Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Metoda historike

Çka është metoda historike në Sociologji ?

Çka është metoda historike në Sociologji ? Kjo metodë ka si qellim te vetin qe qdo dukuri te jetes shoqerore duhet ta shqyrtoje ashtu sikurse jane shfaqur ato njera prej tjetres dhe te lidhura ne mes veti.  Pikepamja e njohur mbi metoden historike ne shkencat shoqerore eshte ajo qe ka perfaqesuar ne kohen e vet Ogyst Konti, me emrimin e thjeshte metoda historike, e cila duhet te zbuloje kahjen ne te cilen zhvillohet shoqeria njerzore.  Emil Dyrkemi, sociolog me eminen francez konsideron se metoda historike duhet te zbuloje format me te thjeshta dhe me kryesore te disa dukurive shoqerore dhe te percjelle menyren se si ato behen te nderlikuara. metoda historike ne sociologji,sociologjia online, sociologji online, metode historike sociologji                                                                                                                                 

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more