Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Fluori. Show all posts
Showing posts with label Fluori. Show all posts

Çfarë efekti ka fluori në dhëmbë ?Fluorit në dhëmbë ka këto efekte:

• Pakëson absorbimin e sheqerit në membranën e baktereve.

• Pakëson metabolizmin e sheqerit në baktere dhe me këtë edhe prodhimin e acidit.

• Pakëson shumëzimin e baktereve

•Shtresohet në smalt dhe kjo bënë që smalti të jetë më rezistues ndaj acidit.

• Ndihmon në përtëritjen e smaltit të demineralizuar me minerale apo shkakton remineralizimin e smaltit.

Çfarë efekti ka fluori në dhëmbë ?,cfare efekti ka fluori ne dhembe,cilat jane efektet e fluorit ne dhembe,dhembi dhe fluori,kush jane efekte e fluori ne dhembe


Fluorit në dhëmbë ka këto efekte:

• Pakëson absorbimin e sheqerit në membranën e baktereve.

• Pakëson metabolizmin e sheqerit në baktere dhe me këtë edhe prodhimin e acidit.

• Pakëson shumëzimin e baktereve

•Shtresohet në smalt dhe kjo bënë që smalti të jetë më rezistues ndaj acidit.

• Ndihmon në përtëritjen e smaltit të demineralizuar me minerale apo shkakton remineralizimin e smaltit.

Çfarë efekti ka fluori në dhëmbë ?,cfare efekti ka fluori ne dhembe,cilat jane efektet e fluorit ne dhembe,dhembi dhe fluori,kush jane efekte e fluori ne dhembe

Namazi

Syzat