Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Vaksina

A ekzistojnë vaksina kundër meningjitit ?

A ekzistojnë vaksina kundër meningjitit ?  Po, ekzistojnë vaksinat kundër Hib, kundër disa serogrupeve të N. Meningitidis dhe shumë llojeve të Streptococcus pneumoniae. Vakcinat kundër Hib janë shumë të sigurta dhe me efi kasitet të lartë. Në përgjithësi vaksinat rekomandohen për të gjithë fëmijët gjatë vizitave të tyre rutinore para adoleshente (11 deri 12 vjeç). Për ata të cilët asnjëherë nuk kanë marrë më herët vaksinë kundër meningokokut (MCV4) rekomandohet nje dozë e saj me fi llimin e shkollës së mesme. Vaksinën mund ta marrin edhe adoleshentët tjerë të cilët dëshirojnë ta zvogëlojnë rrezikun nga sëmundja e meningokokut. Njerëzit tjerë të rrezikuar për të cilët rekomandohet vaksinimi janë nxënësit e porsaardhur nëpër konvikte, mikrobiologët të cilët vazhdimisht i ekspozohen meningokokut, rekrutët ushtarak, të gjithë ata me dëmtime të shpretkës apo ata të cilëve u është larguar shpretka; të gjithë ata që kanë çrregullime të sistemit imunitar, ata të cilët udhëtojnë në v

Cila është rëndësia e vaksinës BCG ?

Cila është rëndësia e vaksinës BCG ?  – Vaksina mbron fëmijët e vegjël. Vaksina BCG i mbron fëmijët e vegjël nga format më të rrezikshme të sëmundjes si tuberkulozi i përgjithshëm dhe meningiti. Në Finlandë që prej vjeshtës së vitit 2006, vaksinohen vetëm fëmijët e rrezikuar. Vaksina u bëhet edhe të porsalindurve të cilët në rrethin e tyre të ngushtë kanë kontakt me tuberkulozin. Të tillë fëmijë janë ata që jetojnë në të njëjtën shtëpi me dikë që vjen nga një prej shteteve me numër të lartë rastesh tuberkulozi, ose me dikë që është i sëmurë me tuberkuloz. Gjithashtu kjo vaksinë u jepet edhe fëmijëve 7-vjeçarë të cilët brenda një viti mund të jetojnë për më shumë se një muaj në një shtet ku tuberkulozi është një sëmundje e zakonshme.

Çka është vaksinoprofillaksa ?

 Çka është vaksinoprofillaksa ? Me vaksinoprofillaksë kuptojmë parandalimin e sëmundjeve ngjitëse me preparate imunobiologjike- vaksina . ceshte vaksinoprofilaksa, cka eshte vaksinoprofilaksa, cfare eshte vaksinoprofilaksa, vaksinoprofilaksa shqip, vaksinoprofilakse shqipe, terminologji mjekesore, fjalor mjekesor, fjalori mjekesor

Çka është autovaksina

Çka është autovaksina Autovaksina është vaksinë bakterore e përgatitur me kulturat e mikrobeve të ve çuara nga vetë i sëmuri të cilit do t’i përdoret vaksina . qka eshte autovaksina, cka eshte autovaksina,cfare eshte autovaksina, autovaksina, qka osht autovaksina,cka eshte fjala autovaksine, cfare eshte autovaksina, autovaksina shqip 

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more