Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Kozmopolitizmi. Show all posts
Showing posts with label Kozmopolitizmi. Show all posts

Çka është Kozmopolitizmi?

Çka është Kozmopolitizmi?

Kozmopolitizmi është teori borgjeze reaksionare, që përpiqet të shuajë veçoritë e ndjenjat kombëtare, duke quajtur për atdhe gjoja gjithë botën, duke përçmuar vlerat e mëdha të kulturave e të traditave kombëtare dhe duke u mohuar popujve të drejtën për të jetuar të lirë e të pavarur në emër gjoja «të bashkësisë së njerëzve të gjithë botës», «të shtetit botëror» etj., me qëllim që të përligjë nënshtrimin e sundimin e popujve.

Kozmopoliti është ithtar a përkrahës i kozmopolitizmit; ai që e quan veten gjoja qytetar të gjithë botës.
 


qka eshte Kozmopoliti ,Cka eshte Kozmopoliti ,ceshte Kozmopoliti,cfare eshte Kozmopoliti ,qeshte Kozmopoliti,definicioni Kozmopoliti, perkufizimi Kozmopoliti,shpjegimi Kozmopoliti,qka kuptojm me Kozmopolitizëm, qka nenkuptojm me,nenkuptimi Kozmopolitizëm,,kuptimi i fjales Kozmopolitizëm,kozmopolitan

Çka është Kozmopolitizmi?

Kozmopolitizmi është teori borgjeze reaksionare, që përpiqet të shuajë veçoritë e ndjenjat kombëtare, duke quajtur për atdhe gjoja gjithë botën, duke përçmuar vlerat e mëdha të kulturave e të traditave kombëtare dhe duke u mohuar popujve të drejtën për të jetuar të lirë e të pavarur në emër gjoja «të bashkësisë së njerëzve të gjithë botës», «të shtetit botëror» etj., me qëllim që të përligjë nënshtrimin e sundimin e popujve.

Kozmopoliti është ithtar a përkrahës i kozmopolitizmit; ai që e quan veten gjoja qytetar të gjithë botës.
 


qka eshte Kozmopoliti ,Cka eshte Kozmopoliti ,ceshte Kozmopoliti,cfare eshte Kozmopoliti ,qeshte Kozmopoliti,definicioni Kozmopoliti, perkufizimi Kozmopoliti,shpjegimi Kozmopoliti,qka kuptojm me Kozmopolitizëm, qka nenkuptojm me,nenkuptimi Kozmopolitizëm,,kuptimi i fjales Kozmopolitizëm,kozmopolitan

Namazi

Syzat