Shkarko kuizin ''Matura Shtetërore kliko këtu'' Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Prej sa sferave kordinative përbëhen komponimet komplekse dhe prej çka përbëhen këto sfera dhe si shënohen ?

loading...
Prej sa sferave kordinative përbëhen komponimet komplekse dhe prej çka përbëhen këto sfera dhe si shënohen ?

Komponimet komplekse përbëhen prej 2 sferave kordinative .

Sfera e brendshme e komponimit kompleks e cila eshte e lidhur me ligandet dhe shënohet me kllapa të mesme dhe sfera e jashtme e cila nuk është e lidhur drejtperdrejtë me jonin apo atomin qëndror dhe shënohen jashtë kllapave te mesme.

Prej çka është i përbërë një komponim kompleks ?

loading...
Prej cka është i përbërë një komponim kompleks ?

Një komponim kompleks zakonisht është i përbërë prej ligandeve apo grupe molekulash të joneve te cilat janë të lidhura me metalin .

Ligandet me atomin apo jonin qendror janë të lidhura me lidhje kovalente kordinative.

Cilat komponime quhen komplekse si quhen ndryshe dhe cilat elemente formojnë komplekse?

loading...
Cilat komponime quhen komplekse si quhen ndryshe dhe cilat elemente formojnë komplekse?

Elementet kalimtare formojnë disa komponime karakteristike te cilat dallohen prej komponimeve të tjera.

Sipas teorisë kordinative atomet e metaleve kalimtare edhe pse kan formuar komponime kimike ato mund te formojn lidhje kimike kordinative me nje numer te caktuar te joneve apo te molekulave. Në këto raste formohen komponimet komplekse që ndryshe quhen edhe komponime Kordinative.

Çka është karcinoma e hepatociteve?

loading...

Karcinoma e hepatociteve është tumor me rritje të shpejt,me prognozë të keqe dhe me mjekim të pasuksesshëm. 

Si mjekohen tumoret e mëlçisë?

loading...
Si mjekohen tumoret e mëlçisë?

Mjekohen në mënyrë kirurgjike dhe kemioterapeutike. 

Si vendoset diagnoza e tumoreve të mëlçisë?

loading...
Si vendoset diagnoza e tumoreve të mëlçisë?

Për diagnozë shfrytëzohet ehotomografia, scintigrafia, CT, laparaskopia dhe biopsia e mëlçisë. 

Si paraqiten klinikisht tumoret e mëlçisë?

loading...
Si paraqiten klinikisht tumoret e mëlçisë?

Humbje e apetitit dhe peshës trupore, dhembje nën harkun brinjor të djathtë, ikteri, asciti, metastazimi etj. 

Cila është etiologjia e tumoreve të mëlçisë?

loading...
Cila është etiologjia e tumoreve të mëlçisë?

Tumoret e mëlçisë i shkakton infeksioni me virusin e hepatitit B, alkooli, terapia me kontraceptiv me ndihmën e hormoneve seksuale.

Lexo më shumë: Tumoret primare malinje të mëlçisë

Më nevrikosin ata të cilët...

loading...

Më nevrikosin ata të cilët të mundurën e trajtësojnë në të pamundur dhe pastaj kur të emocionohen thonë se të pamundurën do ta bëjmë të mundur!

Burimi: Iljasa Salihu

Filmi ''47 Ronin'' - me titra shqip

loading...
                             

Një grup i samurait përcaktohet për t’u hakmarrë për vdekjen dhe çnderimin e zotit të tyre në duart e një Shogunit të pamëshirshëm.

Për ta shikuar kliko këtu

Disa kuriozitete rreth trupit të njeriut

loading...

              

Duke nisur nga flokët e deri te thonjtë e këmbëve, gjithçka mbi trupin e njeriut është një univers i tërë njohurish, por edhe të panjohurash.

Ka aq shumë kuriozitete mbi trupin e njeriut, sa që nëse do t’i mësonit të gjitha, papritur do të ndiheshit të huaj me veten, shumë të vegjël në atë që dini, do të habiteni për faktin se shumë prej të panjohurave mbi trupin tonë, nuk ju kanë shkuar asnjëherë në mendje. Duke nisur nga flokët e deri te thonjtë e këmbëve, gjithçka mbi trupin e njeriut është një univers i tërë njohurish, por edhe të panjohurash.

Shpejtësia e teshtimës

A e keni menduar ndonjëherë se cilën shpejtësi mund të regjistrojë ajri kur ju tështini dhe e shtyni para? Studiuesit e kanë përllogaritur dhe është regjistruar të jetë 160 km në orë. Ja pse është shumë e rëndësishme të mbuloni hundën tuaj me dorë apo shami, kur tështini.

Rruga që bën gjaku

Ndonëse ju mund ta shihni trupin tuaj nga jashtë, ajo që mund të imagjinoni mbi mënyrën se si funksionon mund të jetë një pjesë shumë e vogël e asaj se si ai funksionon vërtet dhe se çfarë ndodh brenda tij. Gjaku, një prej elementëve bazë të jetës, përshkon një rrugë, as më shumë e as më pak se 90 kilometra në ditë. Kur e imagjinoni,duket gati e pabesueshme, mirëpo është e vërtetë. Madje vetëm zemra, brenda një dite pompon 7.4 litra gjak.

Sasia e djersës

E sigurtë që ndoshta nuk e keni imagjinuar veten asnjëherë duke notuar në djersën tuaj, për vetë faktin se nuk keni menduar se si mund të notosh në aq pak sa mund të djersijë një trup njerëzor. Megjithatë, po të mendoni se përgjatë gjithë jetës së tij njeriu prodhon aq djersë sa për të mbushur dy pishina me madhësi të konsiderueshme, atëherë ndoshta edhe ju zbutet pak ideja e pamundësisë. Mesatarisht, një njeri gjatë jetës së tij, prodhon 25 mijë litra djersë.

Gërhitja

Në moshën 60 vjeçare, rreth 60% e meshkujve dhe 40% e femrave, janë të prirur të gërhasin, mirëpo jo të gjithë kanë një gërhitje të zhurmshme. Disa prej tyre nuk ndihen, disa janë vërtet problematikë, por që të gjithë gërhasin. E teksa mesatarisht, tingulli i gërhitjes kap vlerën e 60 decibelëve që i takon gërhitjes normale, problematikët e kalojnë padiskutim këtë shifër, duke kapur vlerën e 80-85 decibelëve, që do të thotë një katastrofë për veshin e një njeriu tjetër, i cili dëgjon gërhitjen.

Bakteret

Këtë nuk keni për ta besuar asnjëherë, por për çdo centimetër katror të lëkurës, një individ ka afërsisht 32 milionë baktere. Duket e paimagjinueshme në fakt, por është e vërtetë. Megjithatë, nuk është për të na venë në alarm e për të na tmerruar, pasi një pjesë e mirë e këtyre baktereve janë të padëmshme dhe pa pasoja për organizmin tonë.

Ngjyra e flokëve

Biondet mund të kenë njëmijë e një barcaleta të thëna për to, herë për mirë e herë për keq, por ajo çka është e vërtetë për to është fakti se kanë shumë flokë. Ngjyra e flokëve, sipas shumë studimesh, është përcaktuese e sasisë së flokëve që mund të gjenden në kokën tuaj dhe biondet, kuptohet vetëm ato natyralet, kryesojnë listën e personave që kanë më shumë flokë. Mesatarisht, në kokën e njeriut gjenden 100 mijë folikula të flokut, ku secila prej tyre është e aftë të prodhojë 20 fije floku, përgjatë gjithë jetës së një njeriu. Sa iu përket biondeve, kjo mesatare regjistrohet në 146 mijë, kurse njerëzit me ngjyrë të errët floku, kanë rreth 100 mijë folikula. Më pak flokë, priret të kenë kokëkuqët, për të cilët numri i folikulave që prodhojnë flokë është 86 mijë.

Rritja e thonjve

E keni pyetur ndonjëherë veten se përse thonjtë e kembës i presim më rrallë se ato të duarve? Sepse thonjtë, të cilët janë më shumë të ekspozuar, rriten më shpejt, se sa ata të cilët qëndrojnë të fshehur. Madje edhe ndërmjet duarve ka dallim, pasi thonjtë rriten më shpejt në dorën me të cilën ju shkruani dhe në gishtërinjtë më të gjatë.

Nevoja për gjumë

Nëse shpreheni se po vdisni për një gjumë të mirë natën, vlen të merret si e vërtetë shprehja, ndonëse ju mund ta thoni për forcë të zakonit. Gjumi është shumë i rëndësishëm për njeriun. Mund të rezistoni me javë të tëra pa ushqim, por thjesht njëmbëdhjetë ditë pa gjumë fare dhe ju bini në gjumë përgjithmonë.

Gjurmët e gjuhës

Nëse doni të ruani identitetin tuaj, bëni kujdes, mos nxirrni gjuhën. Është një mënyrë e thënë për të treguar se si në fakt, po ashtu si gishtërinjtë dhe gjurmët e tyre, edhe gjuha dhe gjurma që ajo lë është përcaktuese për një individ. Secili prej nesh është unik në këtë pikë.

Humbjet e lëkurës

Kafsha që mund të mbani në shtëpi, apo edhe të tjerat jo shtëpiake, nuk janë të vetmet gjallesa që humbasin dhe ndërrojnë lëkurën. Edhe ne njerëzit humbasim çdo vit gati 0.3 metra pjesë të lëkurës sonë. E gjitha kjo dotë thotë se në moshën 70 vjeçare ne do të kemi humbur gati 2 metra lëkurë.

Numri i kockave

Dihet që një i rritur ka më pak kocka se një fëmijë i vogël, e megjithatë ajo çfarë jo të gjithë e dinë, është fakti se përse ndodh kjo. Foshnjet, sipas studimeve, kanë afërsisht 350 kocka në të gjithë trupin e tyre. Me kalimin e viteve, kur njeriu rritet, kockat bashkohen me njëra tjetrën dhe kështu, në moshë të rritur, një njeri ka 145 kocka më pak, ose 205 kocka gjithsej.

Stomak “i ri”

A e dinit se thuajse një herë në tre apo katër ditë, bëhemi me“stomak të ri”? Është një mënyrë të thëni për t’ju treguar se veshja e brendshme e stomakut tuaj ndryshon në këtë interval kohor, për shkak pikërisht të aciditetit që prodhon stomaku, i cili shërben për të tretur ushqimin. Nëse stomaku juaj, nuk do të “ndërrohej”një herë në tre apo katër ditë, do të ishte me pasoja të rënda për shëndetin tuaj.

Aftësia për të nuhatur

Sigurisht të mos pretendojmë të kemi aftësi të nuhaturit si qeni, por megjithatë e kemitë zhvilluar në një masë të konsiderueshme. Kështu, njeriu përgjatë gjithë jetës së tij është i aftë të mbajë mend 50 mijë lloje erërash.

Burimi i erës së trupit

I gjithë burimi i erës së trupit,përfshirë edhe asaj të këmbëve është djersa. Në fakt, këmbët janë ndër pjesët e trupit që djersisin më shumë. Të dyja bashkë, mund të prodhojnë rreth 500 mijë pika djerse në ditë.Ja vendi ku do të ndërtohet stadiumi i Kosovës

loading...
                         

Stadiumi kombëtar i Kosovës me shumë gjasë do të ndërtohet në Gazimestan, apo ndryshe 6 kilometra në dalje të Prishtinës. 

Qeveria e Kosovës ka identifikuar lokacionin prej 7 hektarësh tokë dhe së shpejti pritet t’ia dërzoj atë Komunës së Prishtinës.

Lajmi bëhet i ditur nga burime të gazetës Arena.“Kemi diskutuar gjatë dhe tani për tani ekziston një opsion. Kemi identifikuar një zonë prej 7 hektarësh tokë në Gazimestan. Së shpejti do t’ia dërgojmë Komunës së Prishtinës propozimin dhe më pas do të vendoset”, tha një burim i përafërt me zhvillimet për Arenën.
Vendimi për ndërtimin e stadiumit të ri është marrë kah mesi i muajit mars nga Qeveria e Kosovës.

“Ftoj ministrin e Sportit, Memli Krasniqin dhe ministrin e Financave, Besim Beqaj, që t’i fillojnë menjëherë procedurat që në kornizën afat-mesme të shpenzimeve të përfshihet projekti për ndërtimin e një stadiumi të ri dhe modern në Kosovë, stadiumin Kombëtar të Kosovës, sipas standardeve më të larta ndërkombëtare Ky stadium do të jetë sikur stadiumet më moderne në Evropë. Ky stadium do të jetë një arenë feste dhe garë e vërtetë dhe një krenari për të gjithë futbollistët dhe tifozët tanë”, kishte thënë Kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi.

Stadiumi i ri shihet si i domosdoshëm për Përfaqësuesen e Kosovës, pasi që ‘Adem Jashari’ i Mitrovicës dhe stadiumi i Prishtinës nuk janë 100% të gatshme për ndeshje ndërkombëtare.Burimi: Indeks Online

80 % e mediave botërore cak i hakerëve të shtetit

loading...
                       

Më shumë se katër të pestat e medieve botërore, përfshirë edhe tabloidin britanik “Guardian”, kanë qenë cak i sulmeve të hakerëve që sponzorohen nga shtetet, ka bërë të ditur hulumtimi i kryer nga dy inxhinier të sigurisë në Google.

Hulumtimi i prezantuar në konferencën Black Hat Asia 2014 në Singapor, tregon se si shumë gazetarë “janë cak” i hakerëve të sponzoruar nga shteti. Derisa hulumtuesit nuk hynë në detaje për metodologjinë e tyre, ata konfirmuan për Reutersin se Google “gjurmon vazhdimisht aktorët që sulmojnë mediet”.

Ata që dyshohet se janë cak i sulmeve nga hakerët, njoftohen nga një baner i cili shfaqet kur gazetarët klikojnë në internet, ashtu siç ndodhi me disa nga pjesëtarët e “The Guardian”.

“Nëse jeni gazetar apo jeni pjesë e medieve, ne e shohim se ju jeni cak i sulmeve të hakerëve dhe kjo ndodhë në çdo regjion, madje në pjesën më të madhe të botës”, ka thënë Huntley, njëri nga hulumtuesit.

Në prill të vitit 2013, “The Guardian” ka qenë viktimë e sulmeve nga Ushtria Elektronike e Sirisë, aktivistë që bashkëpunojnë me regjimin e Bashar al-Assdit. Llogaritë e Twitterit të disa gazetarëve, dhe numrat telefonik të tyre janë marrë nga ky grup i hakerëve.Burimi: Indeks Online

Hobbit: The Desolation of Smaug - me titra shqip

loading...
                                    

Xhuxhët, së bashku me Bilbo Begins dhe Gandalf Gri-në, vazhdojnë kërkimin e tyre për të rifituar Ereborin, atdheun e tyre, nga Smaug. Bilbo Begins zotëron një unazë misterioze dhe magjike.

 Për ta shikuar kliko këtu

Njeriu që përulet përpara Zotit...

loading...
Njeriu që përulet përpara Zotit, qëndron në këmbë përpara çdo lloj rreziku..!


Filmi ''War Horse'' me titra shqip

loading...
 

Djaloshi Albert regjistrohet si vullnetar për në Luftën e parë botërore pasi kali i tij i shitet në trupat kalorsiake. 

Alberti nis një udhëtim plot shpresë nga ku ai kalon Anglinë dhe të gjithë Evropën , ndërkohë që lufta po rritej sa vjen dhe më shumë…


Për ta shikuar kliko këtu

Falli permes leximit te filxhanit - Shejkh Feuzan

loading...

Falli permes leximit te filxhanit - Shejkh Feuzan

Unë juve tërësisht ju kuptoj dhe plotësisht ju mirëkuptoj, ndaj të paktën ju mos më keqkuptoni

loading...


Të gjithë atyre që u pengojnë publikimet e mia, me plot çiltërsi u them se kanë të drejtë, ngase unë përmes kësaj forme, duke mos i përjashtuar edhe format tjera, haptas i kam hapur dhe shpallur luftë të keqës. Nënkuptohet se kjo betejë kujt dhe dikujt i pengon!

Me këtë nuk dua të them se tërësisht jemi të mbërthyer prej të keqës. Kemi mirë e kemi keq, të arritura e ngecje, vjellje nga të ushqyerit e tepërt dhe kërcitje zorrësh prej urisë, ndaj përmes kësaj përpjekje, thjeshtë jam duke i ndihmuar këshilltarëve të cilët paguhen për këshilla edhe pse nuk këshillojnë sa duhet, ndërsa unë edhe pse nuk paguhem fare për këtë që e bëj, sërish nuk përtoj të jap këshilla dhe shtigje. Fal Zotit që nuk jam i vetëm në këtë rrugëtim!Burimi:Iljasa Salihu
 

E keqja jonë është se...

loading...
E keqja jonë është se njerëzit e mirë po i duartrokasin të keqës. Ndërsa e mira e njerëzve të këqinj është se ata kanë kuptuar se hija e tyre i ka hijëzuar edhe ata që deri para pak kohësh hiqeshin si njerëz të mirë.

Burimi:Iljasa Salihu

Analiza e poemës ‘’Kuajt mbretërorë’’ nga Nuri Plaku

loading...

Analiza e poemës ‘’Kuajt mbretërorë’’ nga Nuri Plaku

Poema “Kuajt mbretërorë” e merr temën nga e kaluara e popullit tonë, e më konkretisht, nga bëmat e Gjergj Kastriotit, iquajtur Skënderbe.

Kjo poemë e bukur, me atë titull kuptimplotë, ka dashur të tregojë se, pasardhësit e Skënderbeut e vazhduan luftën shumëshekullore kundër hordhive otomane gjersa shpëtuan dhe krijuan pas shumë shekujsh robërie shtetin e pavarur shqiptar më 28 Nëntor 1912, me në krye atdhetarin e madh Ismail Qemali.

