Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Femijet. Show all posts
Showing posts with label Femijet. Show all posts

Ese : Jemi në epokën e fëmijëve


Ndonëse nga ata u zhvillua edhe evoloi bota në të gjitha kuptimet,ngase edhe shkenctarët, politikanët, faza nëpër të cilën kaluan,ishte edhe fëmijëria.Letra e bardhë e pashkruar, e emërtuar me emrin ''fëmijë'' ka përshkuar një rrugë jo edhe aq të lehtë,nëse i qasemi historisë së zhvillimit të të drejtave të fëmijëve.Ata kaluan kohëra të vështira,duke u persekutuar,duke u torturuar dhe duke iu mohuar të drejtat e tyre të pamohuara,e drejta e fëmijërisë.Dhe nga ky kënd,duket sikur ata lëshuan një zë qortues:''Hej,edhe ju keni qenë sikur ne.Mos na torturoni!.

Ky e zgjoi nga gjumi botën e civilizuar, e cila hartoi një konventë për rregullimin e të drejtave të fëmijëve.

Drejtuesit politikë shpeshherë e përsërisin shprehjen e njohur:''Fëmijët janë ardhmëria jonë''.

Fëmijëve nuk u përket vetëm e ardhmja,por edhe e tashmja.Në emër të së ardhmes nuk mund të lihet pasdore e tashmja.

Të drejtat e fëmijëve kanë për qëllim që fëmijëve t'u mundësohet të jetojnë të tashmen me gjithë të mirat e saj, e po ashtu të garantohet edhe e ardhmja.

Sot gjendja e tyre është përmirësuar.Janë të lirë në veprimet e tyre,bëjnë atë që u pëlqen,nuk bëjnë atë që nuk e dëshirojnë dhe zgjedhin atë që duan.

Të tjerët thonë se jemi në epokën e teknologjisë,disa përmendin ngrohjen globale,por ne themi se jemi në epokën tonë...epokën e fëmijëve.

Shkruar nga Rreze Rudi - Kaçanik


ese per femijet,hartime per femijet,hartime per femijet,hartim per femijet,ese femijet,ese femije,hartim femija,epoka e femijeve,epoke e femijeve

Ndonëse nga ata u zhvillua edhe evoloi bota në të gjitha kuptimet,ngase edhe shkenctarët, politikanët, faza nëpër të cilën kaluan,ishte edhe fëmijëria.Letra e bardhë e pashkruar, e emërtuar me emrin ''fëmijë'' ka përshkuar një rrugë jo edhe aq të lehtë,nëse i qasemi historisë së zhvillimit të të drejtave të fëmijëve.Ata kaluan kohëra të vështira,duke u persekutuar,duke u torturuar dhe duke iu mohuar të drejtat e tyre të pamohuara,e drejta e fëmijërisë.Dhe nga ky kënd,duket sikur ata lëshuan një zë qortues:''Hej,edhe ju keni qenë sikur ne.Mos na torturoni!.

Ky e zgjoi nga gjumi botën e civilizuar, e cila hartoi një konventë për rregullimin e të drejtave të fëmijëve.

Drejtuesit politikë shpeshherë e përsërisin shprehjen e njohur:''Fëmijët janë ardhmëria jonë''.

Fëmijëve nuk u përket vetëm e ardhmja,por edhe e tashmja.Në emër të së ardhmes nuk mund të lihet pasdore e tashmja.

Të drejtat e fëmijëve kanë për qëllim që fëmijëve t'u mundësohet të jetojnë të tashmen me gjithë të mirat e saj, e po ashtu të garantohet edhe e ardhmja.

Sot gjendja e tyre është përmirësuar.Janë të lirë në veprimet e tyre,bëjnë atë që u pëlqen,nuk bëjnë atë që nuk e dëshirojnë dhe zgjedhin atë që duan.

Të tjerët thonë se jemi në epokën e teknologjisë,disa përmendin ngrohjen globale,por ne themi se jemi në epokën tonë...epokën e fëmijëve.

