Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Thenie Islame

Kur ta shohësh ndonjë njeri që merret me të metat e të tjerëve

Ka thënë Hasan el-Basriu: "Kur ta shohësh ndonjë njeri që merret me të metat e të tjerëve dhe i lë të metat e veta, dije se është mashtruar me atë gjë.” Nga el-Bidajetu ve en-Nihajetu. Gjithashtu ka thënë: "Për Zotin, gibeti e shkatërron fenë e robit më shpejt sesa el-akiletu (sëmundje e cila shkatërron trupin).” Burimi: Valdet Kamberi

Ekstremizmi në fe ekziston...

Ekstremizmi në fe ekziston, porse ai matet në peshoren e Kur'anit dhe Sunetit, e jo në peshoren e antiislamistëve dhe mediave manipuluese. Ngase në peshoren e antiislamistëve, i gjithë Islami është ekstremizëm. Hoxhë Omer Bajrami

Tri gjëra i dua, por njerëzit i urrejnë

Ebu el Derda r.a. ka thene : "Tri gjera i dua, por njerezit i urrejne, VARFERINE, SEMUNDJEN DHE VDEKJEN. 1. E dua varferine, si perulje ndaj Zotit tim,   2. Dhe vdekjen, si dhembshuri per ta takuar Zotin tim, 3. Dhe semundjen si pastrim per mekatet e mia!!!

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more