Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Metoda

Çka është metoda ?

Çka është metoda ? Me konceptin e metodes ne shkence kuptohet rruga ose menyra e studimit te asaj shkence per njohjen e ligjshmerive te cilat vlejne dhe te cilat ajo i studion. Fjala metode rrjedh prej gjuhes greke methodos qe ne perkthim do te thote menyre, rruge, veprim, qendrim qe perdoret per arritjen e nje qellimi te caktuar per te zbuluar te verteten. Me metoden shkencore mund te kuptohet “grumbullimi i parimeve kryesore te cilat caktojne qarkun analitik te nje shkence, se bashku me te gjitha menyrat hulumtuese me ndihmen e te cilave shkenca orvatet te zgjidhe probleme te cilat para saj parashtrohen” Ndersa “rruga respektivisht menyra per te arritur gjere te e verteta shkencore quhet metode” ndersa shkenca mbi metoden quhet metodologji .  cka eshte metoda, cfare eshte metoda, ceshte metoda, c'eshte metoda, metoda shqip

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more