Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Përemri vetvetor

Përemri vetvetor

• Përemri vetvetor tregon se i njëjti person vepron dhe i njëjti pëson: Flas me vete. • Përemri vetvetor përdoret në kuptimin e përemrave vetorë të çdo vete e të çdo numri. • Zakonisht vetvetori përdoret për të treguar persona. Për të treguar sende ai përdoret shumë rrallë. • Përemri vetvetor ka kuptim përemëror dhe strukturë emërore. Ai përdoret me dhe pa parafjalë: Ai e ndjente veten më mirë. Ai fliste me vete. • Përemrat vetvetorë përdoren në të njëjtën formë për të dyja gjinitë dhe për të dy numrat. • Përemri vetvetor përdoret edhe si një emër në trajtë të pashquar me parafjalët: në, më mbi, për etj. Erdhi në vete.  peremri vetvetor shqip,peremrat vetvetor shqip,peremri shqip,peremrat vetvetor shqip 

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more