Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Insulina. Show all posts
Showing posts with label Insulina. Show all posts

Çfarë hormoni është insulina ?


Çfarë hormoni është insulina ?a) Hormon proteinik,
 

b)Hormon peptidik,
 

c) Hormon proteinik dhe peptidik

Çfarë hormoni është insulina ?a) Hormon proteinik,
 

b)Hormon peptidik,
 

c) Hormon proteinik dhe peptidik

Për të kontrolluar në mënyrë rapide ketoacidozën te pacientët me diabetes mellitus tip 1 (DM tip 1) përdoret :

Për të kontrolluar në mënyrë rapide ketoacidozën te pacientët me diabetes mellitus tip 1 (DM tip 1) përdoret :
 

a) Zink insulina kristalore
b) Gliburidi (Glibenklamidi)
c) Insulina izofan (NPH)
d) Rosiglitazoni

Për të kontrolluar në mënyrë rapide ketoacidozën te pacientët me diabetes mellitus tip 1 (DM tip 1) përdoret :
 

a) Zink insulina kristalore
b) Gliburidi (Glibenklamidi)
c) Insulina izofan (NPH)
d) Rosiglitazoni

Cili nga antidiabetikët oral të poshtëshënuar nuk e stimulon sekretimin e insulinës ?Cili nga antidiabetikët oral të poshtëshënuar nuk e stimulon sekretimin e insulinës ?

a) Klorpropamidi
b) Pioglitazoni
c) Gliburidi
d) TolbutamidiCili nga antidiabetikët oral të poshtëshënuar nuk e stimulon sekretimin e insulinës ?

a) Klorpropamidi
b) Pioglitazoni
c) Gliburidi
d) Tolbutamidi

Namazi

Syzat