Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Hipofiza. Show all posts
Showing posts with label Hipofiza. Show all posts

Shëno hormonet e hipofizës ?

Shëno hormonet e hipofizës ?

Hormoni i rritjes,

 H. Tireostimulues,

H. Folikulostimulues,

H. Luteinizues,

Prolaktina

cilat jane hormonet e hipofizes,kush jane hormonet e hipofizes,hipofiza dhe hormonet e saj
Shëno hormonet e hipofizës ?

Hormoni i rritjes,

 H. Tireostimulues,

H. Folikulostimulues,

H. Luteinizues,

Prolaktina

cilat jane hormonet e hipofizes,kush jane hormonet e hipofizes,hipofiza dhe hormonet e saj

Hipofizën e vaskularizojnë degët anësore të:

Hipofizën e vaskularizojnë degët anësore të:

a) a. cerebri posterior

b) a. cerebri anterior

c) a. cerebri media

d) a. carotis interna

e) a. basilaris
Hipofizën e vaskularizojnë degët anësore të:

a) a. cerebri posterior

b) a. cerebri anterior

c) a. cerebri media

d) a. carotis interna

e) a. basilaris

Namazi

Syzat