Shkruar nga Rreze Rudi - Kaçanik


ese per femijet,hartime per femijet,hartime per femijet,hartim per femijet,ese femijet,ese femije,hartim femija,epoka e femijeve,epoke e femijeve

Ese : Të drejtat e fëmijëve


Ese : Të drejtat e fëmijëve

Sot në shumë vende të botës shkelen të drejtat e fëmijëve,sidomos në vendet e varfëra.Të drejtat e fëmijëve shkelen atje,kur fëmijët e moshës 10-15 vjeçare përdoren si fuqi punëtore,duke kryer edhe punë të rënda.Shpesh në televizor shoh fëmijë nga vendet afrikane,aziatike si dhe të Amerikës Latine duke punuar në fushë.A nuk është kjo shkelje e të drejtave të bashkmoshatarëve tanë?!Sigurisht që po.Edhe këta fëmijë duhet të shijojnë kënaqësinë fëmijërore si unë dhe shumë fëmijë të tjerë në botë.

A shkelen të drejtat e fëmijëve edhe në vendin tonë?Unë mendoj se po.Në vendlindjen time shoh çdo ditë moshatarë të mi që shesin cigare në kafiteri dhe rrugë,për të fituar para për kafshatën e gojës.Këso pamjesh vërehen sidomos ditëve të premte,afër xhamisë.Shohim fëmijë duke kërkuar lëmoshë,me zërin e tyre fëmijëror ''Më jep ca para,zotëri! Zoti të ndihmoftë!'' etj.Poashtu në treg,kur dal me babain tim,shoh shumë fëmijë që enden aty pari me karroca dore,duke pyetur ''Ju duhet karroca zotëri?''.E unë pyes babin përse punojnë këta fëmijë.Ndërsa ai më përgjigjet se me karrocat e dorës këta fëmijë sigurojnë burime për të ushqyer familjet e tyre.

Nga kjo që thamë deri tash,shihet se të drejtat e fëmijëve shkelen në mënyrë mjaft të rëndë.

Kisha pasur dëshirë që të gjithë fëmijët e e botës,pa marr parasysh racën,fejën, kombin,të shijojnë jetën ashtu siç duhet ta shijojë një fëmijë.

Shkruar nga Dafina Koxha -Kaçanik


ese per te drejtat e femijeve,hartim ese per te drejtat e femijeve,hartime per te drejtat e femijeve,ese dhe hartime per te drejtat e femijeve

Ese : Të drejtat e fëmijëve

Sot në shumë vende të botës shkelen të drejtat e fëmijëve,sidomos në vendet e varfëra.Të drejtat e fëmijëve shkelen atje,kur fëmijët e moshës 10-15 vjeçare përdoren si fuqi punëtore,duke kryer edhe punë të rënda.Shpesh në televizor shoh fëmijë nga vendet afrikane,aziatike si dhe të Amerikës Latine duke punuar në fushë.A nuk është kjo shkelje e të drejtave të bashkmoshatarëve tanë?!Sigurisht që po.Edhe këta fëmijë duhet të shijojnë kënaqësinë fëmijërore si unë dhe shumë fëmijë të tjerë në botë.

A shkelen të drejtat e fëmijëve edhe në vendin tonë?Unë mendoj se po.Në vendlindjen time shoh çdo ditë moshatarë të mi që shesin cigare në kafiteri dhe rrugë,për të fituar para për kafshatën e gojës.Këso pamjesh vërehen sidomos ditëve të premte,afër xhamisë.Shohim fëmijë duke kërkuar lëmoshë,me zërin e tyre fëmijëror ''Më jep ca para,zotëri! Zoti të ndihmoftë!'' etj.Poashtu në treg,kur dal me babain tim,shoh shumë fëmijë që enden aty pari me karroca dore,duke pyetur ''Ju duhet karroca zotëri?''.E unë pyes babin përse punojnë këta fëmijë.Ndërsa ai më përgjigjet se me karrocat e dorës këta fëmijë sigurojnë burime për të ushqyer familjet e tyre.

Nga kjo që thamë deri tash,shihet se të drejtat e fëmijëve shkelen në mënyrë mjaft të rëndë.

Kisha pasur dëshirë që të gjithë fëmijët e e botës,pa marr parasysh racën,fejën, kombin,të shijojnë jetën ashtu siç duhet ta shijojë një fëmijë.

Shkruar nga Dafina Koxha -Kaçanik


ese per te drejtat e femijeve,hartim ese per te drejtat e femijeve,hartime per te drejtat e femijeve,ese dhe hartime per te drejtat e femijeve

Namazi

Syzat