Kjo tokë ka nxjerrë shumë trima dhe i tillë ishte edhe Lili, fëmija trim, që është portretizuar kaq bukur në këtë poemë. Ngjarja që tregohet këtu është mbresëlënëse, pasi dhimbja është e madhe për të mëdhenj e për të vegjël, për ata njerëz të Myzeqesë.

Rrëmbimi i kuajve nga mëkëmbësi i Sulltanit është ditë zije për banorët e atyre trojeve. Rrëmbimi i kuajve është pothuajse i barabartë me marrjen e djemve ushtarë.

Dhimbja e kalon kufirin njerëzor, prandaj dhe çasti i ndarjes me këta kuaj, të befason në mënyrën se si e ka përshkruar autori.

Komenti i romanit ‘’Shpella e piratëve’’ Petro Marko

loading...

Komenti  i romanit ‘’Shpella e piratëve’’  Petro Marko

Romani ”Shpella e piratëve” ka vlera njohëse dhe edukative, pasi lexuesi njihet me ngjarje historike të Shqipërisë.

Personazhet kryesorë janë: Loloja, Jani, Fotoja, Iliri dhe motra e tij e vogël Lulja, të cilët zbulojnë të fshehtën e “Shpellës së piratëve, në bregdetin e bukur të Himarës, të ndihmuar nga këshillat e një peshkatari plak.


Shih edhe analizën e këtij romani: 
Shpella e piratëve

Analiza e veprës ‘’Miqtë e përjetshëm’’ nga Frederik Shuraja

loading...

Miqtë e përjetshëm” botohet për të njohur lexuesit e vegjël me personazhet më të dashur të letërsisë për fëmijë.

Tek këto personazhe gjithsecili prej tyre gjen sado pak veten e tij, me aventurat, imagjinatën, fantazitë e moshës e botën e tij.

Shumë nga personazhet e përzgjedhur në këtë libër janë shkëputur nga letërsia klasike për fëmijë.

Ata, me sjelljen dhe veprimet e tyre kanë vlerë të paçmueshme njohëse dhe edukuese.

Maçoku me çizme, Hirushja, Pinoku, Uini-Puh, Gishtoja, Sydielli, Lulbardha, e Lulkuqja, Bukuroshja e fjetur, Princesha bizele janë personazhet aq të dashur të rrëfenjave me të njëjtët emra në këtë libër.

Kopshti i jetës

loading...


Me laps në dorë mbolli fjalë,
Në kopshtin erëzues dhe këndellës,
Aty pashë edhe ca kopshtaqe,
Kopsht i shkronjave ishte fjala,
Kopsht i fjalës ishte fjalia,
Kopsht i fjalisë ishte fleta,
Kopsht i fletës me fjalë ishte libri,
Kopsht i librit ishte biblioteka dhe libraria,
Kopshtar i këtyre kopshteve ishte shkrimtari dhe lexuesi,
Ndërsa shkrimtari dhe lexuesi ishim unë dhe ti,
Unë dhe ti që ujisim dhe ujitemi,
Ushqehemi dhe ushqejmë,
Erëzohemi dhe erëzojmë,
Krijojmë dhe krijohemi në kopshtin e jetës.Iljasa Salihu

Kosova e Shqipëria, heqin taksat e dyfishta

loading...

                     Kosova e Shqipëria, heqin taksat e dyfishta

Republika e Kosovës dhe ajo e Shqipërisë kanë nënshkruar një marrëveshje të premten për të hequr taksat e dyfishta në mesë të dyja vendeve të cilat jo pakë herë kanë penguar zhvillimin e bizneseve dhe depërtimin e tyre në vendet respektive.

Ministri i Financave, Besim Beqaj bashkë me homologun e tij Shkëlqim Cani, kanë nënshkruar sot “Marrëveshjen ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës së Kosovës për Shmangien e Tatimit të Dyfishtë lidhur me Tatimet mbi të Ardhurat dhe mbi Kapitalin dhe për Parandalimin e Evazionit Fiskal” si dhe “Marrëveshjen për heqjen e Tatimit të Vlerës së Shtuar në import për librat, produktet e përafërta me librin, gazetat, revistat, periodikët si dhe materialet e ngjashme të shtypit të publikuara në Republikën e Shqipërisë apo në Republikën e Kosovës”.

Këto marrëveshje sipas Beqajt, kanë treguar edhe njëherë orientimet vëllazërore të të dy shteteve, duke shprehur gatishmërinë e Qeverisë së Kosovës për të bashkëpunuar edhe më ngushtë.

“Pra ne si dy ministra të Financave, në këndvështrimin e mundësimit të lëvizjes së këtyre mallrave tani më kemi bërë punën tonë dhe ju urojmë sferave të edukimit dhe akademive të shkencave që të bashkëpunojmë sa ma frytshëm dhe të krijojmë një ambient të përbashkët në fushën e edukimit”, ka thënë ministri Beqaj.

Ai më tej bëri të ditur se gjatë vizitës së homologut e tij shqiptar Cani, ka bashkëbiseduar edhe për avancimin e procesit për krijimin e bazës për menaxhim të integruar të kufirit. Ai ka informuar po ashtu se është hequr barriera edhe për gypat e çelikut dhe po ashtu është hequr edhe leja e veçantë që ka qenë për tranzitimin e cigareve.

E ministri i Financave të Republikës së Shqipërisë, Shkelqim Cani shpreson se herën tjetër të nënshkruajnë më shumë marrëveshje dhe secila vizitë e tij të jetë me rezultate të mëdha.

“Është kënaqësi të vijë për herë të dytë për një kohë të shkurtër për të nënshkruar dy marrëveshje natyris ht që uroj që herën e tretë kur të vijë nënshkruajmë tre marrëveshje, ndoshta dhe gjashtë sepse hapësira, dëshira dhe vullneti nuk na mungon, kështu që urojmë që të shtohet numri i marrëveshjeve”, ka thënë Cani.

Të dy ministrat kanë rënë dakord edhe për inkurajimin e dy Dhomave të Tregtisë për një marrëveshje ose memorandum mirëkuptimi sa më të shpejtë në ndihmë të tyre.

Të dy Ministrat gjithashtu inkurajuan edhe Ministritë të tjera për bashkëpunim sa më të madh sidomos për një menaxhim të integruar të kufijve dhe me një godinë të përbashkët, ku së bashku doganierët tanë të kryejnë detyra ndaj të dy vendeve.Burimi: Telegrafi

Majlinda Kelmendi pushton Turqinë, fiton medaljen e artë

loading...

                   

Majlinda Kelmendi e ka fituar medaljen e artë në turneun Grand Prix, Samsun 2014. Pejania në finale të kësaj gare, në kategorinë deri në 52 kilogram, mundi xhudisten nga Italia, Odette Giuffrida me ippon.

Majlinda Kelmendi nuk ka të ndalur. Pas triumfit në turneun prestigjioz Grand Slam “Parisi 2014’, xhudistja pejan kafituar medaljen e artë, në turneun Grand Prix, Samsun 2014, i cili po mbahet në Turqi.
Kosovarja në finale të kësaj gare, në kategorinë deri në 52 kilogram, mundi xhudisten nga Italia, Odette Giuffrida me ippon.

Për të arritur deri në finale Kelmendi nuk e pati të lehtë. Shorti përcaktoi që ajo të jetë pjesë e Grupit A në Grand Prix, Samsun 2014

Në raundin e parë nuk pati kundërshtar. Kurse, në të dytin u përballë me rumunen Larisa Florian,, të cilën e mposhti pa problem. Në çerekfinale Kelmendi përball pati xhudisten nga Ukraina, Mariia Buiok.

Edhe në këtë luftë pejania ishte e suksesshme, derisa doli fituese e Grupit A. Në gjysmëfinale Kelmendi u ndesh me gjermanen Romy Tarangul,të cilën e kaloi pa problem dhe u kualifikua në finale.

Pejania në finale të kësaj gare, mundi xhudisten nga Italia, Odette Giuffrida, dhe fitoi medaljen e artë në turneun prestigjioz Grand Prix, Samsun 2014.

Kelmendi suksesin më të madh e kishte arritur vitin e kaluar kur ishte shpallur kampione e Botës në kategorinë 52 kilogramë në Kampionatin Botëror i cili ishte mbajtur në Rio de Janeiro
35 Thënie për Sinqeritetin

loading...
 35 Thënie për Sinqeritetin

1 - Bishar el-Haafi ka thënë: "Ta kërkoj botën me instrumentin e erës është më e dashur për mua se sa ta kërkojë atë me fenë time."

2 - Ibrahim en-Nahai ka thënë: "Kur shejtani vije tek ti derisa je duke u falur dhe të thotë: Ti po tregon mendjemadhësi, zgjate atë (namazin)."

3 - Njëri prej Selefëve tha: " Më drejto në një vepër prej së cilës nuk do të ndalem së vepruari për hir të Allahut, më të Lartit." I është thënë atij: " Çdoherë të kesh qëllim për mirë, për arsye se ti asnjëherë nuk do të ndalesh së vepruari edhe nëse nuk kryen ndonjë vepër. Njeti (qëllimi) bëhet edhe në mungesë të ndonjë vepre. Kushdo që e bënë nijet që të falet natën dhe e zë gjumi, për atë që e kishte për qëllim do ti shkruhet shpërblim atij."

4 - Njëri prej tyre tha: "Unë dëshiroj që ta bëjë nijet për çdo gjë; derisa edhe për ushqimin, pijen dhe gjumin tim."

5 - I është thënë Sahlit: "Çka është më se vështiri për shpirtin (për ta arrit)?" Ai tha: "Sinqeriteti, në të cilin nuk ka ndonjë epsh në të."

6 - Jakub el-Makfufi ka thënë: " Person i sinqertë është ai i cili I fsheh veprat e tija të mira sikurse që i fsheh veprat e tija të liga."

7 - Njëri prej tyre i shkroi vëllait të tij: "Të kesh nijet të sinqertë në të gjitha veprat tuaja, dhe një vepër e vogël do të mjaftoj ty."

8 - Ejub es-Sahtijani ka thënë: "Ta pastrosh njetin është më së vështiri se sa të gjitha veprat tjera për ata që veprojnë."

9 - Jahja bin Muadhi ka thënë: "Sinqeriteti e ndan veprën e mirë prej gabimeve sikurse që ndahet qumështi prej baules dhe gjakut."

10 - Es-Susi ka thënë: "Çka Allahu dëshiron prej veprave të krijesave të Tij është sinqeriteti e jo diç tjetër."

11 -El-Xhunejd ka thënë: "Allahut i takoj robërit të cilët kuptojnë dhe kur kuptojnë ata veprojnë dhe kur veprojnë i bëjnë veprat e tyre të sinqerta. Të kujtuarit e sinqeritetit në momentin e kryerjes së veprave të mira është ajo që akumulon të mirën më të madhe për ata."

12 - Haushabi e ka pas zakon të qaj dhe të thotë: "Emri im ka arritur në xhamin e madhe (që donë të thotë, se njerëzit e dinë se kush jam unë)!"

13 - Es-Susi ka thënë: "Sinqeriteti është që ta humbasësh vizionin e sinqeritetit në vetën tuaj."

14 - Njëri prej tyre tha: "Kushdo që sheh sinqeritet në sinqeritetin e tij, sinqeriteti i tij është ai i cili ka nevojë për sinqeritet. Shkatërrimi i çdo njeriut të sinqertë qëndron në sinqeritetin e tij deri në atë masë sa që ai e sheh sinqeritetin në vetën e tij. Kur ta braktis atë se po e sheh sinqeritetin e tij në vetën e tij ai do të jetë i sinqertë dhe i pastruar."

15 - Ebu Uthmani ka thënë: "Sinqeriteti është që ti harrosh krijesat duke e shikuar vazhdimisht Krijuesin."

16 - Ibrahim bin Adhami ka thënë: "Ai i cli e dëshiron famën nuk është i sinqertë ndaj Allahut."

17 - Sufjan eth-Thauri ka thënë: "Ata (selefet) e kanë pas zakon që ta urrejnë famën dhe reputacionin në bazë të asaj se me veshjen e rrobave të mira sytë (e njerëzve) do të drejtohen kah ata."

18 - Naim bin Hamad ka thënë: "Abdullah ibn el-Mubareki shumë herë e ka pas zakon që të qëndroi në shtëpinë e tij një kohë të gjatë kohore, prandaj i është thënë atij: A nuk ndihesh i vetmuar dhe i izoluar. Ai tha: Si ka mundësi të ndihem i izoluar derisa jam me Pejgamberin (savs)?"

19 - Xhafer bin Hajani ka thënë: "Themelet e këtyre veprave janë nijetet. Në të vërtet njeriu me njetet e tij arrin pozitë ku me anë të veprave nuk mund ta arrij."

20 - Njëri prej njerëzve të dijshëm e ka pas zakon të thotë: "Kur një njeri flet në tubime dhe fjalimi i tij e mahnit atë, le të heshtë. Kur ai hesht dhe heshtja e tij e mahnit atë, le të flet."

21 - Mutraf bin Abdullah esh-Shakhiri ka thënë: "Më e dashur për mua është që ta kaloj natën në gjumë dhe të zgjohem me plot keqardhje se sa ta kaloj natën duke qëndruar në namaz dhe të zgjohem me admirim."

22 - En-Numan bin Kajs ka thënë: "Unë asnjëherë nuk kam pa ndonjë robëreshë të falë namaz vullnetarë në xhamin el-Haj."

23 - Aliu ka thënë: "Ai që ka syefaqësi i ka tri karakteristika: ai është përtac kur është vetë, ai është aktiv dhe energjik kur është me të tjerët dhe ai i shton veprat e tij kur e lavdërojnë dhe i zvogëlon ato kur e kritikojnë."

24 - El-Hasani ka thënë: "Ai që ka syefaqësi dëshiron që ta tejkalon atë që Allahu ia ka caktuar atij. Ai është një person i ligë i cili dëshiron që ti informoj njerëzit se ai është i devotshëm në mënyrë që të dëgjojë se çka kanë për të thënë. Ai ka arritur një pozitë të poshtër dhe të ligë tek Zoti i tij. Prandaj është esenciale për zemrat e besimtarëve që ta njohin atë."

25 - Sahl bin Abdullahi ka thënë: "Nuk ka asgjë më të vështirë për shpirtin se sa ta arrij sinqeritetin. Sa herë jam përpjekur që ta largoj tendencën ndaj syefaqësis prej zemrës sime përveç se është paraqitur me një ngjyrë tjetër?"

26 - Ibn Masudi ka thënë: "Mos e mëso diturin për tri arsye: që ta mahnitësh dhe ta hutosh të çmendurin, që të argumentohesh me të diturit dhe ti bësh njerëzit që ti drejtojnë fytyrat e tyre kah ti. Po përkundrazi, kërko atë që është me Allahun me zemrat dhe veprat tuaja, pasi që vetëm ajo do të mbetet dhe çdo gjë që është pranë saj do të shkoj."

27 - Ebu Sulejman ed-Darini ka thënë: "Lajmë të gëzueshëm për atë i cili murr një hapë të vetëm duke mos dëshiruar me atë diç tjetër përveç se fytyrën e Allahut."

28 - Disa prej selefëve kanë thënë: "Kushdo që ka pasur një instancë në jetën e tij e cila ka qenë e pastër dhe sinqerisht për hir të Allahut- më të Lartit- ka për të shpëtuar, dhe kjo është për shkak të madhështisë së sinqeritetit."

29 - Ebu Sulejman ed-Darini ka thënë: "Kur robi është i sinqertë, tendenca që të tregoj syefaqësi dhe shumë pëshpëritje (të shejtanit) do të ndalen prej tij."

30 - Gjithashtu është thënë: "Sinqeriteti është që pamja e brendshme dhe e jashtme e robit të jenë të barabarta. Syefaqësia është kur pamja e jashtme është më e mirë se sa e brendshmja dhe çiltërsia në sinqeritetin e ndonjërit është atëherë kur brendësia e tij është më mirë e kultivuar dhe më e lulëzuar se sa pamja e jashtme."

31 - Disa prej selefëve kanë thënë: "Sinqeriteti është që të mos kërkosh dëshmitarë për veprat tuaja përveç Allahut apo atij i cili jep shpërblim përveç Atij."

32 - Makuli ka thënë: "Asnjëherë robi nuk do ta mirëmbaj sinqeritetin për 40 ditë të njëpasnjëshme përveç se prej zemrës së tij do të rrjedhin lumenjtë e diturisë të cilat paraqiten në gjuhën e tij."

33 - Adij ibn Hatimi ka thënë: "Njerëzit e caktuar për zjarr do të urdhërohen drejt Xhenetit derisa ti afrohen atij dhe ta ndiejnë erën e miskut të tij, do ti shikojnë pallatet e tij dhe çka Allahu ka përgatitur në te për njerëzit e tij. Pastaj një lajmërim do të bëhet që ata të mbrapsen prej tij. Nuk do të ketë hise për ta në te. Ata do të kthehen në humbje dhe humnerë njëlloj sikurse ata para tyre. Pastaj ata do të thonë: O Zoti ynë! "Të na kishe futur në zjarr para se të na kishe treguar çka na tegove prej shpërblimit Tuaj dhe çka ke përgatitur për shokët dhe aleatët Tuaj, kishte me qenë më lehtë për ne. Pastaj i Larmadhëruari do të thotë: Kjo është ajo se çka kam pas për qëllim me juve. Kur e keni pas zakon të jeni të vetmuar ju më luftonit Mua (apo më tregonit guxim Mua) me mëkate të mëdha dhe kur e keni pas zakon që ti takoni njerëzit ju i takonit ata me përulësi. Ju i tregonit njerëzve diç tjetër nga ajo që ju e keni pas zakon me më dhënë prej zemrave tuaja. Ju frikësoheshi prej njerëzve por nuk frikësoheshi prej Meje. Ju i nderuat njerëzit por Mua nuk më nderuat, ju i braktisët veprat për njerëzit por ju nuk i braktisët ato për mua. Këtë ditë Unë do të ju bëjë që ta shijoni një dënim të dhimbshëm gjithashtu do të ju pengoj që ta merrni atë shpërblim."

