Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Analiza e tragjedisë ''Persët''

Tragjedia Persët nga Eskili-analizë letrare apo kritikë letrare

Tema:
Lufta e Persëve kundër Grekëve
Subjekti:
Është trilogji, i largohet legjendave, i zavendëson me ngjarje bashkëkohore, ku merr pjesë edhe vet. 
Kjo luftë zhvillohet në krye me Kserksin, biri i Darit, ngjarja zhvillohet në oborrin e Persëve. 
Tragjedia fillon me korin e pleqëve persianë, që e lëvdojnë mbretin dhe ushtrinë persiane.
Nëna e Kserksit sheh ëndrra të tmerrshme, Dari flet për humbje të mëdha, që vjen si rezultat i krenarisë së tepruar të Kserksit. 
Ngjarja religjioze dhe porosia morale e përcjellin fatin e ngjarjes. 
Ngjarja nuk zhvillohet para spektatorëve por përmes lajmëtarit i cili e kumton humbjen ose fitoren. 

Nëse doni analiza letrare të veprave tjera kliko mbi analiza letrare
Tragjedia nga Eskili,Eskili tragjedite,Tragjedia perset nga Eskili,Eskili perset analize,Perset analize,Tragjedia nga eskili kritike letrare,analiza e tragjedise perset nga eskili,Eskili analize

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more