Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Atrofia. Show all posts
Showing posts with label Atrofia. Show all posts

Kur kemi hipertrofi dhe kur atrofi të muskujve ?

Kur kemi hipertrofi dhe kur atrofi të muskujve ?

Në rastin e punës së gjatë muskulare, muskujt hipertrofojnë, ndërsa në rast të pushimit të gjatë, atrofojnë (imobilizimi i ekstremitetit pas frakturës).
Kur kemi hipertrofi dhe kur atrofi të muskujve ?

Në rastin e punës së gjatë muskulare, muskujt hipertrofojnë, ndërsa në rast të pushimit të gjatë, atrofojnë (imobilizimi i ekstremitetit pas frakturës).

Cilat jane shkaqet e atrofise se organit ?


Cilat jane shkaqet e atrofise se organit ?

Shkaqet e atrofise se organit jane: hipoksia, iskemia, mungesa e stimuluesve neurohormonal etj.

pse shkaktohet atrofia e organit,atrofia pse paraqitet

Cilat jane shkaqet e atrofise se organit ?

Shkaqet e atrofise se organit jane: hipoksia, iskemia, mungesa e stimuluesve neurohormonal etj.

pse shkaktohet atrofia e organit,atrofia pse paraqitet

Çka është atrofia dhe si mund të jetë ?


Çka është atrofia dhe si mund të jetë ?

Atrofia është :

Zvogëlim i vëllimit të qelizës
 
Zvogëlim i vëllimit të organit


Atrofia  mund të jetë

Fiziologjike dhe
 
Patologjike 
Atrofia fiziologjike

• Mosaktiviteti fizik i muskujve
• Zvogëlimi i stimulimit hormonal
• Plakja
• Testisi normal në krahasim me ate atrofik
• Atrofia e lobit frontal-parietal (giruset e ngushta, sulkuset e gjera).Atrofia patologjike
• Çrregullimi i inervimit
• Zvogëlimi i perfuzionit
• Zvogëlimi i aktivitetit (imobilizimi)
• Kompresioni
• Plakja e parakohshme


cka eshte atrofia, cfare eshte atrofia, ceshte atrofia, c'eshte atrofia, qka eshte atrofia, atrofia shqip, atrofi shqip, atrofia definicioni, qka osht atrofia, atrofia fiziologjike, atrofia patologjike, atrofi fiziologjike atrofi patologjike, q'eshte atrofia, atrofia patologji, 

Çka është atrofia dhe si mund të jetë ?

Atrofia është :

Zvogëlim i vëllimit të qelizës
 
Zvogëlim i vëllimit të organit


Atrofia  mund të jetë

Fiziologjike dhe
 
Patologjike 
Atrofia fiziologjike

• Mosaktiviteti fizik i muskujve
• Zvogëlimi i stimulimit hormonal
• Plakja
• Testisi normal në krahasim me ate atrofik
• Atrofia e lobit frontal-parietal (giruset e ngushta, sulkuset e gjera).Atrofia patologjike
• Çrregullimi i inervimit
• Zvogëlimi i perfuzionit
• Zvogëlimi i aktivitetit (imobilizimi)
• Kompresioni
• Plakja e parakohshme


cka eshte atrofia, cfare eshte atrofia, ceshte atrofia, c'eshte atrofia, qka eshte atrofia, atrofia shqip, atrofi shqip, atrofia definicioni, qka osht atrofia, atrofia fiziologjike, atrofia patologjike, atrofi fiziologjike atrofi patologjike, q'eshte atrofia, atrofia patologji, 

Namazi

Syzat