34 - Është thënë: "Dëmi i shkaktuar ndaj çdo robi qëndron në atë se ai është i kënaqur me vetën e tij. Kushdo që shikon diç në shpirtin e tij dhe mendon se është e mirë i ka shkaktuar vetës shkatërrim. Dhe kushdo që nuk dyshon në shpirtin e tij në asnjë moment është ai i cli është i mashtruar."

35 - Ibn el-Kajimi ka thënë: "Sinqeriteti është bashkimi dëshirës dhe nijetit të tij."

[Koleksion nga Shajkh Husajn al-'Awaa'ishah nga 'Ihxhaa' 'Uum ud-Din' nga al-Ghazaali, 'Mukhtasar Minhaaxh ul-Kaasidin' nga Ibn Kudaamah dhe 'az-Zuhd' nga'Abdullaah Ibn al-Mubaarak]

Si të nxiten ëndrrat lucide?

loading...

Ëndërra Lucide konsiston në atë që të jemi të vetëdijshëm në botën e ëndrrave.

Ne pastaj mund të bëjmë atë që duam duke ndryshuar mjedisin e ëndërrimit. Kjo është shpesh një gjendje e ndërmjetme në mes të zgjimit dhe ëndërrimit. Në një moment ju do të thoni "Po unë po ëndërroj".

Për të nxitur ëndrrat lucide:

Përsëriteni rregullisht gjatë gjithë ditës një gjest të veçantë (psh duke parë orën). Pastaj pyetni veten intensivisht: "A jam duke ëndërruar" Pastaj ju përpiquni të fluturoni, të transformoheni, për të vepruar në mjedis.

Por do të vijë një moment që ju të bëni të njëjtën gjë në ëndërr. Por në ëndërr dëshirat tuaja do të përmbushen. Ju pastaj do thërrisni: "Por unë jam duke ëndërruar!" Pra, ose ju të zgjoheni, ose ju do mund të veproni.

Në fillim, do te zgjoheni shumë shpejt, pastaj duke mësuar më shumë do të qëndroni më gjatë.

Para se të shkoni për të fjetur, ne duhet të mendojmë në atë që ne do të bëjmë në qoftë se arrijmë një ëndërr lucide. Ju do ta kuptoni atëherë qe jeni duke bërë atë që ju keni zgjedhur sa ishit zgjuar.

Është e vështirë për të zgjedhur momentin për shkak se ne jemi në një gjendje ku vullneti pak a shumë i nënshtrohet autoritetit të nënvetëdijes.

A është miliarderi Rothschild, fajtor për zhdukjen e aeroplanit të Malajzisë?

loading...
                        

Misteri rreth aeroplanit të zhdukur Malajzisë po rritet dita-ditës duke përfshirë edhe heshtjen misterioze.

Ndërsa, spekulimet e fundit në qendër të vëmendjes kanë vënë miliarderin Jacob Rothschild.
Edhe pse aktualisht pyetja kryesore është ku dhe si ra aeroplani, pak kush i kushton rëndësi asaj se kush fluturoi me të.

Kur e shikon përbërjen e udhëtarëve, shihet se në mesin e udhëtarëve ishin 20 inxhinierë të kompanisë amerikane të teknologjisë, Freescale Semiconductor, i cili për 50 vite merret me mikroprocesorë, sensorë dhe teknologji tjera, transmeton Telegrafi.

Një teori e re ndërlidhet me ata 20 inxhinierë dhe Jacob Rothschildin, i cili me vdekjen e tyre bëhet pronar i vetëm i patentës së mikroçipit KL-03, që thuhet se do të përdoret për luftë elektronike.

Jacob Rothschild (77) është miliarder britanik, anëtar i dyshuar i masonerisë dhe lider sekret i botës. Disa media thonë se Rothschild e përdori kompaninë e Malajzisë për ta bërë këtë çip të vetin.

Pas kësaj deklarate, menjëherë filluan pyetjet: Pse aq shumë inxhinierë të kompanisë Freescale Semiconductor udhëtuan bashkë? Ku shkuan? A janë ata shkaku i zhdukjes së aeroplanit? A kishin informacione të vlefshme? A dinin sekrete teknologjike?

Pas të gjitha këtyre pyetjeve, gjithçka ngjan me një film Hollywoodi. Por, a është kjo e vërtetë apo teori komploti, këtë askush nuk e di derisa nuk gjendet aeroplani!? Burimi: Indeks Online

iPhone 6 vjen në dy madhësi ekranesh

loading...
                     

Apple pritet të lansojë iPhone-in e saj më të ri në muajin shtator, i cili do të ketë rezolucion dhe ekran më të madh, thotë raporti më i ri i publikuar sot.

Sipas raportit, Apple ka vendosur që ta rris ekranin pasi që është raportuar se ka pësuar humbje në shitje në raport me rivalin e saj, Samsung.

Pajisja më e re, e cila pritet të quhet iPhone 6, do të vijë në dy versione, me ekran 4.7- ose 5.5-inç, që të dyja këto madhësi më të mëdha sesa paneli aktual 4-inçësh, shkruan e përditshmja e besueshme “Nikkei”, pa cituar burime.

Kompania Apple me bazë në SHBA, ekranet e reja me rezolucion më të lartë do t’i porosis nga gjiganti japonez i elektronikës, Sharp, “Japan Display” dhe nga “LG Display” e Koresë së Jugut.

Kujtojmë se Apple kishte lansuar iPhone 5 shtatorin e 2012-ës ndërsa versionet më të reja gjatë vitit të kaluar.

Burimi:publiku.net

Analiza e romanit '' Vivaldi pa stinë '' nga Konstandin Dhamo

loading...

Analiza e romanit '' Vivaldi pa stinë '' nga Konstandin Dhamo

Ky roman i shkrimtarit Konstandin Dhamo ka në qendër të subjektit të tij natyrën, ndërrimet e stinëve, për të dhënë sa më natyrshëm “poezinë” e jetës. 

Si protagonistë të ngjarjeve, autori paraqet disa nxënës me fisnikërinë e tyre të shpirtit. 

Ky libër mban shumë vlera, si, së pari: është rikrijimi i një atmosfere të bukur me pamje të qëndrueshme nga natyra jonë, si edhe njeriu, në këtë rast, nxënësit kundrejt saj, me dëshirën për të jetuar dhe gëzuar fëmijërinë dhe rininë e tyre që sapo nis. Së dyti, paraqitja e marrëdhënieve midis nxënësve në shkollë. 

Përmendim këtu protagonistin që rrëfen dhe shokun e tij, Niku, me prirje për poezi; Vjollcën që nuk i përgjigjet këtij në ndjenjat; mësueset, sidomos ajo e matematikës, Viviana, me një shpirt poetik, që i do shumë nxënësit e saj etj. 

Këto marrëdhënie janë përshkruar me ndjenjë të hollë në një rrëfim për natyrën dhe bukurinë e saj. Së treti, këtij libri i shtohet edhe një vlerë, ngarkesa shoqërore e së dobishmes për të ruajtur natyrën, ekologjinë që është në rrezik të dëmtohet më tepër. 

Analiza, komenti, referati vivaldi pa stine

Analiza e romanit “Meriyll” nga Viktor Canosinaj

loading...
                                          Meriyll.jpg


Meriyllështë roman i llojit të problemeve shoqërore. 

Ky roman trajton fatin e një vajze që humb nënën në moshën 13-vjeçare dhe mbi supet e saj të njoma bie barra e shtëpisë dhe e familjes. 

Në këtë roman Viktor Canosinaj tregon jetën e trembëdhjetëvjeçares Meriyll

Pasi e ëma e saj vdes, asaj i duhet të kujdeset për vëllezërit më të vegj ël dhe të merret me punët e shtëpisë. 

Kur punët filluan të shkonin mirë, babai i saj humbet punën, ai bie në depresion dhe fillon të konsumoj alkoolin. 

Familja mezi po mbijetonte dhe tashmë përgjegjësia për Meriyll ishte edhe më e madhe. 

Ajo e vetme vendos të shkojë në Greqi, ku aty do të përballet me rrjetin e tmerrshëm të prostitucionit. 

Vetëm me ndihmën dhe dashurinë e shokut të klasës Sidritit, Meriyll do të arrinte të kthehej pranë familjes së saj dhe të bënte një jetë norma le duke lënë pas të shkuarën.

Mes Sidit dhe Meriyllit lindin ndjenjat e para të dashurisë.

Ndalohet rreptësisht kopjimi dhe postimi në një faqe tjetër

Analiza, Referati, Analiza e romani meriyll, Viktor Canosinaj Referati i romanit meriyll viktor, komenti letrar

Ana e mirë e një pikëllimi

loading...


Në rast vdekjeje mërzitemi e pikëllohemi, ngaqë humbim nga kjo botë më të dashurit tanë. Ndërsa përskaj kësaj duhet theksuar edhe anën e saj të mirë. Përmes vdekjes fitojmë një mësim shumë të dobishëm qysh në këtë botë. Ai është:

“Kujdes derisa je gjallë, sepse domosdoshmërisht një ditë nga një i lëvizshëm do të shndërrohesh në njeri të palëvizshëm. Do të jesh vetëm me veprat tua, do të përballesh me pyetje nga më të vështirat, të cilat edhe ashtu i kanë përgjigjet para se ti të përgjigjesh. Veprat do të flasin përmes gjymtyreve tua, ndaj kujdes, sepse edhe frymën që je duke e marr menjëherë po e kthen, me këtë je duke dëshmuar se asgjë nuk është e jotja dhe si vallë ende ”!Burimi:Iljasa Salihu

Analiza e tregimit "Klithma" nga Anton Pashku

loading...

Analiza e tregimit "Klithma"


Te tregimi "Klithma" mozaiku dhe detajet janë pak më të bollshme: terri, hëna, kreshta e malit, lumi; të gjitha të mbërthyera nga telat e heshtjes. Heshtin qyqja dhe bulku, ndërsa lart, i paarritshëm, ylli.
Në këtë univers të ngujuar të acarit, shpërthen thekshëm klithja që çan hapësirën e tendosur nën ankthin e përgjithshëm. Dhe dëgjohet krrokama e korbit. Tundet gjithësia nga kjo klithje: paskësh ndodhur krimi! Hëna fshihet: të mos jetë dëshmitare. Hija e vdekjes e kaplon vendin (Truallin?)...

Në të dyja rastet, data në fund të tekstit është jo vetëm çast i rëndësishëm, por, do të thoshim, përbërës i barabartë në shumësinë narrative. Bëhet fjalë për jehonën e aksionit famëkeq, tragjik për Kosovën dhe shqiptarët: aksionin e UDB-së për mbledhjen e armëve, një nga terroret më të egra që u pasua me disa qindra mijëra shqiptarë të shpërngulur me dhunë drejt Anadollit të Turqisë. Ky krim, duke u artikuluar si shqetësim i shkrimtarit, mbetet si dëshmitari më i fuqishëm i kësaj tragjedie. Si çdo krijues i madh, Anton

Pashku ishte i pakapshëm për deshifrimet dhe interpretimet këqija të censurës komuniste antishqiptare. Në artin e vet letrar, gjatë tërë jetës, krimin e ushtruar në vendin e vet, në Kosovë, Pashku do ta stigmatizojë në shkallë universale, siç ndodh me artin e madh.

Postime të ngjashme:

Anton Pashku - Biografia
Lutjet e mbrëmjes
 

Anton Pashku - Krijimtaria letrare 
Romani- Oh
 

Cilat janë veprat letrare të Anton Pashkut?

Arkiva e postimeve shkurt 2014

loading...

