Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Diureza. Show all posts
Showing posts with label Diureza. Show all posts

Çka është diureza ?

Çka është diureza ?

Me diurezë kuptojmë sasinë e urinës së ekskretuar për 24 h.

Vlera e diurezës është e ndryshueshme dhe varet nga sasia e ujit të marrë, sasia e ujit të ekskretuar me rrugë ekstrarenale, lloji i ushqimit (tek ushqimi hiperproteinik është më e lartë), gjinia (më e lartë te meshkujt), mosha.Cka eshte diureza,qka eshte diureza,ceshte diureza,cfare eshte diureza,qeshte diureza,çka eshte diureza,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala,diureza,diureze,diurezat,diureze
Çka është diureza ?

Me diurezë kuptojmë sasinë e urinës së ekskretuar për 24 h.

Vlera e diurezës është e ndryshueshme dhe varet nga sasia e ujit të marrë, sasia e ujit të ekskretuar me rrugë ekstrarenale, lloji i ushqimit (tek ushqimi hiperproteinik është më e lartë), gjinia (më e lartë te meshkujt), mosha.Cka eshte diureza,qka eshte diureza,ceshte diureza,cfare eshte diureza,qeshte diureza,çka eshte diureza,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala,diureza,diureze,diurezat,diureze

Çka është poliuria ?

 Çka është poliuria ?

Poliuria është shtim i diurezës për shkak të hipersekrecionit renal. 

Paraqitet gjatë diabetit sheqeror dhe insipid, gjatë eliminimit të edemave dhe si dukuri kompensatore te nefriti kronik dhe nefroskleroza.

cka eshte poliuria, cfare eshte poliuria, cka kuptojme me poliuri, cfare eshte poliuri, qka kuptojme me poliuri, qka quajme me poliuri, poliuria, poliuria shqip
 Çka është poliuria ?

Poliuria është shtim i diurezës për shkak të hipersekrecionit renal. 

Paraqitet gjatë diabetit sheqeror dhe insipid, gjatë eliminimit të edemave dhe si dukuri kompensatore te nefriti kronik dhe nefroskleroza.

cka eshte poliuria, cfare eshte poliuria, cka kuptojme me poliuri, cfare eshte poliuri, qka kuptojme me poliuri, qka quajme me poliuri, poliuria, poliuria shqip

Çka është oliguria ?

 Çka është oliguria ?

Oliguria është zvogëlim i theksuar i sasisë së sekrecionit ditor të veshkave. 

Diureza zakonisht është nën 400 ml. 

Mund të jetë ekstrarenale (dehidrimi, hipotensioni arterial, dhembjet e forta dhe insuficienca e zemrës), renale (pasojë e dëmtimit të parenkimës së veshkave) dhe obstruktive (mbyllja e tubulave renale ose e rrugëve
urinare).


cka eshte oliguria, cfare eshte oliguria, ceshte oliguria, cka kuptojme me oliguri, cfare eshte oliguria, oliguria shqip, oliguri shqip, oliguria e veshkave, 
 Çka është oliguria ?

Oliguria është zvogëlim i theksuar i sasisë së sekrecionit ditor të veshkave. 

Diureza zakonisht është nën 400 ml. 

Mund të jetë ekstrarenale (dehidrimi, hipotensioni arterial, dhembjet e forta dhe insuficienca e zemrës), renale (pasojë e dëmtimit të parenkimës së veshkave) dhe obstruktive (mbyllja e tubulave renale ose e rrugëve
urinare).


cka eshte oliguria, cfare eshte oliguria, ceshte oliguria, cka kuptojme me oliguri, cfare eshte oliguria, oliguria shqip, oliguri shqip, oliguria e veshkave, 

Namazi

Syzat