Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Bakteret. Show all posts
Showing posts with label Bakteret. Show all posts

Bakteriet bejne pjese ne grupin:

Bakteriet bejne pjese ne grupin:
 

a.Fungi
b.Monera
c.Protista
d.Plantae
Bakteriet bejne pjese ne grupin:
 

a.Fungi
b.Monera
c.Protista
d.Plantae

Si quhen bakteriet qe jetojn pa oksigjen ?

Si quhen bakteriet qe jetojn pa oksigjen ?

Bakteriet qe jetojn pa oksigjen quhen anaerobe.
Si quhen bakteriet qe jetojn pa oksigjen ?

Bakteriet qe jetojn pa oksigjen quhen anaerobe.

Çka eshte muri qelizor ?


Çka eshte muri qelizor ?


Mur qelizor eshte strukturë jo e gjallë e cila vesh membranën qelizore të algave, bimëve të gjelbra, kërpudhave dhe baktereve.

Muri qelizor i bimëve të gjelbra është i ndërtuar kryesisht nga fibra apo fije celuloze.

Muri qelizor i kërpudhave është i ndërtuar nga kitina.

Muri qelizor baktereve është i ndërtuar nga peptidoglikani.


qka eshte muri qelizor,cka eshte muri qelizor,nga kush ndertohet muri qelizor,muri qelizor dhe ndertimi i tij,kush e nderton murin qelizor te bimeve te gjelbra te algave,te kerpudhave dhe bakterieve,baktereve,nga kush ndertohet muri qelizor i bakterieve

Çka eshte muri qelizor ?


Mur qelizor eshte strukturë jo e gjallë e cila vesh membranën qelizore të algave, bimëve të gjelbra, kërpudhave dhe baktereve.

Muri qelizor i bimëve të gjelbra është i ndërtuar kryesisht nga fibra apo fije celuloze.

Muri qelizor i kërpudhave është i ndërtuar nga kitina.

Muri qelizor baktereve është i ndërtuar nga peptidoglikani.


qka eshte muri qelizor,cka eshte muri qelizor,nga kush ndertohet muri qelizor,muri qelizor dhe ndertimi i tij,kush e nderton murin qelizor te bimeve te gjelbra te algave,te kerpudhave dhe bakterieve,baktereve,nga kush ndertohet muri qelizor i bakterieve

Cilat janë cilësitë e baktereve që mund të shkaktojnë sëmundje ?


Cilat janë cilësitë e baktereve që mund të shkaktojnë sëmundje ?

Cilësitë e baktereve që mund të shkaktojnë sëmundje janë: patogjeniteti, invaziviteti,toksiciteti.

Cilat janë cilësitë e baktereve që mund të shkaktojnë sëmundje ?

Cilësitë e baktereve që mund të shkaktojnë sëmundje janë: patogjeniteti, invaziviteti,toksiciteti.

Kush bënë pjesë në qeliza prokariote ?

Kush bënë pjesë në qeliza prokariote ?Në qeliza prokariote bëjnë pjesë bakteret dhe algat blu të gjelbra.

qelizat prokariote kush bene pjese,cilat struktura bejne pjese ne qeliza prokariote
Kush bënë pjesë në qeliza prokariote ?Në qeliza prokariote bëjnë pjesë bakteret dhe algat blu të gjelbra.

qelizat prokariote kush bene pjese,cilat struktura bejne pjese ne qeliza prokariote

Qelizat prokarioteQelizat prokariote nuk kanë bërthamë të krijuar, edhe pse ekziston materiali bërthamor i shpërndarë në citoplazmë.
Në këtë grupë bëjnë pjesë bakteret dhe algat blu të gjelbra.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala,qelizat prokariote, a kane berthame, a kane material berthamor, kush bene pjese ne qeliza prokariote,qeliza prokariote perberesit, cila organizma bejne pjese ne qelizat prokariote,


Qelizat prokariote nuk kanë bërthamë të krijuar, edhe pse ekziston materiali bërthamor i shpërndarë në citoplazmë.
Në këtë grupë bëjnë pjesë bakteret dhe algat blu të gjelbra.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala,qelizat prokariote, a kane berthame, a kane material berthamor, kush bene pjese ne qeliza prokariote,qeliza prokariote perberesit, cila organizma bejne pjese ne qelizat prokariote,

Çka janë agjentët infektivë

        Çka janë agjentët infektivë
Agjentët infektivë janë mikroorganizmat si psh. Bakteriet,virusët,spiroketat, protozoet,rikeciet dhe helmintet, të aftë për të shkaktuar infeksione në kushte dhe rrethana të caktuara edhe sëmundje ngjitëse.

ceshte agjenti infektiv, qka eshte agjenti infektiv, agjent infektiv, cfare eshte agjenti infektiv, c eshte agjenti infektiv, qka osht agjenti infektiv terminologji mjekesore, fjalor mjekesore
        Çka janë agjentët infektivë
Agjentët infektivë janë mikroorganizmat si psh. Bakteriet,virusët,spiroketat, protozoet,rikeciet dhe helmintet, të aftë për të shkaktuar infeksione në kushte dhe rrethana të caktuara edhe sëmundje ngjitëse.

ceshte agjenti infektiv, qka eshte agjenti infektiv, agjent infektiv, cfare eshte agjenti infektiv, c eshte agjenti infektiv, qka osht agjenti infektiv terminologji mjekesore, fjalor mjekesore

Namazi

Syzat