Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Sumerët

Çka janë Sumerët ?

Çka janë Sumerët ? Sumerët janë populli i parë në botë, që mund të cilësohet "i qytetëruar", me gjuhën, fenë, kulturën, dhe shkrimin e tyre në formë kunji. Shkrimi sumer duket të ketë paraprirë çdo lloj forme tjetër shkrimi, dhe mendohet të jetë të paktën 5.500 vjeçar. Poashtu feja dhe kultura e sumerëve ndikoi shumë popujt fqinj ; atë amoritan dhe babilonas. Sumerët banonin pjesën jugore të Mesopotamisë (sot Iraku i jug-lindjes), rreth viteve 4.000 p.e.s. Prejardhja e sumerëve është e panjohur, por një gjë është e sigurt, qe ata nuk bëjnë pjese ne familjen semitike. Mendohet qe sumeret te kenë ardhur nga lindja e Indisë ose Iranit të lashte dhe se ata ishin pushtues. qka eshte sumer,qka jane civilizimet sumere,civilizimi sumer,qka quajme sumer,sa eshte i vjeter shkrimi sumer,ku ndikoi feja sumere,ku banonin sumeret,vendbanimi i sumereve

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more