Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Acidet yndyrore

Çka është atrofia dhe si mund të jetë ?

Çka është atrofia dhe si mund të jetë ? Atrofia është : Zvogëlim i vëllimit të qelizës   Zvogëlim i vëllimit të organit Atrofia  mund të jetë Fiziologjike dhe   Patologjike  Atrofia fiziologjike • Mosaktiviteti fizik i muskujve • Zvogëlimi i stimulimit hormonal • Plakja • Testisi normal në krahasim me ate atrofik • Atrofia e lobit frontal-parietal (giruset e ngushta, sulkuset e gjera). Atrofia patologjike • Çrregullimi i inervimit • Zvogëlimi i perfuzionit • Zvogëlimi i aktivitetit (imobilizimi) • Kompresioni • Plakja e parakohshme cka eshte atrofia, cfare eshte atrofia, ceshte atrofia, c'eshte atrofia, qka eshte atrofia, atrofia shqip, atrofi shqip, atrofia definicioni, qka osht atrofia, atrofia fiziologjike, atrofia patologjike, atrofi fiziologjike atrofi patologjike, q'eshte atrofia, atrofia patologji, 

Vitamina B6

Vitamina B6 Vitamina B6 është një kompleks komponimesh i përbërë nga tri komponente (piridoksin, piridoksal dhe piridoksamin) nga të cilat secila ka vlerat e saja biologjike.  Vitamina B6 lind si koenzimë në procesin e dekarboksilimit të aminoacideve, transaminimit, sintezës dhe zbërthimit të triptofanit, përveç saj ka rol të rëndësishèm dhe në metabolizmin e acideve yndyrore të pangopura. Mendohet që Vitamina B6 ka rol të favorshëm në mbrojtjen e organizmit nga rrezatimi i rrezeve rentgen dhe rrezatimeve tjera jonizuese. Mungesa e theksuar e Vitaminës B6 mund të manifestohet me lëkurë të yndyrshme (seborea) dhe me ndryshime psikologjike në organizëm (ngjashëm me pelagrën), por edhe me anemi mikrocitare hipokrome. Burimet natyrore të Vitaminës B6   përfaqësohen në llojet e të gjitha produkteve, por, megjithate, më shumë gjendet te maja, drithërat, mishi dhe organet e brendshme, veçanerisht mëlçia dhe qumështi (nga 0,2 - 0,7 mg%). Vitamina B6  është mjaft re

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more