Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Martin Camaj

Qytet i lashtë - Martin Camaj

              Qytet i lashtë - Martin Camaj

Aty, si tash, para se me ardhë fiset, ishe...
me tambël në plasaritjen e currave
e me themele një emër: Shkodra,
E të thirrën qytet me kunora,
e të hodhën përkrye gur
e hekurat para.
U zgjove e përgjakun sa herë
e u kqyre në pasqyrën tande.
Me atë emën u lave ndër ujna
t’lumenjve dhe qëndrove me petka të reja
në shkamb,
e ndritun, ballë diellit mbi fusha.

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more