Arkiva e postimeve shkurt 2014


Disa njerëz që humbën dashurinë dhe respektin nga ...
Pse asnjëherë nuk bën gibet (përgojon) !?
O Allah sa i mëshirshëm që je!...
Shtetet diktatoriale dhe dentisti
Ato të cilët të vlersojnë dhe të respektojnë kur p...
Udhëzime për Mjekun Musliman - Shejh: Ibn Uthejmin...
PESË NGA VEPRAT QË SHPËRBLEHEN ME XHENET
Pse me ndërtu XHAMI ma mirë të ndërtojm Fabrikë!
Aktiviteti humanitar...
Ja se cila kategori pëllet kundër fesë
Po të mos isha besimtar...
Drejtësia e njëanshme është padrejtësi e shumanshm...
Drejtësia e njëanshme është padrejtësi e shumanshm...
Drejtësia e njëanshme është padrejtësi e shumanshm...
Në vend të fjalisë a lutjes “Zoti i bekoftë shqipt...
Fuqia e vetme e disa studentëve të sodit është...
Njerëzit me pozitë më të lartë...
Lexoj e habitem!
Shark Bite: Hammerhead Bares Its Teeth For Diver's...
Best Fails of the Week 3 February 2014
THIRRJA E ISAUT ALEJHI SELAM, PJ.1 - IRFAN SALIHU
Një edukatë gjatë ushqimit
Mos u shtyj me derrin në baltë...
Lodhja në edukimin e fëmijëve...
Laptop përdorues: Keni Kujdes!
Eh kohë moj kohë e pakohë!
Mallkuar qoftë çdo...
ZEMRA E GJALLË
E dua dynjanë sepse....
Shkaku i shëndetit të mirë
Gabimi i mjekut, inxhinierit dhe mësuesit
Për tu habitur:
Gold Ag – alltan djal
Arkiva e postimeve tetor 2012
Durimi, çelës i suksesit dhe ndërmarrje për prodhi...
Do të bëhet mirë, vetëm pasi ti të bëhesh njeri i ...
Brengosu më shumë për karakterin tënd...
Pyetje dhe Përgjigje nga Mjekësia dhe Shëndetësia
Pyetje dhe Përgjigje nga Gjuha dhe Letërsia
Tema shëndetësore dhe mjekësore
Ai që të sjell fjalë, bartë edhe fjalët tua...
Besimtari dhe hipokriti (munafiku)
KËSHTU ËSHTË JETA
Dashuria ndaj posteve...
Kundështarët duan të mos lënë të ecësh duke...
Kuptimi i vërtetë i vetmisë është...
Dije se shumë herë nuk arrinë atë që pretendon...
Kënga shumë e përfolur e Gold AG (Shqiptar) - Hoxh...
Ilaçi i zemrës është...
Namazin mos e le! - Dr.Shefqet Krasniqi
Duhet te jemi largpamës dhe durimtarë
Mënyra më e mirë për të përfituar nga facebooku
19 Analiza apo Referate
Shpjegime të ëndrrave sipas Islamit
Postime të ndryshme nga Islami
Hoxhë Dr.Shefqet Krasniqi takohet me Gold AG
Skandal: Veç pse i shau, e lidhin dhe e varin të m...
Mësime
Sytë katër e veshtë tetë!!!
Çka sjell mëkati?
Fëmiu rrëzohet disa herë derisa...
Nuk mund të ndjesh fatkeqësinë e tjetrit...
Kritika e gruas ndaj burrit !
Të godasim atje prej kah po na vjen goditja për de...
Edhe një tjetër paradoks nga Expressi
Po shihet fytyra e vërtetë e Turqisë...
Pa avokat nuk bën, por vaj halli për disa avokat t...
Nuk e dimë nëse është shfryrë apo është fryrë?
Çfarë paradoksi?
Çka është Recitimi?
Uji shuan zjarrin, kurse zjarri vetëm se e rritë z...
Shpesh...
Ta ngasësh makinën dhe të ecësh në rrugë të drejtë...
Ujku delet i ndërron, por jo edhe shprehinë për të...
Përzierja e kohëve do të vazhdojë për një kohë të ...
Të thuash se nuk janë shqiptarët të korruptuar...
Si mund të barazohet njeriu...
Godet Gold AG, fyen Jahjagën, Dedën dhe Buzhalën (...
Rasti i rëndë shëndetsor, kërkohet ndihma e publik...
Senin që po e vërejm kohëve të fundit në facebook
Njëherë ta shohim dëmin dhe dobinë, pastaj përshty...
Mëkatet dhe Njeriu
Ese: Etja për pushtet të çon drejt vdekjes!
Ertan Shakiri - Më fal Zot ( Official Video 2014 )...
Legjenda e mjekesise dhe mbreti i zemrave
DISA URTËSI!!
Nëse e dërgon zemrën në një vend prej ku...
“Nuk është prej nesh ai që...
Tri vepra janë të rënda
Iblisi, pse refuzoi vetëm një sexhde
Paqëndrushmëria në qëndrime
Islami nuk njeh “Islam politik”
Edhe pse ngadalë, disi u pajtuam, por të ndalet as...
Të thuash se nuk janë shqiptarët të korruptuar...
Që të duan njerëzit...(11)
Ajo që mendon...
Kuriozitete të çuditshme për trupin e njeriut !?
Mirë ishte vetëm atëherë dhe kështu do të jetë në ...
10 Best Movies of 2013
Summer fail compilation 2013
Arkiva e Postimeve 2011
Nuk mjafton...
Nuk ka gjë më të keqe sesa të...
Nuk plotësohet adhurimi, veçse...
Falja dhe toleranca
Nuk kanë kohë për vatrën dhe amanetin e atij që ki...
Që të duan njerëzit...(10)
Ai që ka shumë mëkate duhet të...
Që të duan njerëzit... (9)
Testi i Semimaturës, Maturës dhe Provimi pranues
Deputeti dhe Pastruesi
Tharmi i kuptimit
Kujdes edhe në “like-et”!
Mos u preokuponi me...
Shkatërrimi i zemrës...
6 vjet po...por dua të di....
Në cilët rrafshe ndryshojnë dy dialekte dhe gjuha ...
Çështë gjuha standarde?
Trego për librin e parë shqip
Zemra korruptohet përmes gjashtë kuptimeve
Nxënësit e shkretë...
Arkiva e postimeve shtator 2012
Çka është skllavëria?
FITO SHPERBLIME SA 50 SAHABE !!
Kur zemra fsheh diçka...
Dy rekatet e (sunetit) të sabahut
Që të duan njerëzit (8)
Poezi mbi pesë këshillat e para
Dy gjëra dhe besimtari
Sqarim që mbrëmë në “Opinion” duhej ta jepnin njoh...
Gjërat që përsëriten...
Arkiva e postimeve gusht 2012
KOMBI apo FEJA? - Irfan Salihu
Pastaj nuk ka ujë në Prishtinë!
Eprori rus keshillon ushtaret e tij para se te fut...
A e kanë obligim shqiptarët me shku me luftu në Si...
Vlora Çitaku duke u puthë me serbë! 23.07.2013
Ikballe Huduti: "Edhe ma hanë ta hanë"?!
VIDEO QË PO TRONDIT SHQIPTARËT - STOP SHI'IZIMIT T...
Arkiva e postimeve korrik 2012
Muslimanët në Afrikën e Mesme po masakrohen
Butësia me gruan dhe respektimi i saj
Ujitjet e pandershmërive janë po aq të pandershme ...
Best Freestyle Football Tricks by Wass (Vice World...
Fundi i rrenës...
Leon Nikolajeviq Tolstoi, shkrimtar i madh rus, th...
Martesa është e dështuar kur...
Zgjedhë fjalët më të mira për t'i folur...
Po më vjen shum keq që...
Postimi i fundit dhe Shfletimi i fundit
A e dini çfarë thotë ky prijes i rrafidave...
Gjëja më e vështirë...
Që të duan njerëzit...(7)
Që të duan njerëzit...(6)
Ky qenka fati
Që të duan njerëzit...(5)
Prej çka vuan Shqiptaria?
Analizoni këtë këshillë të tabiinit të nderuar Ata...
Një mijë vjet
Që të duan njerëzit...(4)
Ai që dëshiron të ngjitet në gradën e burrave të d...
Mevlude me eksperienc 25 vjeçare hahhahahaha
Ne kur ndodheshim në ndonjë vend...
Dielli njësoj për çdo cep të tokës dhe ujit lëshon...
Dorëheqja morale dhe këmbëngulja e pandershme
Ekstremistët e tej pasur që bëjnë politikën e Koso...
Pse të lexosh?
Secila parti u bë me dëshmorët e saj
Për pak!
Heq gojë prej duhanit...
Një kërkesë të çiltër deri te hoxhallarët
Kur të ndeshen tek ti dy gjëra...
Kush i jep fetva njerëzve duke mos qenë i aftë për...
Kush e ka parashtruar veten e tij ndaj fetvasë
Nepsi dhe Luani
Luftë gënjeshtrës dhe manipulimit në politikë
Ska gjë më të dëmshme për një shoqëri...
Nëse një ditë...
Kur sëmuresh pas mjekimit!
Nuk i erdhi keq, por u gëzua për një të keqe
Trimëria e djaloshit që duke rezikuar jeten e vet ...
Arkiva e postimeve qershor 2012
Më parësori...
Heshtjen e kupton...
Kini frikën e Zotit kudo që jeni
Pranoje mëkatin..
Ku përdoret permanganati i kaliumit si dhe tretsir...
Si fitohet hidroksidi i manganit dhe shëno reaksio...
Cilat janë oksidet më të rëndësishme të Manganit ?...
Mangani me çfarë numra oksidues formon komponime d...
Cilat janë vetitë fizike dhe kimike të manganit?
Si fitohet mangani ?
A e feston mevludin ai qe pretendon se eshte prej ...
Tmerr
Pikëkalimi i trajtësuar në digëkalim
Shkaku: shpejtësia!
Mësojini fëmijët tuaj si të...
Askush nuk do të jetë i shpëtuar...
Nëse errësira e mëkatëve ka kapluar zemrën tënde
Lakmia ndaj kësaj bote...
DHËNJA E LËMOSHËS NGJALLË DASHURINË
Zemra e pastër...
Momentet e dorëzimit të shpirtit
Mirë kishte qenë që të propozohet një ligj...
Sikur të kishin qenë kështu të vendosur në luftë
Falja e gjaqeve në vendet tona
Arkiva e postimeve maj 2012
World Champion of Magic : Yann Frisch - Cabinet de...
5 Years Best Times Of the Red Bull Cliff Diving Wo...
Hong Kong is one of the most amazing cities in the...
Paraqitje e shkurtër e filmit Marvel's Captain Ame...
Lufta kundër padrejtësisë...
Që të duan njerëzit...(2)
Që të duan njerëzit... (1)
Çka është bindja?
Ata që bredhin pas lumturisë së rrejshme
Pikat e shiut dhe lotët
Dynjaja është një det i thellë
Mos merr nga feja vetëm atë që të pëlqen
Asnjëherë zullumi nuk del fitimtar
Murxhitët dhe havarixhët
Të gjithë mendojnë si ta ndryshojnë botën...
Cilat nga cilësitë e njeriut t’i lë, mos t’i marrë...
Kush e lëshon...
Çdo njeri ka një..
Nëse dijetari është firkacak...
Kërkesa më e shëmtuar
Studentët dhe shpirti studentor
Arkiva e postimeve prill 2012
Arkiva e postimeve mars 2012
Arkiva e postimeve shkurt 2012
Arkiva e postimeve janar 2012
Arkiva e Postimeve 2011
Vataj: Isa Mustafa nuk është akademik (Video)
Pse u bë Isa Mustafa akademik ?
Professional solutions and dedicated support
Duhet me ndryshu kete gjendje
Pastrimi në ditën e xhuma...
Çdo lloj gjëje që e godet besimtarin...
Mundësisht askush të mos i thotë EULEX-it...
Sa lehtë e sa vështirë
Vjellja e pasurisë së vjedhur!
Në Kosovë krejt po rriten veç...
Ky është tmerr çdo javë po vritet nga një nxënës n...
Mungesat dhe vrasjet nëpër shkolla
Çfarë shoqërie e degjenerume...
Gjallë mu ndi - Poezi nga Agnesa Mahalla
Mëkatet janë errësirë
Kishte mohuar fejesën dhe martesën...
"Edhe në veten tuaj ka fakte, a nuk shikoni".
Ju u pasuruat, por mos harroni se varfëruat shumë ...
Në mesin e muslimanëve e muslimaneve nuk ka vend.....
Nuk mund të jetë befasi diçka që dihet se do të nd...
Hadith për hidhërimin
Nuk jemi në Zvicër, kishte thënë ajo që një herë n...
Vlera e vesit
Nuk jam poet - Poezi nga Iljasa Salihu
Braktisja e dëshirave...
Problemi i atyre që lexojnë pa fund dhe me shpirt
Celulari dhe Vdekja
Cila vepër është më e mirë zgjatja e kunutit ose z...
Një margaritar për ju... të nderuar miq...
Nuk kam ndëgju akoma ndonjë Musliman...
25.000 miliard rruza të kuqe
Kujtojeni çdo herë se ata që...
Fatkeqsisht më shumë po kemi energji me...
Pak humor....Barcoleta me doktora
Mos i nënçmoni mëkatet e vogla
Tre momente jane me te veshtira per njeriun
Hadith për diturinë
Të varur apo të vrarë prej cigares?
Çka është Injektimi?
Çka është Makro dhe mikroskopia?
Çka është diseksioni?
Shkenca në zhvillimin e saj kalon në dy faza kryes...
Shkarko Lojra dhe Kuize
E vërteta rreth kolegjeve universitare (Universite...
Si është e mundur ta dashuroni prodhimin e atyre q...
Në shenjë solidariteti me...
Nuk do të arrini gradën e devotshmërisë, deri sa t...
Çudi, akoma ka njerëz të cilët mendojnë se...
Prej shenjave që një njeri është i sinqertë...
Deputetët që votuan për dhe kundër....
A ka dikund një kryeministër të tillë?!
Një hadith për vdekjen...
Nuk ka varfëri më të ashpër se...
Është për t'u habitur me punën e besimtarit...
Një njeri i thotë Hasan el Basriut, se filani të k...
Mos u bën shok përveç se me besimtarin, sepse...
Kujdes nga shpenzimi i kohës
Përgatitu mirë për ditën kur...
Personi që urdhëroi rrënimin e Xhamisë në Prishtin...
Të qeshurat në luftë: Ja si tallen me snajperistët...
Fisnik Ismaili: Kryeministri Thaçi është “farë e f...

