Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Analiza e romanit '' Bardha e Temalit''

''Bardha e Temalit'' - ''Pashko Vasa'' - ''analizë'' apo ''referat''

 '' Bardha e Temalit '' - ''Pashko Vasa'' -  ''analizë''  apo ''referat'' ''Rëndësia'' '' Bardha e Temalit '' mëton të jetë romani i parë në letërsinë shqipe edhe pse është i shkruar në frengjisht .   ''Mënyra e botimit'' I botuar në Paris (1890), në fillim nuk bëri bujë mirëpo pasi u përkthye më 1969 në shqip atëherë bëri jehonë të madhe edhe në popullin shqiptar.   '' Tema '' Temat e kësaj vepre ( '' Bardha e Temalit '') mund ti ndajmë në : a)tema bazë: ,, Dashuria e dy të rinjëve që nuk mund të realizohet ashtu siç ata dëshirojnë,por në linja të kundërta,prandaj ka përfundim tragjik ‟‟ b)tema dytësore : konfrontimet mes shqiptarëve dhe sundimtarëve c)tema tretësore : konfrontimet mes të rinjëve që janë kundër të resë dhe të rinjëve që janë për të renë ngaqë janë lodhur nga zakonet e egra dhe nga fanatizmi.   ''Dallim

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more