Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Si përhapen Ethet hemorragjike Krime-Kongo ?


Si përhapen Ethet hemorragjike Krime-Kongo ?


Ethet hemorragjike Krime-Kongo përhapen  përmes:
 

1.Përmes pickimit të rriqrës. 

Rriqra fillimisht e thith gjakun nga shtaza, ose njeriu i infektuar, atë virus ajo e bart në organizmin e saj, dhe kur ajo e pickon dhe e thith gjakun e njeriut tjetër ajo bashkë me pickimin e bart edhe virusin. 

2.Gjatë ndrydhjes së rriqrës së infektuar. 

3.Me gjakun e personave të sëmurë. 

4. Përmes spërklave (gjatë teshtitjes) nga personi i infektuar.
loading...

Si përhapen Ethet hemorragjike Krime-Kongo ?


Ethet hemorragjike Krime-Kongo përhapen  përmes:
 

1.Përmes pickimit të rriqrës. 

Rriqra fillimisht e thith gjakun nga shtaza, ose njeriu i infektuar, atë virus ajo e bart në organizmin e saj, dhe kur ajo e pickon dhe e thith gjakun e njeriut tjetër ajo bashkë me pickimin e bart edhe virusin. 

2.Gjatë ndrydhjes së rriqrës së infektuar. 

3.Me gjakun e personave të sëmurë. 

4. Përmes spërklave (gjatë teshtitjes) nga personi i infektuar.
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat