Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Revolucioni

Çka është revolucioni ?

 Revolucioni është: 1. Përmbysje me dhunë e një rendi shoqëror, politik dhe ekonomik që i ka kaluar koha dhe vendosja e një rendi të ri shoqëror, që sjell në fuqi një klasë të re, përparimtare e që zgjidh kontradiktën ndërmjet forcave prodhuese e marrëdhënieve në prodhim. Revolucion i madh (i thellë). Revolucion borgjez (demokratik, antiimperialist, popullor). Revolucion socialist (proletar) shkalla më e lartë e luftës së klasës punëtore, që bëhet për ndërtimin e socializmit nëpërmjet vendosjes së diktaturës së proletariatit. Fitorja e revolucionit . Zjarri i revolucionit. Flaka e revolucionit. Valët (dallgët) e revolucionit. Detyrat e revolucionit. Çështja e revolucionit. Ushtar i revolucionit. Përhapja (shtrirja) e revolucionit. Fillimi i revolucionit. Shpërthimi (thellimi, dështimi) i revolucionit. Bëj revolucion.   2. Veprimtaria revolucionare për të ndryshuar rrënjësisht anët e ndryshme të ekonomisë e të superstrukturës së vjetër që zhvillohet pas marrjes së pushtetit nga

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more