Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Bërthama. Show all posts
Showing posts with label Bërthama. Show all posts

Çfarë është qeliza ?


Çfarë është  qeliza ?

Qeliza është njësia themelore strukturale dhe funksionale e organizmit të njeriut.
 
Ajo mund të ndahet në tri pjesë kryesore me qëllim të studimit më të lehtë:
 
Membrana qelizore (plazmatike)
cka eshte qeliza, cfare eshte qeliza, cka eshte qelize,ceshte qeliza, c'eshte qeliza, qka osht qeliza, qka eshte qeliza

Çfarë është  qeliza ?

Qeliza është njësia themelore strukturale dhe funksionale e organizmit të njeriut.
 
Ajo mund të ndahet në tri pjesë kryesore me qëllim të studimit më të lehtë:
 
Membrana qelizore (plazmatike)
cka eshte qeliza, cfare eshte qeliza, cka eshte qelize,ceshte qeliza, c'eshte qeliza, qka osht qeliza, qka eshte qeliza

Çka janë gjenet ?

Çka janë gjenet ?

Gjenet janë pjesë të ADN-it (acidit deoksiribonukleik) të vendosura në kromozometbërthamën e secilës qelizë.

Gjenet e kontrollojnë formimin e enzimeve dhe proteinave të cilat janë të domosdoshme për të gjitha reaksionet kimike që ndodhin në qelizë.

cka jane gjenet, cjane gjene, cfare jane gjenet, cjane gjenet
Çka janë gjenet ?

Gjenet janë pjesë të ADN-it (acidit deoksiribonukleik) të vendosura në kromozometbërthamën e secilës qelizë.

Gjenet e kontrollojnë formimin e enzimeve dhe proteinave të cilat janë të domosdoshme për të gjitha reaksionet kimike që ndodhin në qelizë.

cka jane gjenet, cjane gjene, cfare jane gjenet, cjane gjenet

Namazi

Syzat