Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Kallëzuesi. Show all posts
Showing posts with label Kallëzuesi. Show all posts

Cilët janë llojet e kallëzuesit ?

Cilët janë llojet e kallëzuesit ?

Llojet e kallëzuesit janë:

 

Kallëzuesi foljor i thjeshtë (një folje):

Ti më munde.
 

Kallëzuesi foljor i përbërë (dy e më shumë folje):

Po djali sa zinte të recitonte , harronte vjershën.

 

Kallëzuesi emëror (jam+emër, mbiemër, përemër, numëror):

Dy prej luanëve ishin meshkuj. 


cilat jane llojet e kallzuesit, lloje te kallzuesit, kallzuesi foljor, kallzuesi emeror, kallzuesi foljor i perbere, 
Cilët janë llojet e kallëzuesit ?

Llojet e kallëzuesit janë:

 

Kallëzuesi foljor i thjeshtë (një folje):

Ti më munde.
 

Kallëzuesi foljor i përbërë (dy e më shumë folje):

Po djali sa zinte të recitonte , harronte vjershën.

 

Kallëzuesi emëror (jam+emër, mbiemër, përemër, numëror):

Dy prej luanëve ishin meshkuj. 


cilat jane llojet e kallzuesit, lloje te kallzuesit, kallzuesi foljor, kallzuesi emeror, kallzuesi foljor i perbere, 

Çka është kallëzuesi ?

Çka është kallëzuesi  ?

Kallëzuesi është gjymtyra kryesore e fjalisë, që tregon një veprim apo gjendje të kryefjalës. 

Ai gjendet me pyetjet: ç’bën?, ç’ është?. 

Kryefjala dhe kallëzuesi janë të lidhur ngusht me njëri-tjetrin. 

Kështu, po të ndryshojë kryefjala, ndryshon edhe kallëzuesi. 

Kallëzuesi përshtatet me kryefjalën në numër dhe në vetë. 

Kallëzuesi  zakonisht qëndron pas kryefjalës. 

ceshte kallzuesi, cka eshte kallzuesi, cfare eshte kallzuesi, c'eshte kallzuesi, cka eshte kallezuesi, kallzuesi shqip, kallzues shqip, cfare eshte fjala kallzues, cfare eshte fjala kallzues, ca eshte kallzues, qka eshte kallzues, qka osht kallzues, q'eshte kallzuesi, kallzuesi gjuhe shqipe, kallzuesi gramatike gjuhe shqipe
Çka është kallëzuesi  ?

Kallëzuesi është gjymtyra kryesore e fjalisë, që tregon një veprim apo gjendje të kryefjalës. 

Ai gjendet me pyetjet: ç’bën?, ç’ është?. 

Kryefjala dhe kallëzuesi janë të lidhur ngusht me njëri-tjetrin. 

Kështu, po të ndryshojë kryefjala, ndryshon edhe kallëzuesi. 

Kallëzuesi përshtatet me kryefjalën në numër dhe në vetë. 

Kallëzuesi  zakonisht qëndron pas kryefjalës. 

ceshte kallzuesi, cka eshte kallzuesi, cfare eshte kallzuesi, c'eshte kallzuesi, cka eshte kallezuesi, kallzuesi shqip, kallzues shqip, cfare eshte fjala kallzues, cfare eshte fjala kallzues, ca eshte kallzues, qka eshte kallzues, qka osht kallzues, q'eshte kallzuesi, kallzuesi gjuhe shqipe, kallzuesi gramatike gjuhe shqipe

Cilët janë gjymtyrët kryesorë të fjalisë?

Cilët janë gjymtyrët kryesorë të fjalisë?


Gjymtyrët kryesorë të fjalisë janë:Kryefjala dhe Kallëzuesi 

 kryefjala dhe kallezuesi
Cilët janë gjymtyrët kryesorë të fjalisë?


Gjymtyrët kryesorë të fjalisë janë:Kryefjala dhe Kallëzuesi 

 kryefjala dhe kallezuesi

Namazi

Syzat