Tjerat postime

1 Prilli (1) 1 qershori (2) 10 (1) 17 shkurti (7) 28 nentori (7) 28 Nëntori (2) 5 (1) 7 (6) 7 marsi (7) 8 (1) 8 marsi (5) 9 (1) Abanozi (1) Abasidët (1) Abazoni (1) Abdesi (1) Abdylazis Islami (1) Abetarja (3) Ablacioni (1) Abrazioni (1) Abscesi (1) Absent radial pulse (1) Abshisa (1) Absolventi (1) Absorbentët (1) Absorbimi (2) Acari (1) ACE inhibitors (2) Acetoni (1) Acidet (1) Acidet biliare (1) Acidet yndyrore (2) Acidi askorbik (1) Acidi borik (1) Acidi folik (6) Acidi laktik (1) Acidi nikotinik (1) Acidi nitrik (2) Acidi parinarik (1) Acidi piruvik (1) Acidofil (1) Acute mitral regurgitation (1) Acute pericarditis (2) Adaptimi (1) Adelina Mamaqi (4) Adem Gajtani (2) Adem Jashari (3) Adem Ramadani (2) Adenohipofiza (1) Adeti (1) Adoleshenca (1) Adolf Hitler (1) Adoptimi (1) Adrenalina (1) Adresa (32) Adsense (3) Aerob (1) Aeroplani (1) Afarizmi (1) Afazia (2) Afazia motorike (1) Afazia përçuese (1) Afazia senzorike (1) Afekti (1) Afërdita (2) Afonia (1) Aforizma (3) Afrika (2) Afta (1) Afёrdita (1) Ag Apolloni (3) AgBiMed (1) Agjentët ekonomik (1) Agjentët infektivë (1) Agjerimi (6) Agjërimi (2) Agnesa Mahalla (6) Agnozioni (1) Agon Bislimi (7) Agrafia (1) Ahireti (1) Ahmedizmi (1) AIDS (11) Ajri (3) Akarcidet (1) AKI (3) Akilia (1) Akiloza (1) Aknemia (1) Aknet (2) Akomia (1) Akondroplazia (1) Akor (1) Akorea (1) Akoria (1) Akralis (1) Akranestezia (1) Akrastezia (1) Akrepi (1) Akromatizmi (1) Akromatociti (1) Akromatopsia (1) Akromatoza (1) Aksidentet e trafikut (3) Aksidenti (1) Aktinidet (1) Aktori (1) Aktrimi (1) Akulli (1) Akullorja (1) Akupunktura (1) Albatros Rexhaj (1) Albatrosi (3) Alber Kamy (1) Albin Kurti (1) Albumina (1) Aldosteroni (1) Alegoria (2) Alergjeni (1) Alergjia (2) Alergologjia (1) Alfabeti (1) Alfentanili (1) Algat (1) Algat blu te gjelbra (2) Algoritmi (1) Ali Asllani (2) Ali Pasha (1) Ali Podrimja (4) Aliazhet e hekurit (3) Aliazhi (1) Alibia (1) Alienët (2) Aliteracioni (1) Alkoolet (1) Allahu (2) Almedin Ejupi (2) Alpet Shqiptare (1) Alpha-blockers (1) Alternatori (1) Altin Cekodhima (1) Altruizmi (3) Alveolet (1) Ambasada (2) Ambulatory blood pressure recording (1) Amerika Jugore (2) Amerika Veriore (2) Amilaza (1) Amiloidoza (2) Amin (1) Aminat biogjene (1) Aminoacidet (2) Amoniaku (1) Amplituda (1) Amputacioni (1) Anafaza (1) Anafillaksa (1) Anafora (1) Analiza (11) Analiza dhe komenti i poezisë ''Albatrosi'' të Sharl Bodlerit (1) Analiza e dramës ''Cuca e maleve'' (1) Analiza e dramës ''Emira'' (2) Analiza e dramës ''Gof'' (1) Analiza e dramës ''Varri i qyqes'' (1) Analiza e komedisë ''Bretkosat'' (1) Analiza e komedisë ''Shumë zhurmë për asgjë'' (1) Analiza e komedisë ''Zogjtë'' (1) Analiza e novelës ''Plaku dhe deti'' (1) Analiza e poemës '' Çajld Haroldi'' (1) Analiza e poemës '' Erveheja'' (1) Analiza e poemës '' Liria'' (1) Analiza e poemës '' Scodra'' (1) Analiza e poemës '' Serafina Topia'' (1) Analiza e poemës ''Andrra e jetës Zoga'' (1) Analiza e poemës ''Bukuria'' (1) Analiza e poemës ''Eneida'' (1) Analiza e poemës ''Garda Krutane'' (1) Analiza e poemës ''I tretuni'' (1) Analiza e poemës ''Iliada'' (1) Analiza e poemës ''Kënga e Sprasme e Balës'' (1) Analiza e poemës ''Lissus'' (1) Analiza e poemës ''Odisea'' (1) Analiza e poemës ''Te dheu i huaj'' (1) Analiza e poemës ''Vaji i bylbylit'' (1) Analiza e poemës Bagëti e Bujqësi'' (1) Analiza e poezisë ''Paraja'' të Hasan Zyko Kamberit (1) Analiza e poezisë së Ali Podrimjes (1) Analiza e poezisë së Azem Shkrelit (1) Analiza e poezisë së Din Mehmetit (1) Analiza e poezisë së Pablo Nerudës (1) Analiza e romanit '' Bardha e Temalit'' (1) Analiza e romanit '' Dikush më buzëqeshte'' (1) Analiza e romanit '' I huaji'' (1) Analiza e romanit '' Lufta dhe paqja'' (1) Analiza e romanit '' Xha Gorio'' (1) Analiza e romanit ''Don Kishoti'' - Miguel Servantes (1) Analiza e romanit ''Era dhe Lisi'' (1) Analiza e romanit ''Gjenerali i ushtrisë së vdekur'' (1) Analiza e romanit ''Karvani i bardhë'' (1) Analiza e romanit ''Kështjella'' (1) Analiza e romanit ''Kronikë në gur'' (2) Analiza e romanit ''Lumi i vdekur'' (1) Analiza e romanit ''Njeriu me top'' (1) Analiza e romanit ''Oh'' (1) Analiza e romanit ''Para Agimit'' (1) Analiza e romanit ''Përsëri në këmbë'' (1) Analiza e romanit ''Piramida'' (1) Analiza e romanit ''Rruga e shtëpisë sime'' (1) Analiza e romanit ''Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo'' (1) Analiza e romanit ''Viti i mbrapshtë'' (1) Analiza e tragjedisë ''Hamleti'' - William Shakespeare (1) Analiza e tragjedisë ''Mbreti Lir'' (1) Analiza e tragjedisë ''Persët'' (1) Analiza e tregimit ''Kukulla të ngrira'' (1) Analiza e veprave të Ali Podrimjes (1) Analiza e veprave të Anton Pashkut (1) Analiza e veprave të Sharl Bodlerit (1) Analiza e veprës '' Prometeu i mbërthyer'' (2) Analiza e veprës ''Epi i Gilgameshit'' (1) Analiza e veprës ''Komedia Hyjnore'' (1) Analiza e veprës ''Shqipëria Çka qenë (1) Analiza e veprës ''Vdekja më vjen prej syve të tillë'' (1) Analiza e veprës ''Zani i zemrës'' (1) Analiza letrare (155) Analizatoret (1) Anamorava (1) Anasarka (1) Anatoksina (1) Anatomia (128) Anatomia patologjike (5) Anatria (1) Andon Zako Çajupi (7) Androgjenet (1) Andromeda (1) Andrra e jetës Zoga (1) Anekdota (2) Anekdotat (2) Anemia (1) Anemia mikrocitare hipokrome (1) Anemia pernicioze (1) Anesteziologjia (19) Aneurizma (1) Angina pectoris (10) Angina pektoris (1) Angiografia cerebrale (1) Angioplasty (1) Anijet (1) Anijet kozmike (1) Animacione (1) Animizmi (1) Anionet (2) Anketa (1) Ankthi (1) Anomalia (1) Anomalite e refraktimit (4) Anomaloskopi (1) Antarktida (2) Antibiotikët (1) Antibioza (1) Anticoagulants (1) Antidiabetiket oral (2) Antidiaroikët (1) Antidot (1) Antiemetikët (1) Antigjenet (3) Antioksidant (1) Antisepsa (1) Antisteriliteti (1) Antiteza (2) Antitrupat (2) Anton Pashku (6) Anton Santori (1) Antonimet (1) Antraksi (1) Antropometria (1) Antroponoza (1) Antropozoonoza (1) Anuria (1) Anza e Henleut (2) Aortic and mitral valve disease (1) Aortic coarctation (2) Aortic regurgitation (2) Aortic sclerosis (1) Aortic stenosis (6) Aparatet e anijeve kozmike (1) Aparatet elektrotermike (1) Aparati jukstaglomerular (1) Apele per ndihme (1) Apex beat (1) Apnea (1) Apoptoza (1) Apostrofa (1) Apraksia (4) Arabët (2) Argëtimi (1) Ari (1) Aristoteli (1) Aristrokracia (1) Ariu (2) Arkiva (30) Aroma (1) Arseniku (1) Arshi (1) Arsimi (2) Arsimimi shëndetësor (1) Arteria (1) Arterioskleroza (3) Artikulacioni (1) Artiola (1) Asdreni (5) Asepsa (1) Ashensori (1) Asidenti (2) Asonaca (1) Aspergilloza (1) Astenosfera (1) Asteroidi (1) Astigmatizmi (1) Astrit Lulushi (1) Atdheu (3) Ateizmi (1) Atelektaza (2) Ateromatoza (1) Ateroskleroza (4) Atmosfera (2) Atomet (4) Atomi (3) Atrial fibrillation (7) Atrial septal defect (7) Atrofia (3) Atrofia e bulbusit (1) Australia (2) Austria (1) Autizmi (7) Autobiografia (1) Autobusi (1) Autochthonous (1) Autoimuniteti (1) Autokracia (1) Automobili (1) Autopsia (2) Autosaldues (1) Autoshkolla (21) Autovaksina (1) Avaz (1) Avirulenca (1) Avni Tafili (17) Avulli (1) Azia (2) Baba (3) Bacterial endocarditis (3) Bagëti e bujqësi (4) Bajram Curri (1) Bajrami (1) Bakri (11) Bakteremia (1) Bakteret (7) Balanitis (1) Balena (1) Baleti (1) Balistika (2) Balistika e jashtme (1) Balistika kriminalistike (1) Ballkani (1) Balloon valvuloplasty (1) Bankat (1) Banori dhe shpresa e tij (1) Barcoleta (6) Bari (1) Barnat (7) Barnat antikanceroze (1) Barnat ekpektorante (1) Barnat kundër motilitetit (1) Barnat kunder ulqeres peptike (1) Barnat kunder vjelljes (1) Bashkëtingëlloret (1) Bashkëtinglloret (1) Bashkia (1) Bebeza (2) Bedri Dedja (1) Beduinët (1) Behgjet Pacolli (1) Bekir Halimi (24) Bërrylat (1) Bërthama (2) Besa - Besë (1) Besa e Konstandinit (1) Besim Muhadri (1) Besimet monoteiste (1) Besimi (1) Beta-blockers (1) Biandria (2) Bibliografia (1) Bicikleta (1) Bifurkacioni (1) Big Bangu (1) Bigamia (2) Bilal Golemi (1) Bilal Xhaferri (1) Bimet (1) Bimët e gjelbra (1) Biocenoza (1) Biocenozat (1) Biofizika (1) Biografia (82) Biokimia (45) Biokimia klinike (1) Biologji test (192) Biologjia (46) Biologjia molekulare (2) Bioprosthetic valve (1) Biosfera (1) Biosistematika (1) Biotopet (2) Biznesi (1) Bjeshkët e Nemuna (1) Blalock-Taussig shunt (1) Blej (3) Bleta (2) Bllokatoret e receptoreve H2 histaminike (1) Bodrumi (1) Bomba atomike (1) Bomba me hidrogjen (1) Bora (4) Borgjezi fisnik (1) Borgjezia (1) Borxhi (1) Bradikardia (1) Bregdeti (1) Brenga (1) Breshka (1) Bretkosa (2) Brikenë Meha (1) Bronkiolet (1) Bronkopneumonia (1) Brucelloza (2) Budizmi (1) Bufi (1) Bujku (1) Bukuria (1) Bukuroshja e Fjetur (1) Buqja (1) Burimi i infeksionit (1) c (1) Ç’u Mbush Mali (1) Çajld Haroldi (1) Calcium channel blockers (1) Calor (1) Çamëria (1) Cardiac defibrillators (1) Cardiology (74) Çarls Dikens (1) Carotid artery pulsations (1) CEFTA (1) Çeliku (2) Celuliti i orbites (1) Celuloza (3) Centralet elektrike (2) Çështë dhe Çdo të bëhet'' (1) CGI animation (1) Chest pain (1) Choki (1) Choroidal neovascularization (1) Chronic mitral regurgitation (1) Chronotropic incompetence (1) Ciankobalamina (1) Cigarja (1) Cikli kardiak (1) Cikli pentozik (1) Cikloni (1) Ciklopegjiket (1) Cilësia (1) Cirroza (6) Ciruset (1) Citati (1) Citoliza (1) Citoplazma (3) Çka është Seuli? (1) Coarctation of aorta (2) Collapsing pulse (1) Complications of infective endocarditis (1) Complications of prosthetic valves (1) Congenital heart diseases (1) Constrictive pericarditis (4) Continuous murmurs (1) Copat e huaja (2) Copat e huaja intrabulbare (4) Copat e huaja metalike ne korne (1) Copat e huaja ne korne (2) Cor bovinum (1) Corpus callosum (3) Corpus uteri (1) Cuca e maleve (2) Cunami (1) Cyanosis (1) Daja (1) Dakriocistiti (4) Dakriocistiti akut flegmonoz (2) Daktiloskopia (3) Dallendyshet (2) Daltonizmi (1) Daniel Defo (1) Dante Aligeri (3) Dante Aligieri (1) Dantroleni (6) Dardha (1) Dashuria (4) Daut Demaku (9) definicione (2) Degradimi (1) Dekameroni (1) Dekanati (1) Dekarboksilimi (1) Dekarboksilimi i aminoacideve (1) Deluzioni (1) Demografia (3) Demokracia (2) Demonet (1) Dendesia (1) Depedikulimi (1) Depresioni (1) Deratizimi (1) Derdhja (1) Dermatologjia (27) Dermatophyta inguinalis (1) Dëshirë e vërtetë e shqiptarëve (1) Dëshmorët (1) Determinantat antigjenike (1) Deti (2) Dextrocardia (1) Dezaminimi (1) Dezinfektimi (1) Dhelpra (1) Dhembet (1) Dhëmbët (1) Dhimitër Xhuvani (1) Diabeti (22) Diagnoza (9) Dialektet (1) Dialektet e gjuhës shqipe (1) Dialekti (1) Dialektizmat (1) Dialog (2) Dialogu (1) Diastolic dysfunction (1) Diateza (1) Dielli (5) Dieta (5) Diftongjet (1) Difuzioni (1) Digital Kosovo (5) Dijet e njerëzve të mëdhenj (1) Dijetaret (1) Diktatura (1) Dikush më buzëqeshte (1) Dimri (6) Din Mehmeti (1) Diseksioni (1) Dispraksia (1) Distilimi (1) Distribuimi (1) Distrofia yndyrore (2) Dita e Xhuma (1) Ditari (1) Dituria (1) Diuretics (1) Diureza (3) Divertikuloza e zorrës së trashë (1) Dizuria (1) Djali (1) Djali Shqiptar (1) Djalli (2) Doket (1) Doktrina e Krishtenë (1) Dokumentet (1) Dollari (1) Dolor (1) Don Kishoti (2) Don Zhuani (1) Dosjet (2) Dozat (1) Dozimi (2) Dr. Agon Bislimi (2) Dr. Driton Ferizi (1) Dr. Gëzim Galiqi (1) Dr. Imri Vishi (1) Drama (5) Dramatika (1) Drejtësia (1) Dreri (1) Dressler's syndrome (1) Drini i Bardhë (1) Drita në zemër (1) Dritëro Agolli (8) Drogat (4) Druri (27) Drusen (1) Dua (53) Duart (1) Ductus arteriosus (1) Duhani (20) Dukuria kimike (2) Durimi (1) Durimi dyfytyrësh (1) Dusk Drive (1) Dyshimi (2) E drejta civile (3) E-Biznesi (1) Earn Money (3) Ebu Hanife (1) Echinococcus granulosus (1) Edema (3) Edema angioneurotike (3) Edema e kornese (1) Edmond de Amiçis (2) Edukata (1) Edukimi sanitar (1) Edukimi shëndetsor (1) Efektet anesore (3) Efikasiteti diagnostik (1) Efikasiteti terapeutik (1) Egzogamia (2) Eideza (1) Eisenmenger complex (1) Eisenmenger syndrome (3) Ejection click (1) Ekologjia (2) Ekonomia (145) Ekonomiksi (3) Eksperimenti (1) Ekstraneti (1) Eksudati (2) Ekzaminimi (4) Ekzfotalmometri (1) Elegjia (2) Elektroencefalografia (1) Elektroforeza (2) Elektrolitët (2) Elektroliza (1) Elektromiografia (1) Elektromotori (1) Elektronegativiteti (1) Elektronet (1) Elementet e bllokut (1) Elementet kalimtare (2) Elementet kimike (1) Elementet Letrare (7) Eliminimi (1) Emancipimi (1) Emancipimi i femrës (1) Emanetu Feridetun (1) Embolia (4) Embolia e arteries qendrore te retines (3) Embolusi (1) Embrioni (2) Emfizema (1) Emfizema subkutane (1) Eminem (1) Emra Shqip (2) Emrat (1) Emrat abstraktë (2) Emrat e përgjithshëm (3) Emrat e përveçëm (3) Emrat konkretë (2) Emri (11) Emri i përgjithshëm (1) Emri i përveçëm (1) Ena e gjakut (1) Encefalopatia (1) Endemia (1) Enderr (2) Enderrat (14) Endocarditis (1) Endogamia (2) Endokrinologjia (1) Endometriumi (2) Endotendineum (1) Eneida (1) Energjia (4) Enët e gjakut (1) Enflurani (3) Enis Presheva (1) Enkelejd Lamaj (1) Entropia (1) Enukleacioni i syrit (2) Enumeracioni (1) Enver Gjergjqeku (1) Enver Robelli (1) Enzimet (2) Epanastrofea (1) Epi i Gilgameshit (2) Epidemia (1) Epidemiologjia (22) Epiderma (1) Epidermophytia inguinalis (1) Epiglotisi (1) Epika (1) Epilepsia (5) Epiteli (3) Epiteli shumeshtresor i sheshte (2) Epitendineum (1) Epiteti (1) Epithalamus (1) Epitopet (1) Epoka (1) Epshet. Uria (1) Epshi (1) Eqrem Çabej (1) Era (2) Eradikimi (1) Erb's point (1) Eritroblastoza fetale (3) Eritrocitet (5) Ernest Hemingway (1) Ernest Koliqi (1) Ernesto Sabato (1) Erozioni (1) Erozioni i kornese (3) Ersilja Çeli (4) Ervehaja (1) Esad Mekuli (2) Esat Stavileci (1) Ese (127) Ese per 17 shkurtin (1) Ese per 28 nentorin (2) Ese per 8 marsin (1) Ese per Arsimin (1) Ese per atdheun (2) Ese per dashuri (1) Ese për dashurinë (2) Ese per dimrin (1) Ese per durimin (1) Ese per familjen (2) Ese per femijet (2) Ese per leximin (2) Ese per librin (2) Ese për nënën (1) Ese per pranveren (5) Ese për pushimet verore (1) Ese per pushtetin (1) Ese per shkollen (1) Ese per shokun (1) Ese per veren (1) Eseja (1) Eshtrat (2) Eskili (2) Essay (8) Estrogjenet (1) Estrogjeni (3) Ethet (2) Ethet hemorragjike Krime-Kongo (7) Etika (1) Etika Islame (1) Etiologjia (25) Etja (1) Etleva Durmishi (1) Etnija (2) Etnografia (1) Eufemizmi (1) Euro (1) Evakuimi (1) Evropa (2) Ezani (3) Ezani më i mrekullueshëm i Bilalit (1) Fabula (10) Facebook (5) Fadil Maloku (3) Fagocitoza (2) Faik Konica (4) Fakte Historike (6) Fakte shkencore (15) Faktoret e rrezikut (2) Fakulteti (1) Falja (1) Falja e namazit (11) Fallot's tetralogy (5) Familja (5) Familja patriarkale (1) Fan Noli (3) Fantazmat (1) Faqe (284) Faqet e institucioneve të Kosovës (1) Faringu (1) Farkëtimi (1) Farmakodinamika (1) Farmakokinetika (1) Farmakologjia (69) Fatet (1) Faton Bislimi (2) Fatos Arapi (2) Fauna (1) Febris continua (1) Febris intermitens (1) Febris recurens (1) Febris remitens (1) Febris undulans (1) Federata Mikroneziane (1) Feja (7) Feja Islame (793) Fejesa (1) Fejzi Bojku (1) Fekonditeti (1) Fëmija (1) Femijet (2) Femra (4) Femrat (1) Fenilketonuria (2) Fenotipi (1) Feokromocitoma (1) Ferizaj (1) Fertiliteti (1) Festa e shkollës (1) Fetishizmi (1) Fetva (1) Figura e krahasimit (2) Figurat Letrare (41) Fijet asociative (1) Filip Shiroka (4) Filma (46) Filma me titra shqip (7) Filmi (10) Filmofil Group (1) Filtrimi (1) Filtrimi glomerular (1) Fimoza (1) Firma (2) Fisi (1) Fisnik Ismaili (1) Fistula (1) Fitim Uka (1) Fito leke (5) Fito Para (11) Fito trafik (1) Fizika (7) Fizika Kuantike (1) Fiziologjia (83) Fiziologjia Patologjike (73) Fjala (2) Fjale te urta (10) Fjalë të urta (1) Fjale te urta Islame (2) Fjale te urta per ambicjen (1) Fjale te urta per besimin (1) Fjale te urta per vellaun (1) Fjale te urta per vullnetin (1) Fjale te urta per zhgenjimin (1) Fjalët e parme (1) Fjalët e përbëra (1) Fjalët e qiririt (2) Fjalët e urta (3) Fjalët jo të parme (1) Fjali të përbëra me bashkërenditje veçuese (1) Fjalia (7) Fjalia dëftore (2) Fjalia dëshirore (2) Fjalia e përbërë (7) Fjalia e thjeshtë (1) Fjalia nxitëse (2) Fjalia pyetëse (2) Fjalia thirrmore (1) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje (5) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje kundërshtuese (1) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje përmbyllëse (1) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje veçuese (1) Fjalitë e përbëra me nënrenditje (1) Fjalor (3) Fjalor Anglisht Shqip (2) Fjalor shqip arabisht (1) Fjalori (96) Fjalori frengjisht shqip (1) Flagranca (1) Flamuri (3) Flavoproteinat (1) Flebiti (1) Flegmona (2) Flegmona e kapakeve (1) Flegmona e orbites (4) Flora (1) Flora Brovina (4) Fluoresceina (1) Fluori (1) Flutura (1) Fluturaket (1) Fluturimet ne hapesire (1) Fobia (3) Folja (6) Folklori (1) Folkodina (1) Fonema (1) Fonemat (1) Fonetika (1) Fonologjia (1) Forca e frenimit ne rrota (1) Forma (1) Format farmaceutike (2) Formatizimi i kompjuterit (1) Formula strukturore (1) Forumi i Te Rinjve Muslimane (3) Fosfori (1) Fosilet (2) Foto (63) Fotokoagulimi me laser (1) Fragment (1) Fragmente (1) Franca (1) Françesko Petrarka (1) Frekuenca (1) Frekuenca e punes se zemres (1) Frenat me disk (1) Fridrih Niçe (1) Fridrih Shiler (1) Friedreich's ataxia (1) Frutat (1) Frymëmarrja indore (2) Fshatari (1) Fumigacioni (1) Fun (4) Functio laesa (1) Fundusi i syrit (1) Funksioni (10) Fuqia (1) Fusha kortikale motorike e të folurit (1) Fusha leksikore (1) Fusha magnetike (1) Fusha primare motorike (1) Fusha vizive (2) Fusnota (1) Futbolli (1) Fyell' i Bariut (1) Gabriel Garsia Markez (1) Galaktika (1) Gallavardin phenomenon (1) Gallbladder (1) Gamaglobulinat (1) Gangrena (2) Gaqo Bushaka (1) Garda Krutane (1) Gaspër Pali (1) Gastriti (2) Gastrulimi (1) Gavril Dara (1) Gavril Dara i Riu (1) Gazeta (1) Gazetari (2) Gazrat (1) Gezim Kelmendi (7) Gëzim Kelmendi (1) Gihti (1) Gingivostomatiti herpetik (1) Giza (2) Gjahu (1) Gjakderdhja (5) Gjaku (19) Gjarpëri (1) Gjedhi (1) Gjëegjëzat (1) Gjendja flagrante (1) Gjendja urgjente (1) Gjenerale (45) Gjenerali i ushtrise se vdekur (2) Gjenet (8) Gjenetika (1) Gjeni (1) Gjenotipi (1) Gjeografi (82) Gjeografi test (161) Gjeravica (2) Gjergj Fishta (2) Gjinekologjia (15) Gjinia (1) Gjinia asjanëse e emrit (1) Gjinia dramatike (1) Gjinia e emrit (1) Gjinia epike (1) Gjinia lirike (1) Gjirafa (1) Gjitaret (1) Gjitarët (1) Gjithësia (2) Gjon Buzuku (1) Gjuha (4) Gjuha angleze (1) Gjuha arabe (1) Gjuha artistike (1) Gjuha dhe Letersia (2) Gjuha e folur (1) Gjuha e shkruar (1) Gjuha gjermane (48) Gjuha italiane (1) Gjuha jonë (2) Gjuha Shqipe (253) Gjuhë dhe letërsi (4) Gjuhë shqipe dhe Letërsi (60) Gjumi (3) Gjykata (1) Gjykimi (1) Gjyshja (2) Glaukoma (19) Glaukoma kongjenitale (1) Glaukoma neovaskulare (4) Glicerina (1) Glomeruli renal (2) Glomerulonefriti (1) Glukoza (3) Goca e detit (1) Goja (1) Gomari (1) Gostia (1) Gradacioni (1) Gramatika (27) Granulocitet (1) Granulomes sifilitike (1) Gripi (6) Grupe (2) Grupet e zanoreve (1) Grupet shoqërore (1) Grupi i gjakut (1) Guljelmo Markoni (1) Gunga (1) Gurët e Kilit (1) Guri i Bardhë (1) Gus (1) Gusha endemike (1) HAARP (1) Hadithe (120) Hadithe per diten e Xhuma (1) Hadithe per vdekjen (1) Hajla (1) Hakeri (1) Haki Stërmilli (1) Halazioni (1) Halid El-Beker (1) Halil Xani (1) Halucinacionet (2) Hamleti (2) Haptenet (1) Haqif Ibrahimi (2) Hartim per librin (1) Hartim per pranveren (2) Hartim per shokun (1) Hartime (54) Hartime Ese per pavaresine (2) Hartime per leximin (1) Hasan El-Basriu (3) Hasan Prishtina (1) Hasan Zyko Kamberi (1) Havarixhet (1) Head lice (2) Heart sound (2) Heart transplantation (1) Hekuri (7) Helicobacter pylori (1) Helikazat (1) Helminet (1) Hematologjia (2) Hematoma (1) Hematoma epidurale (1) Hematoma retrobulbare (1) Hematoma subdurale (1) Hematoma traumatike e kapakeve (1) Hemiplegia (1) Hemoftalmusi (2) Hemoglobina (1) Hemokultura (1) Hemoliza (1) Hemoragjia (2) Hemorragjia subarahinoidale (1) Hemostaza (1) Hëna (2) Heparin (1) Hepatitet (1) Hepatiti B (1) Hepatojugular reflux (1) Hermann Hesse (1) Hernia inguinale (1) Herpesi Labial (1) Hidrocefalusi (1) Hidrocentralet (1) Hidrogjeni (1) Hidroliza (1) Hifema (9) Hifema traumatike (1) Hijalinoza (2) Hil Mosi (2) Himni (1) Himni i Flamurit (1) Hiperbola (4) Hiperemia (1) Hiperemia aktive (1) Hiperemia pasive (1) Hipermetropia (2) Hiperplazia (1) Hipertensioni arterial (3) Hipertermia (1) Hipertermia malinje (1) Hipertrofia (3) Hipervitaminoza (1) Hipervitaminoza D (1) Hipoalbuminemia (1) Hipofiza (2) Hipoglikemia (1) Hipokriti (1) Hipokrizia (1) Hipoksia (1) Hipostenuria (1) Hipotalamusi (3) Hipotensioni arterial (1) Hipotermia (1) Hipoteza (1) Hipovitaminoza A (1) Hipovitaminoza C (1) Hipovitaminozat (1) Histamina (2) Histologjia (68) Histoplazmoza (1) Historia (71) Historia e Skënderbeut (1) Hivi (9) Hixhame (1) Holiday heart syndrome (1) Holografia (1) Holt-Oram syndrome (1) Homeostaza (2) Homeri (3) Homonimet (2) Honore de Balzak (2) Hordeolumi (1) Hormonet (3) Horoskopi (1) Hosting (1) Humanizmi (2) Humbja akute e te parit (1) Humbja e peshes (1) Humbja e te pamurit (1) Humor (30) Hurmet (1) Hutbeja lamtumirëse e Pejgamberit a.s (1) Hypertension (8) Hypertrophic cardiomyopathy (4) Hypospadia (1) I dashuri atdhe (1) I huaji (1) I sëmuri imagjinar (1) I tretuni (1) Ibën Abasi (1) Ibën Kajimi (1) Ibrahim Rugova (2) Ideja e veprёs letrare (1) Iftari (1) Ilaçet (1) Ilahi (2) Iliada (2) Iljasa Salihu (19) Iluminati (1) Imam Ibn Kajimi (2) Imam Shafiu (1) Imigrimi (2) Immanuel Kant (1) Imri Vishi (3) Imuniteti (4) Imuniteti humoral (1) Imuniteti i fituar (1) Imuniteti i lindur (1) Imuniteti jospecifik (1) Imunodeficienca (1) Imunogjenet (2) Imunologjia (13) Imunosupresoret (1) Incesti (1) Indet (3) Indet e buta (1) Indet e thella (1) Indi (1) Indi kercor (1) Indi kockor (1) Indi nënlëkuror (1) Indi nervor (1) Indications (2) Indications for valve replacement (1) Indikacionet (8) Individi (1) Induksioni magnetik (1) Infarkti (7) Infarkti miokardial (1) Infective endocarditis (4) Infeksioni (5) Infeksioni intrabulbar (1) Infeksioni kriptogjen (1) Infertiliteti (1) Inflamacioni (12) Informacionet (1) Informata (2829) Informatat (2) Informatika (59) information (63) Inhalimi (1) Inhibitoret e pompes proteinike (1) Injektimi (1) Inkubacioni (2) Insuficienca (1) Insuficienca e zemrës (1) Insuficienca hepatike (1) Insuficienca kronike renale (1) Insuficienca renale (1) Insula (1) Insulina (3) Insulti cerebral (1) Integumenti (1) Internal Medicine (208) Interneti (8) Internimi (1) Intervista (1) Intonacioni (1) Intraneti (1) Intubimi (1) Inversioni (1) Investimet (1) Irfan Jahiu (2) Irfan Salihu (10) Iridocikliti (6) Iridocikliti fibrinopurulent (1) Iridocikliti hipertenziv (1) Iridocikliti serofibrinoz (1) Iridocikliti seroz (1) Iridodializa (1) Iriqi (1) Irisi (1) Ironia (1) Islami (8) Islamizmi (1) Ismail Kadare (27) Ismail Qemali (1) Italia (1) Izopreni (1) Izostenuria (1) Izraeli (1) Jakov Xoxa (3) Jakup Hasipi (1) Jakup Krasniqi (1) Jejunumi (1) Jerusalemi (1) Jeta (5) Jeta e Profetit Muhamed a.s (1) Jeta e re (1) Jeta e varrit (1) Jeta pas vdekjes (2) Jetmir Jakupi (1) Jodidet (1) Jonet (4) Jonet e Ca (1) Josip Rela (1) Judaizmi (1) Jugular pulse (1) Jugular venous pulsations (3) Jupiteri (1) Juvenila (1) Kaçaniku (1) Kadmiumi (2) Kafeneja jonë (1) Kafka (1) Kaheksia (1) Kalcifikimi (1) Kalciumi (2) Kalifati Arab (1) Kaliumi (1) Kallëzimi popullor (1) Kallezuesi (1) Kallëzuesi (3) Kallëzuesori (1) Kamera (1) Kanali inguinal (1) Kanceri (4) Kanella (1) Kanioni (1) Kapaciteti vital (1) Kapsula e Bowmanit (1) Karakteri (1) Karbohidratet (1) Karboksilaza (1) Karburanti (2) Karcinoma (1) Kardiologjia (3) Karl Marx (1) Kartagener's syndrome (1) Kasta (1) Katarakta traumatike (1) Katarakti (2) Katekolaminat (1) Kationet (1) Kënaqësia (1) Kënga e mjellmës (1) Këngët e mbrëmjes (1) Këngët kreshnike (1) Keratitet (6) Keratometri (1) Kercat e laringut (1) Kerci (1) Kerci hialin (2) Kërkesa (2) Kërkesa postimesh nga vizitorët (1) Kërpudhat (1) Keshilla (187) Këshilla (194) Keshilla Islame (114) Keshilla Mjekesore (6) Keshilla Shendetesore (2) Këshillat e Llukmanit a.s (1) Kështjella (1) Ketoacidoza (1) Kim Mehmeti (1) Kimi (2) Kimia (27) Kinetozat (1) Kinina (1) Kirurgjia (35) Kitina (1) Klasicizmi (1) Klasicizmi francez (1) Klishe (1) Klizmat (1) Klorpropramidi (1) Kloruri i natriumit (1) Koaguli postmortal (1) Koagulimi (1) Kobalti (3) Kocka kompakte (1) Kockat (4) Kodi gjenetik (1) Kodi i Balave (1) Kognicioni (1) Koha (2) Koilonychia (1) Kokarboksilaza (1) Kolagjeni (2) Kolë Jakova (1) Kolera (4) Kolesteroli (5) Kollitja (1) Koma (2) Kombësia (1) Kombi (4) Komedia (3) Komedia Hyjnore (3) Komensalizmi (1) Komente (3) Komente letrare (24) Komente për poezi (16) Komentimi i ëndrrave (73) Komocionet (1) Kompetenca (1) Kompjuteri (1) Komplementi (2) Komplikimet (2) Komploti (1) Komponimet Helate (1) Komponimet kimike (1) Komponimet komplekse (5) Kompozicioni (3) Komuna (1) Komunikacioni rrugor (1) Komunikimi (3) Koncepti (1) Kondrocitet (1) Konflikti (1) Konflikti i Edipit (1) Kongresi i Alfabetit të gjuhës (1) Konina (1) Konjugimi (1) Konjuktiva (2) Konjuktiviti (4) Konjunktiva (1) Konjunktiva e fornikseve (1) Konjunktiva e kapakëve (1) Konjunktivi kronik (1) Konjunktiviti (3) Konjunktiviti alergjik (1) Konjunktiviti bakterial (3) Konjunktiviti epidemik (1) Konjunktiviti kronik (1) Konjunktiviti neonatal (1) Konjunktiviti vernal (2) Konstipacioni (1) Konstitucioni (4) Konsumi (1) Kontaksioni izotonik (1) Konteksti (1) Kontinentet (2) Kontinenti (1) Kontraceptivet oral (1) Kontraksionet e muskulit (1) Kontraksioni ekscentrik (1) Kontraksioni izometrik (1) Kontrasti (1) Kontuzioni i bulbusit (2) Kooperativat (1) Kopaoniku (1) Koprraci (2) Korbi (1) Koreografia (1) Korja e trurit te madh (2) Kornea (14) Korpuskuat renale (3) Korrupsioni (1) Korteksi i veshkes (1) Kortikosteroidet (1) Kortizoli (1) Kosova (16) Kostoja (1) Kostoja shtesë (1) Kozmopolitizmi (1) Krahasimi (1) Krahina (1) Krijimi letrar (1) Kriminalistika (92) Krishterimi (1) Kristalet (1) Kristalizimi (1) Kriteret e Harvardit mbi vdekjen (1) Kritika Letrare (67) Kriza tireotoksike (1) Kromatina (1) Kromi (9) Kromozomet (3) Kronika (1) Kronikë në gur (2) Kryefjala (8) Kryeqyteti (10) Ksenofobia (1) Kseroderma (1) Kseroftalmia (1) Kuadri filmik (1) Kufiri etnik (1) Kufiri shtetëror (1) Kuize (18) Kuize nga Autoshkolla (4) Kujdesi (1) Kukulla (1) Kukulla ime (1) Kukulla të ngrira (1) Kultura (2) Kumanova (1) Kunderindikacionet (2) Kundrinori (7) Kundrinori i zhdrejtë (1) Kundrinori i zhdrejtë pa parafjalë (1) Kurani (4) Kurbeti (1) Kurime (2) Kuriozitete (46) Kuriozitete matematikore (1) Kush e solli Doruntinën (1) Kushtetuta (1) Kussmaul's sign (1) Kuvendi (1) Kuvendi i Arbërit (1) Laboratori i kimisë (1) Lahuta e Malcisë (1) Lajme (75) Lajmi (1) Lakimi (2) Lakimi i mbiemrit (1) Lakuriqi (1) Lamelat kockore (1) Lantanidet (1) Laparoskopia (1) Lapidari (1) Laringu (4) Lasgush Poradeci (3) Laura Fazliu (1) Laureta Gashi (11) Left ventricular systolic dysfunction (1) Legjenda (3) Leksikologjia (1) Leksiku (1) Lëkura (2) Lendimet kimike te syrit (3) Lendimet perforative (8) Lëngu brendaqelizor (1) Lengu cerebrospinal (8) Lengu trunoshpinor (8) Lëngun jashtëqelizor (1) Leo Tolstoy (2) Leomioma (1) Lepuri (4) Letargjia (1) Letersia (53) Letërsia (3) Letërsia arkaike (1) Letërsia greke (1) Letersia shqipe (2) Letra (1) Letra dashurie (1) Leukocitet (2) Leukoplastet (1) Levine's sign (1) Levirati (2) Levizja (1) Leximi (1) Lezionet paraneoplastike (1) Li-Fi (1) Libra (4) Libra shqip (14) Libraria (1) Libri (5) Libri i Autoshkollës (1) Lidheza (1) Lidhëzat (2) Lidhja (3) Lidhja e Kombeve (1) Lidhja e Prizrenit (1) Lidhja kovalente (1) Lidhjet kimike (2) Lidokaina (1) Ligatura e Stianusit (1) Ligjerata e drejte (1) Ligjërata e zhdrejtë (1) Ligjerata islame (1) Ligjet (1) Ligji i Arkimedit (1) Ligji i efektit (1) Ligji i Faradeit (1) Ligji i Paskalit (1) Ligji periodik (1) Likuiditeti (1) Limanet detare (1) Limfa (1) Limfocitet (1) Limfogranulatoza (1) Lindje (5) Lipaza (1) Liria (1) Lirika (1) Lissus (1) Litenshtajni (1) Litiumi (1) Litosfera (1) Litota (2) Liver (3) Llava (1) Llojet e kundrinorit (1) Llojet e transportit (1) Llojet e transportit tokesor (1) Llokman Hoxha (2) Lobi i veshkes (1) Lobusi renal (1) Lodhja (1) Logjika (1) Logo (1) Logopedia (7) Lojna (34) Lojra (4) Lokomotiva (1) Loni Papa (2) Lopa (1) Luan Starova (1) Luani (4) Luani dhe miu (1) Lufta (1) Lufta e Ftohtë (1) Lugaja (1) Lugina (1) Luigj Gurakuqi (1) Lukthi (1) Lule më lule (1) Lulet e verës (1) Luli i vocërr (1) Lulja e kripës (1) Lulzim Susuri (12) Lumi (2) Lumi i vdekur (1) Lumturia (4) Lutembacher syndrome (1) Lutje (46) Lyra (1) Macja (3) Macja në ëndërr (1) Macula densa (1) Maculopathy (1) Madhësit dalëse (1) Madhësit hyrëse (1) Magjia (3) Magjia e dashurisë (1) Magjistaret (3) Magma (1) Magnetofoni (1) Maja e Gjeravicës (1) Majmuni (1) Makbethi (1) Makina (1) Makroekonomia (2) Makroskopia (1) Maksim Gorki (1) Malaria (1) Malet e Koritnikut (1) Malet e Gollakut (1) Malet e Sharrit (1) Malet mollake (1) Mali (1) Mali i Kopaonikut (1) Mali i Rogoznës (1) Malli i atdheut (1) Mallkime (1) Maltusi (1) Mangani (8) Maqedonia (1) Marantic endocarditis (1) Marigona (1) Marihuana (2) Marin Beçikemi (1) Marksi (1) Marksizmi kulturor (1) Marsi (3) Martesa (4) Martin Camaj (1) Masa (1) Masa atomike (1) Maska (1) Matematika (14) Materialet (1) Matriksi jashteqelizor (1) Matriksi kockor (2) Mbaresa (1) Mbaresat nervore (1) Mbeshtjellesi mielin (1) Mbiemri (9) Mbreti (3) Mbreti dhe Buburreci (1) Mbreti Lir (1) Mbroni fëmijët tuaj nga faqet Pornografike (1) Mbulesa (2) Meandrat lumore (1) Mediatoret kimik (1) Medicine (4) Medulla e veshkes (1) Medulla spinalis (1) Mehmedali Hoxha (1) Mehmet Bislimi (1) Mejoza (2) Melanina (5) Melanocitet (4) Mëlçia (2) Melqia (3) Membrana qelizore (2) Mëmëdheu (2) Mendime (118) Mendime Islame (1) Mendimi (1) Mendimi Pozitiv (6) Meningjet (1) Meningjiti (11) Menorragjia (1) Mercedes Benz (1) Merkuri (1) Merxhan Avdyli (1) Mesazh për maturantët (1) Meshari (1) Meshkujt (1) Mesime (6) Mesime nga Biologjia (2) Mesing (1) Meso Anglisht (3) Meso frengjisht (21) Meso Gjermanisht (104) Meso Holandisht (2) Meso Italisht (23) Mëso Italisht (1) Meso Japonisht (2) Meso Kinezisht (2) Meso Portugalisht (2) Mëso shqip (1) Meso Spanjollisht (2) Mesopotamia (2) Mesuesja (7) Mesyshi (1) Meta-analiza (1) Metabolizmi (3) Metafora (2) Metalet (5) Metalina (1) Metalurgjia (1) Metamorfoza (1) Metanoli (1) Metaplazia (1) Metastaza (2) Metathalamusi (1) Meteorologjia (1) Metionina (1) Metoda (1) Metoda historike (1) Metoda komparative (1) Metoda sociometrike (1) Metodat hulumtuese (2) Metonimi (1) Metonomi (1) Metrorragjia (1) Mexhid Yvejsi (2) Mezangiumi (1) Microsoft (2) Midriaza (1) Migjeni (7) Migrena (2) Migrimi (1) Miguel Servantes (1) Mihal Grameno (2) Mikorize (1) Mikrobiologjia (11) Mikroekonomia (1) Mikroorganizmat (2) Mikroskopia (1) Miku (3) Millosh Gjergj Nikolla (1) Mineralet (1) Miologjia (1) Miometriumi (1) Miopia (2) Miqesia (1) Mistere (74) Misticizmi (1) Mistika (1) Misvaku (1) Mitet (1) Miti (1) Mitokondriet (3) Mitologjia (1) Mitoza (1) Mitral regurgitation (4) Mitral stenosis (7) Mitral valve (1) Mitral valve prolapse (4) Mixed aortic lesions (1) Mizantropi (1) Mjekësi (286) Mjekesi familjare (6) Mjekësi fizikale me Rehabilitim (49) Mjekësi test (81) Mjekesia (12) Mjekësia (1) Mjekesia Interne (33) Mjekesia Islame (2) Mjekesia Urgjente (4) Mjekimi (17) Mjerimi (1) Mjetet transportuese (1) Modeli kejnsian (1) Molekula (1) Molieri (6) Molla (1) Mollë e ndaluar (1) Monarkia (1) Monetize your website (1) Monodrama (1) Monogamia (1) Monoksidi i karbonit (1) Monolog (1) Monologu i brendshëm (1) Monsunet (1) Morali (2) Morava e Binçes (1) Morena (2) Morena Taraku (1) Morfolologjia (1) Mortaliteti (3) Moshnimi demografik (1) Moti (1) Motiliteti (1) Motivi (1) Motivi i veprёs letrare (1) Motoneuroni i dytë (1) Motoneuroni periferik (1) Motra (1) Motra ime fisnike (1) Movies (1) Mprehtesia e te parit (1) Muhamed Kyçyku (1) Muhamedi a.s (2) Muhamet Kyçyku (1) Mukoza (1) Multimedia (2) Muri i vajit (1) Muri qelizor (1) Murlani (1) Mushkëritë (5) Muskujt (2) Muskujt e faringut (1) Mutacionet (2) Mutizmi akinetik (1) Muzika (1) Myocardial infarction (6) Mеnаxhimi (1) Nacionalizmi (3) Nacionalizmi klasik (1) Nacionalizmi nënkulturor (1) Nacionalizmi postkolonial (1) Naftalina (1) Nahija (1) Naim Frasheri (4) Naim Frashëri (10) Naim Frashёri (3) Namazi (15) Namazi i istihares (1) Napoleon Bonaparta (1) Napoleon Hill (1) Narcizmi (1) Narkoza (1) Nasa (2) Nata e Kadrit (3) Nata polare (1) Nataliteti (2) Natriumi (3) Natyra (3) Nazmi Rrahmani (2) Ndajfolja (5) Ndajfolja e mënyrës (1) Ndajfolja e sasisë (1) Ndajshtimi (1) Ndarja qelizore (1) Nderi (1) Ndërmarrjet (1) Ndërtesa (1) Ndihma (1) Ndihma e pare (6) Ndjekja (2) Ndjekja në ëndërr (2) Ndjenjat (1) Ndre Mjeda (9) Ndryshoje veten (2) Nefriti kronik (2) Nefrologjia (5) Nefroni (7) Nefroskleroza (3) Nekroza (5) Nekroza e konjuktives (1) Nena (4) Nëna (6) Neoplazma (6) Nepali (1) Nepotizmi (1) Neptuni (1) Nervat (2) Nervat kranial (2) Nervi facialis (1) Nervi trigeminus (2) Nervi trochlearis (1) Neurokirurgjia (2) Neurologjia (35) Neurologjia dhe Psikiatria (83) Neurology (19) Neuronet (2) Neuroni (2) Neurotransmiteri (1) Neurozat (4) Neurozat profesionale (1) Ngacmimet (1) Ngarkesa elektrike (1) Ngërçi (1) Ngjarje (4) Niacina (1) Nikeli (8) Nikola Tesla (1) Nikotina (2) Nikturia (1) Nimfomania (1) Ninulla (1) Nita (1) Nitroglicerina (1) Njëqind vjet vetmi (1) Njerëzit (1) Njeriu (5) Njeriu me top (1) Njesia (1) Njihu me hoxhallarët (1) Njoftimi (3) Nocioni (1) Noksat (1) Nomad (1) Nomadi (1) Noteri (1) Novela (3) Nucleus paraventricularis (1) Nukleotidet (1) Nukleus supraopticus (1) Numerori (2) Numërori (2) Numri atomik (2) Numri i emrave (1) Nxitimi (1) Nyja (1) Nyjëtimi (1) O sa bukuri ka tufa (1) Oaza (1) Obeziteti (1) Objekti i së drejtës civile (1) Objektivat makroekonomike (1) Obstruksioni limfatik (1) Oda e perparme (1) Odisea (2) Oferta (2) Oferta monetare (1) Oftalmia elektrike (3) Oftalmia simpatike (5) Oftalmologjia (166) Okisgjeni (1) Okluzioni i arteries qendrore te retines (4) Oksidet e bakrit (2) Oksidimi (1) Oksidoreduktimi (1) Oksigjeni (1) Oksihemoglobina (1) Oksitocina (1) Oktapodi (1) Olakizuria (1) Oligarkia (1) Oligodendrocitet (1) Oliguria (1) Oliver Twist (2) Ongsono (1) Onkologjia (3) Onomatopea (1) Operacioni (2) Ophthalmia neonatorum (1) Ophthalmology (20) Opinione (407) Ora inteligjente (1) Orbitalet atomike (1) Organelet qelizore (3) Organet e brendshme (1) Organet e frymëmarrjes (1) Organet foljore (1) Organi (2) Organizmat (1) Organizmat autotrofë (1) Organizmi (2) Orgazma (1) Orteku (1) Ortopedia dhe Traumatologjia (22) Oscar (1) Oscar Nominees (4) Osifikimi (1) Osifikimi endezmal (1) Osifikimi enkondral (1) Osmoza (1) Osteoblastet (1) Osteoklastet (1) Osteologjia (2) Osteonet (1) Osteoporoza (1) Otorinolaringologjia (3) Ozoni (1) Pablo Neruda (2) Pagjakësia (1) Palca e zgjatur (1) Palca kurrizore (2) Paleogjeografi (1) Palermo (1) Pankreasi (1) Pansystolic murmur over the precordium (1) Para agimit (1) Paracetamoli (3) Paradoksi (3) Parafimoza (1) Parafjala (3) Parafjalët (1) Paralelizmi figurativ (1) Parandalimi (4) Paranormale (2) Paraplegia (3) Paraplegjia (1) Parashikime (1) Parazitizmi (1) Parenkima (1) Paret (1) Pareza (1) Pareza e nervit trochlearis (1) Paronomazia (1) Parotiti (1) Partia politike (2) Pashko Vasa (1) Pashtriku (1) Pasqyra e të rrëfyemit (1) Pastërtia (1) Pasthirrma (4) Pasthirrmat (1) Pasuria (2) Pasurimi (1) Pathology of retinal detachment (1) Patologjia (115) Pavarësia (5) Pavarësia e Kosovës (3) PDA (1) Pedagogjia (1) Pediatria (1) Pediculosis (1) Pediculosis pubis (1) Pedologjia (1) Pedosfera (1) Pedoskopia (1) Pellagra (1) Pellgu (1) Pëllumbi (1) Pëllumbi i bardhë (1) Pentografi (1) Pepsina (1) Peptidoglikani (1) Për Mëmëdhenë (1) Përcaktori (1) Përceptimi (1) Peremrat (13) Përemrat dëftorë (3) Përemrat e pacaktuar (1) Përemrat lidhorë (3) Përemrat pronorë (1) Përemrat pyetës (3) Përemrat vetorë (1) Përemrat vetvetorë (1) Peremri (2) Përemri (4) Përemri pronor (2) Përemri vetor (1) Përemri vetvetor (1) Pericardium (1) Periflebiti i retines (1) Perifraza (1) Perimetria (1) Perioda (1) Periosti (1) Peristaltika (1) Permanent pacemaker (2) Permanent pacing in bradyarrhythmias (1) Përralla (14) Përrallat (1) Përrallëzat (1) Përsëri në këmbë (1) Përsëritja (1) Pershkrimi (1) Përshkrimi (1) Përshtatja (1) Personaliteti (1) Personazhet (1) Personazhi (1) Personifikimi (3) Përtej largësive (1) Perversioni (1) Pesha atomike (1) Pesha specifike (2) Pesha specifike e urinës (1) Peticioni (1) Petro Marko (5) Pezmatimi (1) Pharmacological treatment (1) Pharmacology (3) Photocoagulation (1) Pika në tru (1) Pikëçuditja (1) Pikëpyetja (1) Pilokarpina (2) Pioglitazoni (1) Piridoksali (1) Piridoksamina (1) Piridoksina (1) Pisha (1) Pjeset e ligjerates (3) Pjesët e ndryshueshme të ligjeratës (2) Pjesët e pandryshueshme të ligjeratës (2) Pjeseza (1) Pjesëza (1) Pjesëzat (2) Pjetër Budi (3) Placenta (2) Plaga lacerokontuzive e kapakeve (1) Plagjiatura (1) Plakja (1) Plaku (1) Plaku dhe deti (1) Planetet (2) Planetët (1) Planeti (1) Pleura (1) Pleuriti (1) Pllaja (1) Ploigjinia (1) Plumbi (9) Plutoni (2) Pluviografi (1) Pneumonia (1) Pneumotoraksi (1) Podagra (1) Podocitet (2) Poema (3) Poema e mjerimit (3) Poezi (293) Poezi dashurie (40) Poezi islame (77) Poezi per 1 qershorin (3) Poezi per 17 shkurtin (1) Poezi per 28 nentorin (5) Poezi për Adem Jasharin (2) Poezi per atdheun (1) Poezi per babain (1) Poezi per baletin (1) Poezi per bibloteken (1) Poezi per bletat (1) Poezi per boren (2) Poezi per dallendyshet (3) Poezi per dashuri (1) Poezi per detin (1) Poezi per dimrin (3) Poezi per diten e pare te shkolles (1) Poezi per elefantin (1) Poezi per femije (1) Poezi per flamurin (1) Poezi per gjyshen (2) Poezi per Kosoven (1) Poezi per kukulla (1) Poezi per lepurushin (1) Poezi per librin (2) Poezi per lirine (1) Poezi per lopen (1) Poezi per lulet (1) Poezi per lypsarin (1) Poezi per Migjenin (1) Poezi per motren (1) Poezi per nenen (2) Poezi per pavaresine e Kosoves (2) Poezi per pranveren (2) Poezi per pushimet dimerore (1) Poezi per Ramazanin (2) Poezi për Serbët (1) Poezi per shiun (1) Poezi per shkollen (2) Poezi per shoqen (1) Poezi per veren (1) Poezi per zogun (1) Poezi Qesharake (1) Poezia (10) Poezia lirike (4) Poezia mediative (1) Poezia patriotike (1) Poezia refleksive (1) Poezia satirike (1) Polakizuria (1) Poliandria (2) Policia (1) Policia Shkencore (1) Policitemia rubra vera (1) Poligamia (3) Polisedenti (2) Politika (1) Poliuria (1) Popullësia (6) Populli (5) Porcine heart valve (2) Porta hyrese (2) Portalet (1) Portet detare (1) Porti (1) Post-MI risk stratification (1) Postcardiotomy syndrome (1) Postime interesante (2) Postimet më të lexuara (1) Postimet sipas kategorive (1) Potenciali elektrik (1) Potenciali i aksionit (3) Potenciali i graduar (1) Potenciali i veprimit (2) Potenciali membranor (2) Pranvera (16) Presbiopia (1) Presja (1) Prilli i thyer (1) Prinzmetal's angina (1) Prizreni (1) Probleme matematikore (1) Procesi epidemik (1) Procesverbali (1) Profillaksa (1) Progestina (1) Programe dhe Libra islame (13) Programe shqip (21) Projekti (1) Prometeu i lidhur (1) Prometeu i mbërthyer (1) Promovimi shëndetësor (1) Propaganda shëndetsore (1) Propedeutika (1) Prostata (1) Prosthetic valve endocarditis (1) Proteinat (6) Protista (1) Protozoet (1) Proverba (4) Proverbat (1) Proza (4) Psikiatria (1) Psikodrama (1) Psikologji (16) Psikoza (4) Psikoza maniako depresive (1) Puferet (1) Pulëbardha (1) Pulmologjia (5) Pulmonary hypertension (6) Pulmonary stenosis (4) Punksioni lumbal (1) Pushteti (2) Pyetja retorike (1) Pyetje (2) Pyetje dhe Pergjigje (2) Pyetje nga Biologjia (3) Pyetje nga Kimia (67) Pyetje nga vizitorët (3) Pyetje-Pergjigje islame (7) Pyetjet retorike (2) Pytje (1) Qafa (1) Qamil Batalli (1) Qarqet e integruara (2) Qarqet e integruara analoge (1) Qarqet e integruara digjitale (1) Qelbi (1) Qeliza (29) Qeliza nervore (3) Qeliza prokariote (2) Qelizat Clara (1) Qelizat e maculae densa (1) Qelizat e Shvanit (1) Qelizat e tubulit proksimal (1) Qelizat jukstaglomerulare (1) Qelizat kaliciforme (1) Qelizat muskulare (1) Qelizat olfaktore (1) Qelizat osteogjene (1) Qendra apneustike (1) Qendra për avancimin e studimeve (1) Qendra pneumotoksike (1) Qengji (1) Qeni (2) Qerbelaja (1) Qershia (2) Qeveria (1) Qeverisja (1) Qukapiku (1) Quotes (8) Rabini (1) Radiatio optica (1) Radiatio thalamica (1) Radikalet e lira të oksigjenit (1) Radio (1) Radiodrama (1) Radiokomunikimi (1) Radiologjia (4) Rajoni rural (1) Ramazani (13) Rapitful (5) Rasa (1) Rasat e emrit (2) Raste Klinike (4) Ratifikimi (1) Reaksionet berthamore (2) Reaksionet kimike (2) Realitete (1) Receptoret (2) Receptorët (1) Receptoret e dhembjes (1) Receptoret visceral (1) Recesioni (1) Receta Gatimi (1) Recitimi (1) Redunanca (1) Referate (50) Referati (1) Referenca (1) Referendumi (1) Reflekset (1) Refleksi i Babinskit (1) Regjisori (2) Rehabilitimi mjekesor (2) Reklamo biznesin tuaj (3) Relievi (1) Religjioni (1) Rendet (1) Renesanca (1) Rentgenografia (1) Reportazhi (2) Republika e Kosovës (2) Resurset ekonomike (1) Retë (1) Retencioni urinar (1) Retina (2) Retinal detachment (2) Retinal manifestations of AIDS (1) Retorika (1) Reumatologjia (1) Revista (2) Revolucioni (1) Rexhep Qosja (2) Rezistenca elektrike (1) Rheumatic heart disease (2) Riboflavina (1) Rifat Kukaj (2) Right ventricular infarction (1) Rilindasit (1) Rima (3) Ritmi (1) Rituali roman (1) Robert Martiko (1) Robert Ndrenika (1) Robinson Kruzo (1) Roboti (1) Roboti i lodhur (1) Roli (2) Romane satirike (1) Romani (10) romani aventurier (1) Romani fantastiko – shkencor (1) Rozafa (1) Rrahim Sadiku (1) Rrahman Dedaj (1) Rregullat (1) Rregullat e trafikut (1) Rrena (1) Rrethanori (10) Rrethanori i kohës (1) Rrethanori i mënyrës (1) Rrethanori i qëllimit (1) Rrethanori i sasisë (1) Rrethanori i shkakut (1) Rrethanori i vendit (1) Rrezet infra te kuqe (1) Rriqnat (1) Rritja (1) Rritja ekonomike (1) Rrjeti kompjuterik (1) Rrokja (1) Rrotat (1) Rrudhat (1) Rruga e shtëpisë sime (1) Rruget e frymemarrjes (1) Rruget e perhapjes (4) Rrushi (2) Rryma elektrike (6) Rrymat detare (1) Rubor (1) Rukje (1) Ruptura e bulbusit (1) Sa të dua Shqipëri (1) Sabri Hamiti (1) Sadaka (2) Saldimi (2) Sami Frashëri (3) Samire Spahiu (1) Saprofitizmi (1) Satelitet natyrore (1) Saturni (1) Scodra (1) Seborea (1) Seizmografi (1) Seizmologjia (1) Sekrecioni (1) Sekrete (2) Sekreti (1) Sekreti purulent (1) Seksi (5) Sekuenca filmike (1) Semiologjia (1) Semiotika (1) Sëmundja (2) Semundja inaparente (1) Sëmundja iskemike të zemrës (1) Semundja latente (1) Sëmundja ngjitëse (2) Semundja subklinike (1) Semundjet (2) Semundjet akute (1) Semundjet Infektive (66) Semundjet kongjenitale (1) Semundjet kronike (1) Senad Ramadani (4) Senile macular degeneration (1) Sepsa (1) Serbët (1) Seroprofilaksa (1) Serotonina (2) Serumi (1) Serumi antitetanik (1) Servodrejtuesi (1) Shaban Cakolli (4) Sharl Bodler (9) Sharri (1) Shefqet Krasniqi (3) Shehidi (1) Shejh Albani (2) Shejtani (1) Shekulli (1) Shendetesi (70) Shëndetësi (235) Shendeti (1) Shëndeti (3) Shenjat (3) Shenjat e komunikacionit (2) Shenjat e pikesimit (1) Shenjat e pikësimit (1) Shenjat e rrezikut (1) Shenjat e trafikut (1) Sheqeri (2) Sherbimet sekrete (2) Shevqet Musaraj (1) Shijat (1) Shiu (3) Shkallët e mbiemrit (1) Shkallëzimi (2) Shkarko (4) Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo (1) Shkenca (8) Shkijet (1) Shkolla (12) Shkrime (2) Shkrime islame (1) Shkrime nga Ag Apolloni (25) Shkrime nga Ben Apolloni (6) Shkronjat (1) Shmangia (1) Shoku (4) Shoku distributiv (1) Shoku hipovolemik (1) Shoku kardiogjen (1) Shoku obstruktiv (1) Shoqeri sekrete (1) Shoqëria (1) ShowBiz (3) Shpella e Dragobisë (1) Shpella e piratëve (1) Shpendet (2) Shpirti (2) Shporeti