Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Shqipëria

28 Nëntori – Ditë e shenjtë arbërore - Ese për 28 nëntorin

 Shkruar nga: Engjëll KOLIQI  Si çdo popull, edhe ne kemi kremten tonë kombëtare. Bile mund të themi se Dita Jonë e Madhe – 28 Nëntor i, është diçka më shumë se një kremte kombëtare, siç e kam thënë, jorastësisht, edhe në titull «DITA E SHENJTË ARBËRORE». Dikush që nuk e njeh mirë historinë tonë kombëtare, mund të pyes: pse?! Përgjigja është e shkurtër dhe shumë e qartë: sepse të mirat e rralla, kombit tonë të shumëvuajtur, por gjithmonë krenar, i kanë ardhur mu në këtë ditë. 28 Nëntori i parë arbëror ishte ai i vitit 1443, kur Kryeheroi Ynë, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu, e ngriti për herë të parë në historinë e këtij kombi Flamurin me Shqiponjën Dykrenore dhe me yllin gjashtëcepësh në mes dy krenash, në Kalanë e Krujës, ku valoi plot 25 vjet. Gjergji, deri në vdekje luftoi me atë flamur në dorë dhe kurrë nuk diti për humbje. Ai flamur valoi i pamposhtur në Kalanë e Krujës dhe në kulla e kala të tjera arbërore, për 25 vjet, sa Kryeheroi Ynë udhëhoqi popullin dhe Shqipërinë. Pas

Sa është sipërfaqja e Shqipërisë?

Sa është sipërfaqja e Shqipërisë? Sipërfaqja e Shqipërisë është afër 29000 km2. Shqipëria shtrihet në pjesën juglindore të Evropës, në pjesën perëndimore të gadishullit Ballkanik midis koordinatave gjeografike 39 gradë e 38' dhe 42 gradë e 39' te gjërësisë veriore dhe 19 gradë e 16' të gjërësisë lindore, në largësi pothuajse të barabartë nga Ekuadori dhe Poli i Veriut. Gjatësia e përgjithshme e vijës kufitare është 1094 km, nga të cilat 657 km - kufi tokësor, 316 km - kufi detar, 48 km - kufi lumor dhe 73 km - kufi liqenor. sa eshte siperfaqja e Shqiperise, sa eshte siperfaqe e Shqiperise, Siperfaqja e Shqiperise

Sa të dua o Shqipëri - Asdreni

Sa të dua o Shqipëri - Asdreni Sa të dua o Shqipëri Sa mall ndiej e sa dëshirë Për ty gaz e dashuri Mu në zemër më ka mbirë Se për mua o Atdhe Je një lule aq e vyer Sa nuk gjendet përmbi dhe Shpirtin tim për të ushqyer. Asdreni Shqiperia, sa te dua o Shqiperi, Shqiperia dhe Kosova

Flamuri i Shqipërisë dhe Kosovës duke valuar(animacion)

Flamuri i Shqipërisë duke valuar(animacion) Flamuri i Kosovës duke valuar(animacion) animacione, animacion, flamuri duke valuar, flamuri tu valvit, valvitja e flamurit, 28 nentori, 17 shkurti, dita e pavarsise,kosova sot, kombi shqiptar, albanian flag, kosova flag, kosovo flag, albania flag, flamuri jone kombetar, kombi shqiptar, kombi jone, populli shqiptar, flamuri animacion, animacione shqipe, animacion shqip, dita e pavarsise, dita e shqiperise, kosova sot, kosovaret, lufta e uqk, uqk-ja, deshmoret e kombit, po valvit flamuri, per flamurin,

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more