Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Filmi. Show all posts
Showing posts with label Filmi. Show all posts

Një thënie për filmat nga WOODY ALLEN

"Filmat e mi janë terapi për depresionin tim të dobësuar. Në institucione njerëzit thurin shporta. Unë bëj filma."

~~~ WOODY ALLEN ~~~
"Filmat e mi janë terapi për depresionin tim të dobësuar. Në institucione njerëzit thurin shporta. Unë bëj filma."

~~~ WOODY ALLEN ~~~

Ç’është filmi?Filmi është një zbulim teknik ku riprodhohet në pëlhurë fotografia e gjallë dhe e vijueshme e ngjarjeve të cilat janë zhvilluar para kamerës.

qka eshte filmi,qka quajme filem,filmi shqip,cka eshte filmi


Filmi është një zbulim teknik ku riprodhohet në pëlhurë fotografia e gjallë dhe e vijueshme e ngjarjeve të cilat janë zhvilluar para kamerës.

qka eshte filmi,qka quajme filem,filmi shqip,cka eshte filmi

Si ndahen filmat sipas gjinisë ?


Si ndahen filmat sipas gjinisë ?

Sipas gjinisë filmat ndahen në: artistikë, dokumentarë dhe vizatimorë (të animuar).

Si ndahen filmat sipas gjinisë ?,Filmi dhe gjinia,si behet ndarja e filmave sipas gjinise,

Si ndahen filmat sipas gjinisë ?

Sipas gjinisë filmat ndahen në: artistikë, dokumentarë dhe vizatimorë (të animuar).

Si ndahen filmat sipas gjinisë ?,Filmi dhe gjinia,si behet ndarja e filmave sipas gjinise,

Si quhet filmi i parë shqiptar?


Si quhet filmi i parë shqiptar?

Filmi i parë shqiptar i metrazhit të gjatë është filmi ”Tana” i realizuar në vitin 1958 nga Kinostudio “Shqipëria e Re”.

Temë e filmit është jeta me hallet e saj pas Luftë së dytë në një fshat shqiptar.

Regjisor i filmit ishte Kristaq Dhamo kurse skenarist Fatmir Gjata.

Si quhet filmi i parë shqiptar?,Cili ishte filmi i pare shqip,kush ishte filmi i pare shqiptar,kur u realizua filmi i pare shqiptar,cilat ishte tema e filmi te pare shqiptar,kush ishte regjisor i filmit te pare shqip,kush ishte skenarist i filmit te pare shqiptar

Si quhet filmi i parë shqiptar?

Filmi i parë shqiptar i metrazhit të gjatë është filmi ”Tana” i realizuar në vitin 1958 nga Kinostudio “Shqipëria e Re”.

Temë e filmit është jeta me hallet e saj pas Luftë së dytë në një fshat shqiptar.

Regjisor i filmit ishte Kristaq Dhamo kurse skenarist Fatmir Gjata.

Si quhet filmi i parë shqiptar?,Cili ishte filmi i pare shqip,kush ishte filmi i pare shqiptar,kur u realizua filmi i pare shqiptar,cilat ishte tema e filmi te pare shqiptar,kush ishte regjisor i filmit te pare shqip,kush ishte skenarist i filmit te pare shqiptar

Çka është regjisori

                 Çka është regjisori

Regjisori është krijuesi i shfaqjes teatrore ose i veprës filmike. 

Ai është udhëheqësi artistik i ekipit teatror ose i skenarit filmik, si dhe i dramave televizive dhe radiodramave. 

Në incizimin e filmave dhe dramave televizive regjisori përcakton radhitjen e incizimit të skenave dhe të sekuencave.

 cka eshte regjisori,cfare kuptimi ka fjala regjisor, kuptimi regjisor,ceshte regjisori,fjala regjisor,regjisori dhe filmi, c'eshte regjisori, çka eshte regjisori,
                 Çka është regjisori

Regjisori është krijuesi i shfaqjes teatrore ose i veprës filmike. 

Ai është udhëheqësi artistik i ekipit teatror ose i skenarit filmik, si dhe i dramave televizive dhe radiodramave. 

Në incizimin e filmave dhe dramave televizive regjisori përcakton radhitjen e incizimit të skenave dhe të sekuencave.

 cka eshte regjisori,cfare kuptimi ka fjala regjisor, kuptimi regjisor,ceshte regjisori,fjala regjisor,regjisori dhe filmi, c'eshte regjisori, çka eshte regjisori,

Çka është kuadri filmik

Çka është kuadri filmik

Kuadri filmik është pjesë e filmit e incizuar me një hap të pandërprerë (me një veprim të pandërprerë) të kamerës. 

Filmat pa zë inçizoheshin me kuadro të shkurtra, kurse filmat bashkëkohorë me kuadro më të gjatë.

cka eshte kuadri filmik,cfare eshte kuadri filmik, filmi dhe kuadri filmik, ceshte kuadri filmi, kuadri, c'eshte kuadri filmik,çeshte kuadri filmik
Çka është kuadri filmik

Kuadri filmik është pjesë e filmit e incizuar me një hap të pandërprerë (me një veprim të pandërprerë) të kamerës. 