elektrik (1) Shprehjet frazeologjike (1) Shpretka (1) Shqip (2) Shqiperia (8) Shqipëria (5) Shqiponja (1) Shqiptarët (1) Shqiptaria (1) Shtatëzënia (1) Shtaza (1) Shteti (3) Shtresat e lëkurës (1) Shtypja e larte e gjakut (1) Shtypja hidrostatike (1) Shtypja koloide (1) Shumë zhurmë për asgjë (1) Shurdhimi (1) Shurdhimi konduktor (1) Shytat (1) SI (1) Sicilia (1) Sida (1) Sideroza e kornese (1) Sigi Janku (1) Sikur t'isha djalë (1) Simbioza (1) Simboli (1) Simboli kimik (3) Simptomat (1) Simptomat dhe shenjat (18) Simulimi (1) Sinan Hasani (1) Sindromi (1) Sindromi Di George (1) Sinektoda (1) Sinjalet (2) Sinjalet ndriçuese (1) Sinjali (2) Sinonimet (2) Sinopsisi (2) Sinqeriteti (1) Sintaksa (1) Sinus rhythm (1) Sionizmi (1) Sipërfaqja e Kosovës (1) Sistematika (1) Sistemet inteligjente te drejtimit te transportit (1) Sistemi (1) Sistemi diellor (5) Sistemi endokrin (1) Sistemi i drejtimit (1) Sistemi i komunikimit (1) Sistemi i transmisionit (1) Sistemi informatik (1) Sistemi kardiovaskular (1) Sistemi limbik (2) Sistemi nervor parasimatik (1) Sistemi nervor qendror (2) Sistemi periodik i elementeve (3) Sitemap (1) Sjellja (4) Skena (1) Skenari (2) Skenaristi (1) Skenografia (1) Skica (3) Skizofrenia (8) Sklera (1) Skleroza amiotrofike laterale (4) Skleroza multiple (3) Skorbuti (1) Skuqja (1) Sllavët (2) Sllavët e Jugut (2) Sllavët e Lindjes (1) Sllavët e Perendimit (1) Sociodrama (1) Sociologjia (96) Sokrati (1) Solstici (1) Soneti (1) Sororati (2) Sot (1) Spastic paraparesis (2) Spastrimi (1) Speleologjia (1) Spermatozoidet (1) Spiroketat (1) Spirometri (1) Spitali Rajonal i Ferizajit (1) Spitalizimi (1) Sporadiciteti (1) Sport (1) Sporti (3) Stepa (2) Steriliteti (1) Sterilizimi (1) Sterjo Spasse (4) Stili i shkrimtarit (1) Stina (1) Stinet (7) Stinët (2) Stokes-Adams syndrome (1) Stomaku (1) Stomatiti (1) Strabizmi (1) Strajca viteline (1) Stresi (2) Strofa (1) Studenti në shtëpi (1) Studime (1) Studimi i randomizuar (1) Studimi kohort (1) Studimi rast-kontroll (1) Studimi tranzverzal apo i terthorte (1) Subjekti (3) Sublimimi (1) Substanca (3) Substanca mutagjene (1) Substancat (1) Substancat kimike (1) Substancat klastogjene (1) Subthalamus (1) Suficienca (1) Sulfati i bakrit (1) Sulmi cerebral (1) Sulmi në tru (1) Sumerët (1) Sunete (1) Supravalvular stenosis (1) Surgery (1) Syfyri (1) Syndrome X (1) Syrgjyn vdekur (2) Syri (7) Syri i trete (1) Systemic embolization (1) Systolic murmurs (1) Taksonomia (1) Takvimi (21) Talenti (1) Te bregu i detit (1) Të reja nga shkenca (3) Tech & Auto (7) Tek porta e xhenetit (1) Tekbiri (1) Teknologjia (233) Teknologjia farmaceutike (78) Teknologjia informative (1) Telegrami (1) Teleskopi (1) Tema (3) Tema e veprёs letrare (1) Temperatura (1) Tendenca (1) Tendinet (1) Tensioni elektrik (2) Tensioni i gjakut (2) Tensioni itraokular (5) Teoria (1) Terapia (1) Terapia fizikale (2) Tërbimi (1) Tërmeti (2) Terminologji (350) Terminologji ekonomike (43) Terminologji fetare (281) Terminologji mjekësore (593) Termorregullimi fizik (1) Termorregullimi kimik (1) Test logjik (1) Test nga Biologjia (74) Test nga Fizika (39) Test nga gjuha dhe letersia shqipe (163) Test nga gjuha dhe letërsia shqipe (49) Test nga kimia (158) Teste (8) Testet e autoshkolles (3) Testi i Maturës (1) Tetanosi (1) Tetanusi (1) Thalamusi (2) The Last Dinosaurs (1) The Son of No One (1) Theksi (1) Theksi i fjalisë (1) Theksi logjik (1) Theni per intelegjencen (1) Thenie (1084) Thënie (1349) Thenie Islame (218) Thenie mjekesore (1) Thenie nga Albin Kurti (1) Thenie nga Bekir Halimi (4) Thenie nga Bob Marley (1) Thenie nga Hasan Prishtina (1) Thenie nga Ismail Kadare (1) Thenie nga Ukshin Hoti (1) Thenie per miqesine (1) Thenie per 1 qershorin (1) Thenie per akullin (1) Thenie per ambicjen (1) Thenie per Ameriken (1) Thenie per analistat (1) Thenie per argumentet (1) Thenie per armikun (6) Thenie per armiqet (1) Thenie per arsimin (2) Thenie per arsyen (1) Thenie per atdheun (1) Thenie per aventurat (1) Thenie per aventuren (1) Thenie per babain (1) Thenie per balten (1) Thenie per barin (1) Thenie per barkun (1) Thenie per baticen (1) Thenie per besen (1) Thenie per besimin (5) Thenie per besimtarin (1) Thenie per besnikerine (1) Thenie per biblen (1) Thenie per biznesmenet (1) Thenie per bleten (1) Thenie per borxhin (2) Thenie per boten (2) Thenie per brengen (1) Thenie per budallallekun (2) Thenie per budallenjte (2) Thenie per bujarine (1) Thenie per bujkun (1) Thenie per buken (2) Thenie per bukurine (1) Thenie per burgun (1) Thenie per burrat (1) Thenie per burrerine (2) Thenie per burrin (3) Thenie per butesine (3) Thenie per buzeqeshjen (2) Thenie per cmendurine (1) Thenie per çmendurine (1) Thenie per dallendyshet (1) Thenie per dashurine (21) Thenie per dembelin (1) Thenie per demin (1) Thenie per demokracine (2) Thenie per deshirat (1) Thenie per deshiren (4) Thenie per deshtaket (1) Thenie per deshtimin (3) Thenie per detin (2) Thenie per dhembjen (1) Thenie per dhimbjen (7) Thenie per diagnozen (1) Thenie per diamantet (1) Thenie per diellin (2) Thenie per dijen (1) Thenie per dinjitetin (1) Thenie per diplomacine (1) Thenie per disfatat (1) Thenie per diturine (4) Thenie per djalin (2) Thenie per djallin (1) Thenie per djersen (1) Thenie per dobesine (1) Thenie per drejtesine (4) Thenie per driten (1) Thenie per drurin (1) Thenie per duart (1) Thenie per durimin (4) Thenie per dynjane (1) Thenie per dyshimin (1) Thenie per ecjen (1) Thenie per edukaten (3) Thenie per edukimin (2) Thenie per embelsine (1) Thenie per enderrat (1) Thenie per epshin (2) Thenie per erresiren (1) Thenie per faktet (1) Thenie per falenderimin (1) Thenie per faljen (3) Thenie per faljen e gjakut (1) Thenie per famen (1) Thenie per familjen (2) Thenie per fatin (3) Thenie per fatkeqesine (3) Thenie per fatkeqesite (3) Thenie per femijen (2) Thenie per femijet (3) Thenie per femrat (1) Thenie per femren (4) Thenie per fillimin (1) Thenie per filmin (1) Thenie per fitimtarin (1) Thenie per fitoren (3) Thenie per fitoret (1) Thenie per fjalen (1) Thenie per folenë (1) Thenie per forcen (1) Thenie per fotografine (1) Thenie per friken (4) Thenie per fshatin (1) Thenie per fundin (1) Thenie per fuqine (1) Thenie per furtunen (1) Thenie per gabimet (6) Thenie per gabimin (7) Thenie per gazetaret (1) Thenie per Gege (1) Thenie per genjeshtarin (1) Thenie per genjeshtrat (2) Thenie per genjeshtren (4) Thenie per gezimin (1) Thenie per gjahtarin (1) Thenie per gjakun (2) Thenie per gjarperin (1) Thenie per gjerat (1) Thenie per gjuhen (2) Thenie per goditjen (1) Thenie per gojen (1) Thenie per grate (1) Thenie per gruan (4) Thenie per guximin (3) Thenie per harresen (1) Thenie per harrimin (1) Thenie per hekurin (1) Thenie per heshtjen (6) Thenie per hidherimin (2) Thenie per historine (1) Thenie per hoxhallaret (1) Thenie per humbjen (3) Thenie per injorancen (3) Thenie per intelektin (1) Thenie per Islamin (4) Thenie per jeten (13) Thenie per kafshen (1) Thenie per kalin (2) Thenie per karakterin (1) Thenie per karrieren (1) Thenie per kaun (1) Thenie per kazmen (1) Thenie per keqardhjen (1) Thenie per keqberesin (1) Thenie per kercimin (1) Thenie per keshillat (2) Thenie per kohen (9) Thenie per kohen e lire (1) Thenie per kollin (1) Thenie per kombin (2) Thenie per komunikimin (1) Thenie per kopertinen (1) Thenie per krenarine (3) Thenie per krimbin (1) Thenie per kritiken (1) Thenie per krizen (1) Thenie per kujtimin (1) Thenie per Kuranin (1) Thenie per kursimin (1) Thenie per kurvat (4) Thenie per lajmin (1) Thenie per lajthitjen (1) Thenie per lamtumirat (1) Thenie per lekun (2) Thenie per lendimin (1) Thenie per leshin (1) Thenie per leximin (9) Thenie per librat (1) Thenie per librin (5) Thenie per liderin (1) Thenie per lirine (2) Thenie per lirite (1) Thenie per lodhjen (1) Thenie per lotet (1) Thenie per lotin (1) Thenie per luanin (1) Thenie per luften (3) Thenie per lumturine (9) Thenie per lutjen (1) Thenie per malet (1) Thenie per marreveshjen (1) Thenie per martesen (4) Thenie per mashtrimin (3) Thenie per mbretin (1) Thenie per mekatet (7) Thenie per mekatin (1) Thenie per mendimin (3) Thenie per mendjen (3) Thenie per menqurine (2) Thenie per merzine (1) Thenie per meshkujt (1) Thenie per mesimin (2) Thenie per mesuesin (1) Thenie per mikun (6) Thenie per miqesine (3) Thenie per mjalten (1) Thenie per modestine (1) Thenie per mollen (1) Thenie per moralin (7) Thenie per motin (1) Thenie per motren (3) Thenie per muret (1) Thenie per mushkun (1) Thenie per namazin (3) Thenie per ndergjegjen (2) Thenie per nderin (2) Thenie per ndershmerine (1) Thenie per ndertimin (1) Thenie per ndihmen (2) Thenie per ndryshimin (1) Thenie per nenen (6) Thenie per nevojen (2) Thenie per ngazellimin (1) Thenie per ngopjen (1) Thenie per njerezimin (1) Thenie per njerezit (8) Thenie per njeriun (13) Thenie per nxenesin (1) Thenie per oksigjenin (1) Thenie per optimistin (3) Thenie per oratoret (1) Thenie per paditurine (1) Thenie per padrejtesine (1) Thenie per pagesen (1) Thenie per pamjen (1) Thenie per paqen (3) Thenie per parane (4) Thenie per paranojakun (1) Thenie per parapagimin (1) Thenie per parate (4) Thenie per pasurine (7) Thenie per patriotizmin (1) Thenie per pendimin (1) Thenie per perpjekjet (1) Thenie per personalitetin (2) Thenie per pertimin (1) Thenie per pervojen (1) Thenie per pesimistin (3) Thenie per pesimizmin (1) Thenie per pijet (1) Thenie per pjekurine (1) Thenie per plaget (1) Thenie per plakjen (1) Thenie per plakun (1) Thenie per pleqte (2) Thenie per plumbin (1) Thenie per poezine (1) Thenie per politikanet (2) Thenie per politikanin (1) Thenie per politiken (3) Thenie per pranveren (2) Thenie per prejardhjen (1) Thenie per premtimet (1) Thenie per prinderit (3) Thenie per pritjen (1) Thenie per profesionin (1) Thenie per punen (8) Thenie per pushimin (1) Thenie per qelesin (1) Thenie per qenin (2) Thenie per qente (1) Thenie per qetesine (1) Thenie per qytetarin (1) Thenie per rehatine (1) Thenie per renjen ne dashuri (2) Thenie per respektin (4) Thenie per rinine (1) Thenie per rregullat (1) Thenie per rrenat (2) Thenie per rrenen (1) Thenie per rrezikun (1) Thenie per rrogen (1) Thenie per rrugen (1) Thenie per sekretin (1) Thenie per semundjen (2) Thenie per sfiden (1) Thenie per shakane (1) Thenie per shendetin (1) Thenie per sherbimin (1) Thenie per sherimin (1) Thenie per shikimin (1) Thenie per shiun (1) Thenie per shokun (4) Thenie per shoqerine (2) Thenie per shpenzimin (1) Thenie per shpirtin (1) Thenie per shprehite (1) Thenie per shpresen (1) Thenie per shqetesimin (2) Thenie per Shqiperine (2) Thenie per shqiponjen (1) Thenie per shqiptarine (1) Thenie per shtetin (1) Thenie per sinqeritetin (5) Thenie per sjelljen (5) Thenie per sportin (1) Thenie per sprovat (1) Thenie per stresin (1) Thenie per suksesin (3) Thenie per sunetin (2) Thenie per syrin (2) Thenie per syte (2) Thenie per talentin (1) Thenie per te ardhmen (2) Thenie per te bukuren (1) Thenie per te drejten (1) Thenie per te folurit (1) Thenie per te fortin (1) Thenie per te huajt (1) Thenie per te keqen (3) Thenie per te menqurit (3) Thenie per te metat e njeriut (1) Thenie per te miren (2) Thenie per te rinjte (3) Thenie per te shkuaren (1) Thenie per te tashmen (1) Thenie per te vdekurin (1) Thenie per te verteten (8) Thenie per te vjetrit (1) Thenie per thashethemet (1) Thenie per thembren (1) Thenie per thjeshtesine (2) Thenie per torten (1) Thenie per Tosk (1) Thenie per tradhetine (1) Thenie per trimin (1) Thenie per trishtimin (1) Thenie per trupin (4) Thenie per trurin (1) Thenie per turpin (1) Thenie per tymin (1) Thenie per udheheqjen (1) Thenie per udhetimin (1) Thenie per ujkun (3) Thenie per urrejtjen (3) Thenie per urtesine (2) Thenie per vajzen (1) Thenie per varferine (6) Thenie per vdekjen (1) Thenie per vellaun (2) Thenie per veprat (2) Thenie per vepren (1) Thenie per veprimin (2) Thenie per veshtiresite (1) Thenie per vetepermbajtjen (1) Thenie per vetmine (2) Thenie per vlerat (1) Thenie per voten (1) Thenie per votuesin (1) Thenie per vrapimin (1) Thenie per vuajtjen (2) Thenie per vullnetarin (1) Thenie per vullnetin (2) Thenie per xhamine (1) Thenie per yjet (1) Thenie per zagarin (1) Thenie per zemren (6) Thenie per zgjuaresine (1) Thenie per zhgenjimin (2) Thenie per ziline (1) Thenie per zjarrin (1) Thenie popullore (1) Thesari (1) Third heart sound (3) Thrombolysis (3) Thrombolytic therapy (1) Ti Shqipëri më jep Nder (1) Tiamina (1) Tifoja Abdominale (2) Tinea inguinalis (1) Tingujt (1) Tipi piknik i konstitucionit (1) Tiroiditi Hashimoto (1) Tirozina (1) Tjera (81) Tkurrja muskulare (1) Tmerre (1) Toka (11) Tokoferoli (1) Toksina e tetanusit (1) Top (5) Totemizmi (1) Tragjedia (4) Trailer (7) Trajta e pashquar e emrit (1) Trajta e shquar e emrit (1) Trajtimi (4) Trakea (2) Trakeostomia (1) Transaminimi (1) Transformatoret (2) Transformatori (1) Transporti (1) Transporti hekurudhore (1) Transporti tokesor (1) Transporti ujore (1) Transudati (3) Transverzioni (1) Tranzicioni (1) Traseologjija (1) Tregime (81) Tregime Islame (56) Tregimi (3) Tregu (1) Treguesit (2) Tremori (1) Trëndafili (1) Treni (1) Tretësira fiziologjike (1) Tricuspid regurgitation (2) Trifenilmetani (1) Triptofani (2) Trishtimi (1) Trombi (6) Trombocitet (1) Tromboembolia (1) Tromboflebiti (1) Tromboza (4) Tromboza e venes qendrore te retines (4) Troponins (1) Trungu trunor (2) Trupi (2) Trupi ciliar (1) Trupi qelqor (3) Truri (4) Truri i vogel (4) Trysnia atmosferike (1) Tuberkulozi (18) Tubokurarina (1) Tubuli i perdredhur proksimal (1) Tubuli renal (1) Tumor (1) Tumoret (10) Tumoret e melqise (5) Tuneli (1) Turbullimi i kornes (1) Turqia (6) Tutoriale (2) Udhёpёrshkrimi (1) UFO (13) Uji (3) Ujku (3) Ukshin Hoti (1) Ulçera (1) Ulvi Fejzullahu (12) Unazat (1) Unazë (1) Universe paralele (1) Universet paralele (1) Universiteti (1) Urani (1) Urdhëresat nga personat e autorizuar (1) Urethritis simplex (1) Urime (1) Urina (4) Urologjia (14) Ushqimi (13) Ushqimi dietal (4) Ushqimi eufenik (1) Ushqimi për diabetikët (1) Utopia (1) Uvea (1) Uveitet (1) Vagina (1) Vaji i bylbilit (1) Vaji i bylbylit (2) Vaksina (5) Vaksinat (1) Vaksinoprofillaksa (1) Vaktia e Ramazanit (3) Vaktia e Ramazanit 2015 (2) Valbona (1) Valdet Kamberi (27) Valenca (2) Vallja e luleve (1) Valvular heart disease (1) Vanadium (1) Vargmalet (1) Vargu (1) Varri (1) Vaskularizimi (2) Vaskuliti i retines (1) Vaso Pasha (1) Vatra epidemike (1) Vazodilatimi (1) Vazokonstriksion (1) Vazopresina (1) Vdekja (4) Vdekja me vjen prej syve te tille (1) Vdekja më vjen prej syve të tillë (1) Vdekje (1) Vehbi Kikaj