Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çfarë efekti ka fluori në dhëmbë ?Fluorit në dhëmbë ka këto efekte:

• Pakëson absorbimin e sheqerit në membranën e baktereve.

• Pakëson metabolizmin e sheqerit në baktere dhe me këtë edhe prodhimin e acidit.

• Pakëson shumëzimin e baktereve

•Shtresohet në smalt dhe kjo bënë që smalti të jetë më rezistues ndaj acidit.

• Ndihmon në përtëritjen e smaltit të demineralizuar me minerale apo shkakton remineralizimin e smaltit.

Çfarë efekti ka fluori në dhëmbë ?,cfare efekti ka fluori ne dhembe,cilat jane efektet e fluorit ne dhembe,dhembi dhe fluori,kush jane efekte e fluori ne dhembe


Fluorit në dhëmbë ka këto efekte:

• Pakëson absorbimin e sheqerit në membranën e baktereve.

• Pakëson metabolizmin e sheqerit në baktere dhe me këtë edhe prodhimin e acidit.

• Pakëson shumëzimin e baktereve

•Shtresohet në smalt dhe kjo bënë që smalti të jetë më rezistues ndaj acidit.

• Ndihmon në përtëritjen e smaltit të demineralizuar me minerale apo shkakton remineralizimin e smaltit.

Çfarë efekti ka fluori në dhëmbë ?,cfare efekti ka fluori ne dhembe,cilat jane efektet e fluorit ne dhembe,dhembi dhe fluori,kush jane efekte e fluori ne dhembe
loading...

Related Posts :Syzat

Namazi