Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Biosfera

Çka është biosfera ?

Biosfera (apo sfera e jetës) është tërësia e ekosistemeve të ndryshme të pranishme në tokë; ajo shtrihet nga gropat oqeanike deri në majat e maleve dhe përfshin sferat e tjera të planetit: atmosferën (apo sferën e ajrit); litosferën (sferën e shkëmbinjëve); biosfera (apo sfera e ujit).  Mes këtyre sferave ka ndërveprime të ndërlikuara, të cilat krijojnë kushtet e ekuilibrit. qka eshte biosfera,qka jane biosferat,qfare quajme biosfera,biosfera shqip,qka kuptojme me biosfere,biosfera kuptimi,

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more