Filmat pa zë inçizoheshin me kuadro të shkurtra, kurse filmat bashkëkohorë me kuadro më të gjatë.

cka eshte kuadri filmik,cfare eshte kuadri filmik, filmi dhe kuadri filmik, ceshte kuadri filmi, kuadri, c'eshte kuadri filmik,çeshte kuadri filmik

Çka është sekuenca filmike

Çka është sekuenca filmike

Sekuenca filmike është njësia më e vogël dhe më e shkurtër e montimit të filmit, e cila është e barabartë me skenën dhe pamjen në veprën dramatike teatrore.

cka eshte sekuenca, cka eshte sekuenc, ceshte sekuenca, cfare eshte sekuenca, sekuenca dhe filmi, fjala sekuenc, fjala sekuenc, sekuenca filmike,
Çka është sekuenca filmike

Sekuenca filmike është njësia më e vogël dhe më e shkurtër e montimit të filmit, e cila është e barabartë me skenën dhe pamjen në veprën dramatike teatrore.

cka eshte sekuenca, cka eshte sekuenc, ceshte sekuenca, cfare eshte sekuenca, sekuenca dhe filmi, fjala sekuenc, fjala sekuenc, sekuenca filmike,

Çka është skenari filmik

Çka është skenari filmik

Është plani i përpunuar i veprimit të filmit

Skenari është teksti, në bazë të të cilit incizohet filmi

Shkrimtari i skenarit quhet skenarist

Pasi të jetë pranuar sinopsisi, skenaristi nis ta shkruajë skenarin.

 Pasi të jetë pranuar skenari, shkruhet libri i inçizimit, i cili është rezultat i bashkëpunimit midis regjisorit dhe skenaristit.

cka eshte skenari, çka eshte skenari filmik, cka domethene skenar, skenari filmik,skenare filmash, skenar per filma, fjala skenar, kuptimi i fjales skenar, filmi dhe skenari, ceshte skenari, c'eshte skenari i filmit
Çka është skenari filmik

Është plani i përpunuar i veprimit të filmit

Skenari është teksti, në bazë të të cilit incizohet filmi

Shkrimtari i skenarit quhet skenarist

Pasi të jetë pranuar sinopsisi, skenaristi nis ta shkruajë skenarin.

 Pasi të jetë pranuar skenari, shkruhet libri i inçizimit, i cili është rezultat i bashkëpunimit midis regjisorit dhe skenaristit.

cka eshte skenari, çka eshte skenari filmik, cka domethene skenar, skenari filmik,skenare filmash, skenar per filma, fjala skenar, kuptimi i fjales skenar, filmi dhe skenari, ceshte skenari, c'eshte skenari i filmit

Çka është sinopsisi tek filmi

Çka është sinopsisi tek filmi

Është paraqitja koncize e temësfilmit

Sinopsisi është faza paraprijëse e skenarit.

cka eshte sinopsisi, cka eshte sinopsa, sinopsisi,cfare eshte sinopsisi,c'eshte sinopsisi
Çka është sinopsisi tek filmi

Është paraqitja koncize e temësfilmit

Sinopsisi është faza paraprijëse e skenarit.

cka eshte sinopsisi, cka eshte sinopsa, sinopsisi,cfare eshte sinopsisi,c'eshte sinopsisi

Çka është filmi

Filmi është lloj i veçantë i artit, i cili jepet para publikut. 

Filmin e kanë zbuluar vëllezërit Lymier në Francë më 1895.

 Deri më 1927 filmat kanë qenë pa zë. 

Sipas gjatësisë, filmat ndahen në:
a. Të gjatë - mbi 2500 m
b. Të mesëm deri më 2500 m
c. Të shkurtër deri më 600 m
 
Sipas gjinisë, ndahen në: artistikë, dokumentarë dhe vizatimorë (të animuar).
 
Brenda gjinive pastaj ndahen edhe llojet e filmave artistikë: historik, kriminal, shkencoro-popullarizues, dramatik, komik etj.

cka eshte filmi, çka eshte filmi,Çka është filmi,llojet e filmave, ceshte filmi, cfare eshte filmi, c'eshte filmi,kush e zbuloi filmi, nga kush u zbulua filmi, kush e shpiku filmin,si ndahen filmat sipas gjatesise, ndarja e filmave nga gjatesia, filmat e gjate, filmat e shkurte, filma e mesem gjatesia, filmat e gjate gjatesia, si ndahen filmat sipas gjinise, si ndahen filmat sipas llojit, filmat artistike, filmat dokumentare,filma vizatimore, filma historik,filma kriminal,filma shkencor,filma dramatik,filma komik,kush e beri zbulimin e filmit   
Filmi është lloj i veçantë i artit, i cili jepet para publikut. 

Filmin e kanë zbuluar vëllezërit Lymier në Francë më 1895.

 Deri më 1927 filmat kanë qenë pa zë. 

Sipas gjatësisë, filmat ndahen në:
a. Të gjatë - mbi 2500 m
b. Të mesëm deri më 2500 m
c. Të shkurtër deri më 600 m
 
Sipas gjinisë, ndahen në: artistikë, dokumentarë dhe vizatimorë (të animuar).
 
Brenda gjinive pastaj ndahen edhe llojet e filmave artistikë: historik, kriminal, shkencoro-popullarizues, dramatik, komik etj.

cka eshte filmi, çka eshte filmi,Çka është filmi,llojet e filmave, ceshte filmi, cfare eshte filmi, c'eshte filmi,kush e zbuloi filmi, nga kush u zbulua filmi, kush e shpiku filmin,si ndahen filmat sipas gjatesise, ndarja e filmave nga gjatesia, filmat e gjate, filmat e shkurte, filma e mesem gjatesia, filmat e gjate gjatesia, si ndahen filmat sipas gjinise, si ndahen filmat sipas llojit, filmat artistike, filmat dokumentare,filma vizatimore, filma historik,filma kriminal,filma shkencor,filma dramatik,filma komik,kush e beri zbulimin e filmit   

Namazi

Syzat