Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Rruget e perhapjes. Show all posts
Showing posts with label Rruget e perhapjes. Show all posts

Si përhapen Ethet hemorragjike Krime-Kongo ?


Si përhapen Ethet hemorragjike Krime-Kongo ?


Ethet hemorragjike Krime-Kongo përhapen  përmes:
 

1.Përmes pickimit të rriqrës. 

Rriqra fillimisht e thith gjakun nga shtaza, ose njeriu i infektuar, atë virus ajo e bart në organizmin e saj, dhe kur ajo e pickon dhe e thith gjakun e njeriut tjetër ajo bashkë me pickimin e bart edhe virusin. 

2.Gjatë ndrydhjes së rriqrës së infektuar. 

3.Me gjakun e personave të sëmurë. 

4. Përmes spërklave (gjatë teshtitjes) nga personi i infektuar.

Si përhapen Ethet hemorragjike Krime-Kongo ?


Ethet hemorragjike Krime-Kongo përhapen  përmes:
 

1.Përmes pickimit të rriqrës. 

Rriqra fillimisht e thith gjakun nga shtaza, ose njeriu i infektuar, atë virus ajo e bart në organizmin e saj, dhe kur ajo e pickon dhe e thith gjakun e njeriut tjetër ajo bashkë me pickimin e bart edhe virusin. 

2.Gjatë ndrydhjes së rriqrës së infektuar. 

3.Me gjakun e personave të sëmurë. 

4. Përmes spërklave (gjatë teshtitjes) nga personi i infektuar.

Si përhapet virusi HIV?

Si përhapet virusi HIV?

Hivi përhapet nga:

Nga seksi i pambrojtur. 

Nga kontakti i drejtpërdrejtë me gjakun e infektuar. 

Nga përdorimi i përbashkët i gjilpërave të injeksioneve. 

Nga nëna te fëmija gjatë lindjes ose gjatë ushqimit me gji.
Si përhapet virusi HIV?

Hivi përhapet nga:

Nga seksi i pambrojtur. 

Nga kontakti i drejtpërdrejtë me gjakun e infektuar. 

Nga përdorimi i përbashkët i gjilpërave të injeksioneve. 

Nga nëna te fëmija gjatë lindjes ose gjatë ushqimit me gji.

Si përhapet meningjiti ?

Si përhapet meningjiti ?


Meningjiti përhapet gjatë kontaktit intim me personin e infektuar, gjatë kollitjes, teshtitjes apo puthjes. 

Infeksioni mund të përhapet edhe përmes ushqimit të përbashkët, përdorimit të së njëjtës gotë, enë apo peshqir. 

Disa organizma infektiv mund të përhapen edhe përmes jashtëqitjes. 

Infektimi përmes rrjetit të ujësjellësit apo pishinave është metodë shumë e rrallë e bartjes por prapë se prapë ekziston mundësia për një gjë të tillë e sidomos në pishinat e mbi ngarkuara dhe me sistem të varfër të klorifi - kimit.
Si përhapet meningjiti ?


Meningjiti përhapet gjatë kontaktit intim me personin e infektuar, gjatë kollitjes, teshtitjes apo puthjes. 

Infeksioni mund të përhapet edhe përmes ushqimit të përbashkët, përdorimit të së njëjtës gotë, enë apo peshqir. 

Disa organizma infektiv mund të përhapen edhe përmes jashtëqitjes. 

Infektimi përmes rrjetit të ujësjellësit apo pishinave është metodë shumë e rrallë e bartjes por prapë se prapë ekziston mundësia për një gjë të tillë e sidomos në pishinat e mbi ngarkuara dhe me sistem të varfër të klorifi - kimit.

Cilat janë rrugët e përhapjes të hepatitit B ?

Cilat janë rrugët e përhapjes të hepatitit B ?

Rrugët e përhapjes së hepatitit B janë: kontaktet seksuale të pambrojtura, rrugët parenterale, transmisioni vertikal.

Rruget e perhapjes,Hepatiti B,Hepatitet
Cilat janë rrugët e përhapjes të hepatitit B ?

Rrugët e përhapjes së hepatitit B janë: kontaktet seksuale të pambrojtura, rrugët parenterale, transmisioni vertikal.

Rruget e perhapjes,Hepatiti B,Hepatitet

Namazi

Syzat