Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Vjeshta

Vjeshta- vjershe nga Samire Spahiu

Vjeshta- vjershe nga Samire Spahiu

Shkoi vera
Porsi hapi
Erdhi vjeshta
Porsi vrapi

Eja moj e bukura vjeshtë
Eja ti, unë të pres në vreshtë
Të pres në kopësht e në arë
Të pres me gëzim, mirë se ardh' .

Samire Spahiu - Kaçanik

Shih edhe:

Kur fillon dhe mbaron vjeshta ?Çka është Vjeshta ?Erdhi vjeshta - poezi nga Ibrahim RugovaVjeshta - vjershë nga Xhevahir Spahiu
vjersha per vjeshten,vjersha per vjeshten,vjeshta vjersha shqip,vjersha dhe poezi per vjeshte,vjershe e bukur per vjeshten,vjeshta vjershe,vjersha per vjeshten,vargje per vjeshten,erdhi vjeshta poezi,poezi per vjeshten,vjeshta poezi dhe vargje shqip

Çka është Vjeshta ?

 Çka është Vjeshta ?
Vjeshta është stina e tretë e vitit që vjen pas verës, stina ndërmjet verës e dimrit, kur ditët fillojnë të zvogëlohen dhe bien gjethet 
Në gjysmërruzullin verior fillon më 22 shtator e mbaron më 21 dhjetor. 
kur fillon vjeshta,
Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala,vjeshta fillimi i saj,fillimi i vjeshtes,vjeshta,stina e vjeshtes

Vjeshta - vjershë nga Xhevahir Spahiu

Vjeshta -  vjershë nga Xhevahir Spahiu

Kur vjeshtës vendin i lë vera
dhe zogjtë shtegtojnë larg e larg,
nga pemët gjethet rrëzon era
si fjongo të arta përmbi park.
Kur vjeshta vjen, zverdhon në vreshta
bistaku i rrushit bukuri!
Me begatinë që sjell vjeshta,
gëzohem unë, gëzohesh ti.
O vjeshtë e artë, o stinë e zjarrtë,
ti, mrekulli e punës sonë,
nga fryti yt i begatë
njeriut faqet i kuqojnë!


Nëse doni më shumë vjersha dhe poezi atëherë klikoni mbi Vjersha


vjersha per vjeshten, vjershe per vjeshten, vjershta vjershe, poezi per vjeshten, vjersha per femije vjeshta, vjeshta poezia per femije, vargje per vjeshten, vjersha te femijeve, vjersha nga Xhevahir Spahiu

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more