shtrihen gjer' e gjatë.

Nën hijen e tij
ulet kostari plak
Dhe cokat kosën
Tak.... tak.....tak....

vjersha per plepin,plepi vjershe,vjersha per plep,poezi per plepin,plepi vjershe,vjersha per plepin,plepi vjershe
loading...
Plepi

I ka ngritur duart
Dhe i ka kapur retë
Sa hije që i ka
Këmisha e blertë.

Mbi kokë rri
Lejleku këmbëgjatë
Dhe sodit livadhet
Që shtrihen gjer' e gjatë.

Nën hijen e tij
ulet kostari plak
Dhe cokat kosën
Tak.... tak.....tak....

vjersha per plepin,plepi vjershe,vjersha per plep,poezi per plepin,plepi vjershe,vjersha per plepin,plepi vjershe

Mali - vjershë


Mali me lisa
Veshur më blerim
Me gurra, kroje
Na fton në pushim

Zogu n'lis këndon
Lisi bën hije
Oh sa shumë lule
Çfarë lumturie

Mali me lisa
Veshur me blerim
Me gurra, kroje
Na fton në pushim. 

vjersha per Malin,Mali vjershe,vjersha per mal,poezi per malin,mali shqip,vjersha per malin,mali shqip,vjersha per malin
loading...

Mali me lisa
Veshur më blerim
Me gurra, kroje
Na fton në pushim

Zogu n'lis këndon
Lisi bën hije
Oh sa shumë lule
Çfarë lumturie

Mali me lisa
Veshur me blerim
Me gurra, kroje
Na fton në pushim. 

vjersha per Malin,Mali vjershe,vjersha per mal,poezi per malin,mali shqip,vjersha per malin,mali shqip,vjersha per malin

Namazi

Syzat