Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Konteksti. Show all posts
Showing posts with label Konteksti. Show all posts

Çka është konteksti ?

Çka është konteksti ?

1. Konteksti është pjesë e një teksti të shkruar, e cila ka një kuptim të plotë dhe na jep mundësi të përcaktojmë qartë kuptimin e përdorimin e çdo fjale, togu fjalësh a fjalie që bën pjesë në të. Kontekst i gjatë ( i shkurtër). E shoh në kontekst. Nuk kuptohet jashtë kontekstit. Shkëputur nga konteksti.

2. fig. Konteksti është rrethi i ngjarjeve a rrethanat, në të cilat zhvillohet ose përfshihet diçka.
Në kontekstin politik.

qka eshte Konteksti ,Cka eshte Konteksti ,ceshte Konteksti ,cfare eshte Konteksti ,qeshte Konteksti ,definicioni Konteksti, perkufizimi Konteksti,shpjegimi Konteksti,qka kuptojm me Konteksti, qka nenkuptojm me Kontekst,nenkuptimi Konteksti,kuptimi i fjales Kontekst
Çka është konteksti ?

1. Konteksti është pjesë e një teksti të shkruar, e cila ka një kuptim të plotë dhe na jep mundësi të përcaktojmë qartë kuptimin e përdorimin e çdo fjale, togu fjalësh a fjalie që bën pjesë në të. Kontekst i gjatë ( i shkurtër). E shoh në kontekst. Nuk kuptohet jashtë kontekstit. Shkëputur nga konteksti.

2. fig. Konteksti është rrethi i ngjarjeve a rrethanat, në të cilat zhvillohet ose përfshihet diçka.
Në kontekstin politik.

qka eshte Konteksti ,Cka eshte Konteksti ,ceshte Konteksti ,cfare eshte Konteksti ,qeshte Konteksti ,definicioni Konteksti, perkufizimi Konteksti,shpjegimi Konteksti,qka kuptojm me Konteksti, qka nenkuptojm me Kontekst,nenkuptimi Konteksti,kuptimi i fjales Kontekst

Namazi

Syzat